Bence yaninda bi ambulans, itfaiye araci, yedek baska bi motor ve tamirhane-usta disinda tasinacak bisey kalmamis.
Biraderim dalga geçmeni ve alay etmeni gerektiren gir şey yok.:bounce:Eğer illaki alay etmek yada dalga geçmek istiyorsam bir başka konu aç ve birlikte alay edelim dalga geçelim .OKEY Mİ?:farao:
Biraderim dalga geçmeni ve alay etmeni gerektiren gir şey yok.:bounce:Eğer illaki alay etmek yada dalga geçmek istiyorsam bir başka konu aç ve birlikte alay edelim dalga geçelim .OKEY Mİ?:farao:
Topcase yok, olsa bile içi boş kalırdıŞu ana dek sadece lastik patlaması sorunu yaşadım, motorun bakımları tam olduğu sürece kolay kolay sıkıntı çıkacağını sanmam. Debriyaj teli de nasıl bu kadar çok kopuyor anlamış değilim, 3 yıldır servis bakımları dışında debriyaja ayar bile yapmaya ihtiyaç duymadım. Eski motorda yanımda hep lastik tamir köpüğü taşıyordum, bu motorda lastiğin tanesi 300 küsür lira olduğu için çekici çağırmak daha mantıklı geliyor
![]()
Lokma takımı da var , demek. Ne bagaj varmış arkadaşım sizde yaa
Ben hiçbişey taşımıyorum yanımda, terzi kendi söküğünü dikemez misali, bozulunca oturup bakıyorum nooldu acaba diye![]()
sinancığım,ben,motosikletimde sürekli,(hemen hemen full)takımlarla,küçük bir ecza çantasıyla,çekme halatı denebilecek kalın bir iple,ahtapot ve bağlama lastiklerimle gezerim.şehirdışına çıktığım da ise;daha kapsamlı bir ecza çantası,lastik tamir spreyimi,akü takviye kablomu,yedek ampullerimi,fren-debriyaj yedek tellerimi ve bu mevsimde muhakkak yağmurluğumu alırım.yapım bu.belki şimdi birileri çıkıp beni kendilerince eleştirecekler ama hiç önemi yok,ben,benim için doğru olanı yapıyorum.
konuyu baştan sona okudum bazen güldüm bazen de düşündüm ama hiçbir alet veya malzeme taşımam yanımda çok yıllar oldu motora binerim bundan öncekilerde buji anahtarı vardı bunda o da yok allaha şükür 2 tane motorcu arkadaş var yolda kaldığım yere hangisi yakınsa onu davet ederim kendisi gelemese bile bi eleman gönderir he bi dip not bu zamana kadar teker patlaması hariç hiç yolda kalmadım çünkü motora iyi bakarım zamanından önce değişmesi gerekenleri değiştiririm yolda kalmam için mucizevi birşey olması gerek oda bana denk gelmez çünkü ben işimi şansa bırakmam
Konuyu okurken neden güldünüz bilmiyorum ama sebebini kestirmek zor değil.
Az çok tahmin edebiliyorum yani.
Bu konunun açılış sebebi arıza hallerinde alışılmışın dışında üretebileceğiniz çözümlerdir. Biraz sizin yaratıcılığınızla alakalı bi durum.
Lokma takımı buji Anahtarı 2tane 16-17 anahtar 1 yıldız 1 düz tornavida 2 zamanlı motor yağı 1 pense ve yağmurluk
Bende yıllardır yanımda taşırım. Hep yolda kalmış arkadaşların işine yaradı.Genelde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum görünce.
Motorcu dayanışmasına hayranım. Sarıyer koç ünv. orada telefonla konuşmak için motordan indim o arada geçen 4-5 motorlunun hepsi bir sorunmu var gibisinden yavaşladı yada durdu. İşte bu herşeye değiyor.10 dk öncesinde başka birinin mondial scooterını çekerek Tamirciye götürmüştüm
Motosikletle yolda kalmak hiç çekilmez diğer motorcu arkadaşlar olmasa :rendeer: