Gereksinimler listesi ve arıza halinde alternatif çözümler.

bir isviçre çakısı 8-9 14-17 acık agız 4000km önceki yedek buji ve ucu çatlamış buji anahtarı kırık kablolar bant bunlardan başka hiç bişey bulundurmuyorum.çok defalar yolda kaldım bi şekilde getirebiliyorum geriye motoru:p:p

Bence yaninda bi ambulans, itfaiye araci, yedek baska bi motor ve tamirhane-usta disinda tasinacak bisey kalmamis.

Biraderim dalga geçmeni ve alay etmeni gerektiren gir şey yok.:bounce:Eğer illaki alay etmek yada dalga geçmek istiyorsam bir başka konu aç ve birlikte alay edelim dalga geçelim .OKEY Mİ?:farao:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Niye hemen kızıyorsunuz ki? :)

Her okuyuşumda tekrar tekrar güldüğüm güzel bir espri olmuş bu :cherry:

Sizin aldığınız tedbirler de gayet güzel, kızmayın hemen :)

Biraderim dalga geçmeni ve alay etmeni gerektiren gir şey yok.:bounce:Eğer illaki alay etmek yada dalga geçmek istiyorsam bir başka konu aç ve birlikte alay edelim dalga geçelim .OKEY Mİ?:farao:

Dostum alay etmek icin yazmadim neden oyle anladin onu da anlamadim?

Sadece geriye millete yazabilecek bi tedbir kalmamis ona dokundurdum senin aldigin tedbirler haricinde bi tedbir aklima gelmiyor hatta seninkilerin %90 aklimin ucundan dahi gecmez.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:29 ----------

Topcase yok, olsa bile içi boş kalırdı :) Şu ana dek sadece lastik patlaması sorunu yaşadım, motorun bakımları tam olduğu sürece kolay kolay sıkıntı çıkacağını sanmam. Debriyaj teli de nasıl bu kadar çok kopuyor anlamış değilim, 3 yıldır servis bakımları dışında debriyaja ayar bile yapmaya ihtiyaç duymadım. Eski motorda yanımda hep lastik tamir köpüğü taşıyordum, bu motorda lastiğin tanesi 300 küsür lira olduğu için çekici çağırmak daha mantıklı geliyor :p

Katilmadan edemicem bu yoruma, cekici konusu haric.

Cekici burda gelirse benim motor eve kadar 2 tane ducati parasi cikarir her mil basina(1.6 km) 7 dolar mi ne aliyolar bide direk geldigi anda 100 kusur mu oyle bi parasi var.

Lokma takımı da var , demek. Ne bagaj varmış arkadaşım sizde yaa :)
Ben hiçbişey taşımıyorum yanımda, terzi kendi söküğünü dikemez misali, bozulunca oturup bakıyorum nooldu acaba diye :p

istesende taşıyamazsın :queen: nere koyacan kardeşim

bir adet ufak kurbağacık taşırım yanımda diğer takımlar orjinal çantasında mevcut zaten.

Yok kızmadım ,niye kızayım ki saadece şaşırdım yok ambulans,yok itfaiye ,yok yedek motosiklet falan . Ciddiyetten uzak bir yaklaşım bence ,katılımına ve paylaşımına önem verdiğim değarli bir arkadaşımın açtığı konuya gerektiği şekilde katıldım ,evet benim gereksinimlerim onlar ve zaman zaman daha + larıda oluyor ,çünkü ansızın olmayacak bir yerde kendi motosikletimize veya yolda kalmış bir mt. arkadaşımıza yardım edebilmek iyi dir diye düşünüyorum .Aklıma bir ata sözü geldi biraz ağır ama ,o hesap yaani...Kurt karnını doyurmak için , köpeklik yapmaz. yada İş bilenin ,kılıç kuşananın .

1 numaralı sorun debriyaj telinin kopması için :

hiç bişe yapmam, ugun devirde vitesimi değiştirmeye devam, duruşlarda engine stop, kalkışlarda marş ile devam

Lokma takımı buji Anahtarı 2tane 16-17 anahtar 1 yıldız 1 düz tornavida 2 zamanlı motor yağı 1 pense ve yağmurluk

-bir tane ingiliz anahtarı(her türlü iş için:mrgreen:) )
-normal anahtarlıklar
-alyan anahtarlık takımı
-tornavida
-yedek ampül
-yedek buji
-bez
-zincir yağı
-pompa
-şişirici sprey
-bant
-kalın ip
-yağmurluk
-yedek sigorta
-lastikli file
bunları hemen hemen sürekli arka bagajda taşırım.

Motorcu yanında iyi kötü yedek malzeme taşır ama umulmadık bir arıza olursa o sakat işte.

Bana gelince anahtar takımı sele altında mevcut bunun yanında yedek buji, lastik tamir aparatları, pompa, ahtapot lastik vs.(sele altındaki bagajda) gibi malzemeler illa taşırım yoksa içim rahat etmez.:cat:

güzel konu sinan teşekkürler :cat:

uzun yola çıkarken ben bile şaşırıyorum ne lasam başka diye,motorun kendi takım çantası var ilaveten motorum üzerindeki tüm somun ve vidalara uyacak aletleri ayrıca taşırım ne olur ne olmaz diye.aldığım motorlar genelde yeni oldugu için bu güne kadar genelde takımlar bana lazım olmadı ama arkadaşlarıma çok lazım oldu uzun gezilerde.
birde şu var illaki eksik malzemeleri tamamlamalı ama en önemlisi olduya yolda kaldınız eksik malzemeyi getirecek veya motoru tamirciye kadar nakil edecek bir sağlam arkadaşın olması hepsinden önemli.:)
ben çok arkadaşlarım için gecenin bir vakti şehirler arası yardıma gitmişimdir dostluk böyle olsa gerek.:cat:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sinancığım,ben,motosikletimde sürekli,(hemen hemen full)takımlarla,küçük bir ecza çantasıyla,çekme halatı denebilecek kalın bir iple,ahtapot ve bağlama lastiklerimle gezerim.şehirdışına çıktığım da ise;daha kapsamlı bir ecza çantası,lastik tamir spreyimi,akü takviye kablomu,yedek ampullerimi,fren-debriyaj yedek tellerimi ve bu mevsimde muhakkak yağmurluğumu alırım.yapım bu.belki şimdi birileri çıkıp beni kendilerince eleştirecekler ama hiç önemi yok,ben,benim için doğru olanı yapıyorum.

Bora abi o ahtapot lastik mükemmel bişey.
Normal tekli lastikler o kadar çok iş görmüyor. Ama ahtapot lastikle herşeyi çok güzel sabitleyebiliyorsun. Malum motosiklete yükleyecegimiz bagaj haddi en fazla 100 lt. Böyle durumlarda sırt çantasını felan topcase'nin üzerine çok güzel sabitleyebiliyorum. :cat:

valla benım yanımda tasıdıgım hıcbırsey yok ama telefonu herzaman acık ve kamyonetı olan bı abım var

F54

konuyu baştan sona okudum bazen güldüm bazen de düşündüm ama hiçbir alet veya malzeme taşımam yanımda çok yıllar oldu motora binerim bundan öncekilerde buji anahtarı vardı bunda o da yok allaha şükür 2 tane motorcu arkadaş var yolda kaldığım yere hangisi yakınsa onu davet ederim kendisi gelemese bile bi eleman gönderir he bi dip not bu zamana kadar teker patlaması hariç hiç yolda kalmadım çünkü motora iyi bakarım zamanından önce değişmesi gerekenleri değiştiririm yolda kalmam için mucizevi birşey olması gerek oda bana denk gelmez çünkü ben işimi şansa bırakmam

motorun anahtar takımı var buji var bakımını kendim yaparım çokmadan önce hiç motor arızasından yolda kalmadım ama lastik patlamasından kaldım yolda hiçbirşeyle uğraşmam yoldan geçen panelvan yada küçük kamyonetlere otostop çekip motoru şehir merkezine (lastikçi- tamirci) bırakmasını rica ederim mutlaka birileri durur bırakır parada almazlar takım taklavatla uğraşmam yolda motor yapma da uğraşmam en temiz iş 1-2 saat geçikirim sadece

Motosikleti
750x
konuyu baştan sona okudum bazen güldüm bazen de düşündüm ama hiçbir alet veya malzeme taşımam yanımda çok yıllar oldu motora binerim bundan öncekilerde buji anahtarı vardı bunda o da yok allaha şükür 2 tane motorcu arkadaş var yolda kaldığım yere hangisi yakınsa onu davet ederim kendisi gelemese bile bi eleman gönderir he bi dip not bu zamana kadar teker patlaması hariç hiç yolda kalmadım çünkü motora iyi bakarım zamanından önce değişmesi gerekenleri değiştiririm yolda kalmam için mucizevi birşey olması gerek oda bana denk gelmez çünkü ben işimi şansa bırakmam

Konuyu okurken neden güldünüz bilmiyorum ama sebebini kestirmek zor değil.
Az çok tahmin edebiliyorum yani.
Bu konunun açılış sebebi arıza hallerinde alışılmışın dışında üretebileceğiniz çözümlerdir. Biraz sizin yaratıcılığınızla alakalı bi durum.

Motosikleti
Hornet
Konuyu okurken neden güldünüz bilmiyorum ama sebebini kestirmek zor değil.
Az çok tahmin edebiliyorum yani.
Bu konunun açılış sebebi arıza hallerinde alışılmışın dışında üretebileceğiniz çözümlerdir. Biraz sizin yaratıcılığınızla alakalı bi durum.

Herzaman motosiklet arıza yapıcak diye bişey yok ya :mrgreen:

Her zaman yanımda bulunan araç gereçler.
1.. Düz yıldız alyen uçları bulunan kaliteli bir torna vida. Aynı zamanda uçların takıldığı kısımda bir tarafı 7 bir tarafı 8 lokma görevi görüyor.
2..Buji anahtarı
3..ayarlı anahtar (ufak boy) 6 ile 22 arası tüm somunları açabilirim bununla.
4..Karbondioksit tüplü lastik tamir kiti. (daha iyisini görmedim köpük fln hikaye)
5..Bir tutam çeşitli vida kelepçe vsvs.
6..Çok amaçlı pense.

Bazen bindiğim motorda en ufak bagaj olmadığı zamanlarda çantamda taşırım . Tümü küçük bir kesede durur. Öylece atarım çantama ve bu durum yüzünden bir kaç kere güvenliğe takıldım. Almadılar içeri. Hele Karbondioksit tüpünü xray de gören güvenliğin surat ifadesi her şeye değiyor ama :) içeri gimesemde güvenliğin yüzüne bakıp çıkmak keyifli oluyor :)
Güvenlik
-Beyfendi ne var çantanın içinde
Ben
- Size ne lazımdı :)

Motosikleti
750x
Lokma takımı buji Anahtarı 2tane 16-17 anahtar 1 yıldız 1 düz tornavida 2 zamanlı motor yağı 1 pense ve yağmurluk

Üstat bu kadar malzemeyi yanına aldıktan sonra kişisel eşyalarını nasıl sığdırıyorsun? :)

Bende yıllardır yanımda taşırım. Hep yolda kalmış arkadaşların işine yaradı.Genelde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum görünce.
Motorcu dayanışmasına hayranım. Sarıyer koç ünv. orada telefonla konuşmak için motordan indim o arada geçen 4-5 motorlunun hepsi bir sorunmu var gibisinden yavaşladı yada durdu. İşte bu herşeye değiyor.10 dk öncesinde başka birinin mondial scooterını çekerek Tamirciye götürmüştüm :)
Motosikletle yolda kalmak hiç çekilmez diğer motorcu arkadaşlar olmasa :rendeer:

Motosikleti
750x
Bende yıllardır yanımda taşırım. Hep yolda kalmış arkadaşların işine yaradı.Genelde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum görünce.
Motorcu dayanışmasına hayranım. Sarıyer koç ünv. orada telefonla konuşmak için motordan indim o arada geçen 4-5 motorlunun hepsi bir sorunmu var gibisinden yavaşladı yada durdu. İşte bu herşeye değiyor.10 dk öncesinde başka birinin mondial scooterını çekerek Tamirciye götürmüştüm :)
Motosikletle yolda kalmak hiç çekilmez diğer motorcu arkadaşlar olmasa :rendeer:

Dün akşam ikitelli köprüsünün üzerinden geçerken bi ybr gördüm.
Motor köprünün kenarında duruyor adam kendisi yok.
Allah allaahhh.. Nerde lem bu adam diyorum kendi kendime..
Meger arkadaş hacet gidermek için kendine sote bi yer arıyormuş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar