Arkadaşlar Merhaba;
Öncelikle kafamda tasarladığım projeyi anlatayım. Navigasyon ya da telefondan aldığım sesi bir dağıtıcıyla ikiye ayırıp artçı ve kendim için uçlar elde ettikten sonra, kaksa yerleştireceğim hoparlörler vasıtasıyla kulaklarıma ulaştırmayı planlamıştım.
Fakat jakları birleştirince fark ettim ki dağıtıcı stereo değil. Böylece yenisini alana kadar dağıtıcı işini projeden çıkardım.
Kaska deleceğim deliğin boyutlarını ölçebilmek için bir tahta üzerinde denemeler yapsam da o jakın da stereo olmadığını fark ettim. Bunu fark edene kadar yaptığım bütün lehimleri bir yerde hata yaptığımı düşünerek sökmüştüm.
İnternetten 10 liraya bir kulaklık aldım (kulaklığın motorda ses seviyesini denemediğimden doğru kararı verip vermediğimi bilmiyorum daha). Kulaklığı doğal olarak parçaladım.
Sonra kaskın yanındaki parlak vidaları söktüm ve açılır kısmı boşa çıktı.
Yanak kısmında ikişer tane vida var onları da sökünce köpük yanaklar çıkartılabiliyor. Masanın ortasında duran o yanaklardan birisi. O yanakların uygun bir yerini hoparlörün alt kısmını alacak şekilde oydum. Fakat bunu yapmadan önce üzerindeki kumaşı söküp işlem bitince geri yapıştırdım.
Kaska monte edeceğim jakın stereo olmaması nedeniyle yeni bir jak arayışına girdim. Sonunda eski bir sony walkmande aradığımı buldum. Kaskın uygun bir yerini delip içeriden jakı monte ettim. Deleceğiniz yer kaskın hafif arkası olmalı ki kabloyu da arkanızdan dolaştırabilesiniz.
Kulaklıkları monte ettiğim yerler (Bir tanesinin süngerini çıkarınca ses daha iyi oldu diğerini çıkarmadım)
İki farklı kablo yapmanız gerekiyor. Birincisi aletten koltuğun altına gidecek olan.
İkincisi koltuktan kaska gidecek olan.
Ve sonuç
Notlar:
1) Stereo olayını bilgisayarlarınızın ses kartı programlarında mevcut uygulamalarla ölçebilirsiniz.
2) Kaza sırasında tehlike yaratacağını zannetmiyorum çünkü kullandığım dişi jak plastik ve erkek jakın da açısı yüzünden içe değil yana doğru gitmesi gerekir ki bu da benim kafayı ıskalaması anlamına gelir.
3) Yolda giderken müzik dinlemek tehlikelidir. (Ben uzun yolda bu riske değeceğini düşünüyorum).
4) Pahalı falan demeyip bluetooth kulaklık almayı da düşündüm. Fakat iki önemli problemi var onlarında. Birincisi şarj ikincisi kafanıza verdiği kanserojen sinyaller.
Umarım yardımcı olmuştur. İyi günler herkese.