Hidrolik debriyaj

İşte bu miş li muş lu hurafeler yüzünden bir adım ilerlemeniz mümkün olmayacak.

Beğenmek zorunda değilsiniz , ama muhalefet edebilmek için elinizde done olması lazım.

- Sizmi denediniz ?
- Bir dergide veya forumda kritiğinimi okudunuz ?
- Neye göre kalitesizmiş ?
- Sanayide parça peşinde koşamayan adamın motorun üzerinde ne işi var :queen::queen::queen::queen:

Hidrolik kaçırdığını konuyu açan arkadaş söyledi. Benim MİŞ'imin kaynağı bizzat başlık sahibidir. Uydurma tamirat peşinde koşmam orjinal yedek parça peşinde koşarım. Oto sanayide uydurma parça peşindeki koşan adamın BMW K1200RS üzerinde işi ne ? :bounce:

gv 650 nin şu andaki tel boyu tam 140 cm ancak alt silindir boyunu bundan düşmek gerekir satılanın rekor uzunlugu 90 cm se yaklaşın 20 cm daha uzun bir rekora ihtiyaç olacak halledilebilir almak isteyen 3 kişi olduk sanırım www.dogalgazci.net de benim bilgiler var konuşalım halledelim

Beğenmeyen arkadaşlar demişsiniz, bende "aklıma yatmadı neden hidrolik sistem" dedim ve tatmin edici bir cevap alamadım, hala bence de yok neden bu sistemi uygulamalıyız? Farazi olmamalı cevaplar Bu mudur beğenmediğiniz benim yorumum? Önce yazılanları okuyun, sonra da bazı arkadaşlar diyerek, o kişinin yapmadığı veya etmediği bir eylemden dolayı haksız yere suçlamayın! Bir de ver gazıcı arkadaşlar var ki, cevap bile vermeye üşenirim kendilerine...

draggy arkadaşım üzerine alınma ama bu konuyu yazılanları okuyup irdeliyerek farkını anlıyamadıysan biraz teknik konu haklısın ama arkaş çok güzel bir açıklama yaparak şöyle yazmış (Adam ölçmüş, resimleri de var sitede nasıl ölçtüğünün, diyor ki telli debriyaj sisteminde maneti çekerken 8 kg güç harcıyorsun, birkaç ayardan sonra hidrolik sistemde 4 kg harcıyorsun. Demiş ki kavrama noktası çok rahat hissediliyor, çok pürüzsüz bir kullanım sunuyor. Yine demiş ki uzun motosiklet sürüşlerinden sonra sağ elime kramplar giriyor, sol elim hiç olmadığı kadar rahat falan filan.)

en önemli sebebbi bu elimizi bileğimizi yoran telli sistemin yerine daha az yoran hidrolik sistemle değiştirmek

bir gün buyur çay içerken izah edebilirim

Çok yararlı bir sistem olduğu tartışılmaz, yalnız güç ve bilek yorma kısmına katılmıyorum. Gerçi motosikletten, motosiklete farkedecektir VFR için konuşuyorum debriyajı hidrolik ama birçok telli klasik sistemden daha zor debriyajı çekmesi, hergün Emirgan-Taksim arası trafikte kas yaptım resmen bence hidrolik debriyajın en büyük artıları güvenlik + her zaman aynı yerde kavrama yapabilmek, sonradan bu sistemi eklemek bana mantıklı gelmiyor açıkçası

Kerim harbiden benim de durum öyle trafik sıkıştı mı hemen boşa almak istiyorum sol elim kas yaptı resmen :) Bunu yumuşatmanın bir yolu yoktur değil mi? Sonuçta bir basınç uygulayacak ki yağ sistemi harekete geçirsin...

Kerim harbiden benim de durum öyle trafik sıkıştı mı hemen boşa almak istiyorum sol elim kas yaptı resmen :) Bunu yumuşatmanın bir yolu yoktur değil mi? Sonuçta bir basınç uygulayacak ki yağ sistemi harekete geçirsin...

:) Abi Maalesef 2 farklı servise sormuştum ki Ali usta işini iyi bilir olmaz demişti yakında sende alışırsın ya da şu çözüm olabilir :p

134955.jpg

Ya da bir nebze azaltmak için benim gibi ayarlı kısa manetlerinden kullanabilirsin. Aşağıdaki fren maneti tarzında kısası

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hond...8833982QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories

sa

arkadaşlar sizin makinayı bilmiyorum ama şayet telli olsaydı demekki hepten kas yapacaktınız .ancakşu varki zaman içinde alışıp hidrolikte sıkışık trafikte zor gelmeye başlayabilir.
arabada hidrolik hemde ayakla ama biraz sıkışıklık olunca ayaga agrıtıyor

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hidrolik kaçırdığını konuyu açan arkadaş söyledi. Benim MİŞ'imin kaynağı bizzat başlık sahibidir. Uydurma tamirat peşinde koşmam orjinal yedek parça peşinde koşarım. Oto sanayide uydurma parça peşindeki koşan adamın BMW K1200RS üzerinde işi ne ? :bounce:

Konuyu açan arkadaş , hidrolik kaçağının nedenlerini ve çözümlerinide gayet net anlatmış ama sanayide üretilenlere uydurma gözü ile baktığınız için önemsememişsiniz.

Asıl K1200RS e binen adam sanayide parça peşinde koşar , siz BORUSAN'ı tanımıyorsunuz herhalde :queen::queen::queen::queen::queen:

bilgilendirme için teşekkürler :cat:
güzel bir sisteme benziyor,büyük olasılıkla benim motorada uyabilir,uymazsada bir şekilde uydurulur.olmadı yine telli sisteme döneriz :pale: gerçi benim debriyaj maneti yumuşak ama hidrolik debriyaj herzaman daha kullanışlıdır.alacak arkadaşlar çoğalırsa bende katılırım sizlere,sonuçta tel fiyatına hidrolik sistem daha ne istiyoruz.

2 gün girmedik foruma kan gövdeyi götürmüş :mrgreen:

Almayı düşünen arkadaş sayısı artmış. Ben satıcıya bir e-mail atıp sorayım en fazla kaç tane gönderebilir diye. Ondan sonrada alışverişi organize ederiz.

Hidrolik sisteme gıcık olanlar için ise başka ürünler mevcut.

:queen::queen::queen::queen:

ha ha ha ya baya güldüm sagol shi bumi
alma işini organize edersen bana düşeni söylersen gereken neyse hallederim bana ulaşmak için buraya bakarsan http://www.dogalgazci.net/ bütün bilgilerim var ayrıca sizde bana yazarsanız görüşürüz

2 gün girmedik foruma kan gövdeyi götürmüş :mrgreen:

Almayı düşünen arkadaş sayısı artmış. Ben satıcıya bir e-mail atıp sorayım en fazla kaç tane gönderebilir diye. Ondan sonrada alışverişi organize ederiz.

Hidrolik sisteme gıcık olanlar için ise başka ürünler mevcut.

:queen::queen::queen::queen:

beğenmeyenleri boş ver,her zman çıkar böyle kişiler :pale:
biz beğenenler yeteriz sen işi organize et biz üzerimize düşeni yaparız.gerisi monte etmeye kalsın.kolay gelsin bakalım

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motorum doğuştan hidrolik debriyajlı olduğu için sizlere katılamayacağım ancak uygulamayı yapan arkadaşlar fotoğraflı anlatım hazırlarlarsa tadından yenmez haberiniz olsun.

ne oldu alan yokmu shi bumi görüşebildinmi senden haber bekliyorum ben

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Sevgili Shibumi,

Ben de KTM 640 için aynı debriyaj kitini almayı düşündüm. Tek düşündüren şey banjo ve hortum. Eğer yapabiliriz dersen aynı ürünü kargosuz satan da var eBay'de ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar