Yeni motorumda ilk çalıştırma zorluğu

Arkadaşlar, birkaç gün önce sıfır Kymco Like 125 satın aldım. Motorla henüz 16 km yol yaptım. Motoru çalıştırmakta zorlanıyorum. Marş basıyor ancak geç çalışıyor. Birkaç kez marşa basmak zorunda kalabiliyorum. Bazen de çalışıp hemen duruyor. Bazen marş düğmesine bastıktan sonra gaz vermek zorunda kalıyorum motorun durmaması için. Rolantide de her 4-5 saniyede bir devir düşüp artıyor sanki duracakmış gibi. Yağı, benzini tam. Çalıştıktan sonra çekişi çok güzel.
Acaba rodajda olduğu için mi yani motor sıfır olduğu için mi bunu yapıyor? Zamanla düzelir mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zamanla düzelir bi 50-60 km daha yap rolanti arttır sonra sorun kalmaz

Hayır rodajla alakası yok. İlk çalıştırmada jikleyi çektikten sonra çalıştırmayı deneyiniz.

Bildiğim kadarıyla jikle yok. Üstelik burada (Muğla) hava oldukça sıcak. Neden jikleye ihtiyaç duysun ki? Kitapçığında jikle düğmesine basın diyor ama öyle bir düğme görünmüyor ortalıkta. resmini de koymamışlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Hava sıcak olsa bile motor soğuksa jikleye ihtiyaç duyabilir :cat:

Bildiğim kadarıyla jikle yok. Üstelik burada (Muğla) hava oldukça sıcak. Neden jikleye ihtiyaç duysun ki? Kitapçığında jikle düğmesine basın diyor ama öyle bir düğme görünmüyor ortalıkta. resmini de koymamışlar.

Jikle hava sıcaklığı ile değil motor sıcaklığı ile ilgilidir. Eski teknolojide bu elle kumanda edilirken, örneğin yeni teknoloji otomobillerde otomatik olarak yapılmaktadır. Burada temel amaç, ilk çalıştırmada benzinin daha fazla olmasını sağlayarak motorun kolay çalışmasıdır. Motorun soğuk olmasına ilave olarak havanın da soğuk olması sadece jiklenin çekili olduğu sürenin uzamasına neden olur. Selamlar.

kitapçığında jikle var diyorsa vardır muhakkak bi aldığın yeri ara sor neresinde olduğunu çünkü rodajla hiç alakası yok.:)

asm

Like 125'te ve Kymco'nun diğer scooterlarında otomatik jikle vardır.

Bahsettiğiniz bu sorun karbüratör temizliği-hava ayarı ile ilgili olabilir.

jikleyle pek alakası olacağını sanmıyorum. benim motor buz gibi havada hiç jikle çekmeden tek marşta çalışıyor.

Ben de jikleye bağlayamadım olayı açıkçası. Hava 24 derece burda, motor da olsun olsun 18 derece en az. Kitapçıkta jikle düğmesine basın demiş ama yeri gösterilmemiş, belki de jikleyi otomatik yaptılar asm'nin dediği gibi. Zaten kitapçıkta el freni de tarif edilmiş ama o da yok. yarın sorayım bakayım neden.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
büyük ihtimal motorunun karbürtörünün üzerinde otomatik jikle var o yüzden herhangi bir düğme veya kol bulamazsın,tahminimce motorun rölanti ayarı çok düşük rölanti ayar vidasını biraz açarak çalışmadan sonra motor ısınana kadar stop etmesini engelleyebilirsin

Bende jikle olayini yazicaktim ancak arkadaslar yazmislar zaten.otomatik jikle var diyorsunuzda kitapcikta neden jikleye basin yaziyor o zaman.Birde Her motor ayni degildir.Motor vardir 0 derecede jiklesiz hemen calisir,motor vardir yazin bile jikleye ihtiyac duyar,bi arkadasin yazdigi gibi jikle hava sicakligi ile degil motor sicakligi ile alakalidir.Eger gercekten otomatik jikle varsa,karburator ayarlarinda bi sorun olabilir.Ancak az da olsa yag ve benzin de bi faktordur.

Servise gittim bugün. Ve birlikte inceledik. Devrin düşüp artmasından dolayı rolanti ayarının düşük olduğunu söyledi ustam. Arttırdık ve devir hemen düzenli hale geçti. Marş sorunu da anında düzeldi. Marş düğmesine tek basışta hemen çalışıyor artık. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Tolme arkadaşın dediği gibi yaptık. Ayar vidası ile sorun halloldu.

Servise gittim bugün. Ve birlikte inceledik. Devrin düşüp artmasından dolayı rolanti ayarının düşük olduğunu söyledi ustam. Arttırdık ve devir hemen düzenli hale geçti. Marş sorunu da anında düzeldi. Marş düğmesine tek basışta hemen çalışıyor artık. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Tolme arkadaşın dediği gibi yaptık. Ayar vidası ile sorun halloldu.

Sorununun cozuldugune sevindim dostum.Kasasiz Surusler :cat:

slm arkadaşlar peki bnm motorum bd100 lük belderia 60 km yaptım motosiklet sabah cikleyi kaldırmadan çalışmıyor
cikle ile motoru kaldırınca benzin yakıtı çokmu olur bide motora zaraar verirmi cikleyi kalktıktan sonra 100 metre sonra indiriom

Jiklenin yerinide öğrenseniz iyi olurdu çünkü kışın sorun olabilir...

slm arkadaşlar peki bnm motorum bd100 lük belderia 60 km yaptım motosiklet sabah cikleyi kaldırmadan çalışmıyor
cikle ile motoru kaldırınca benzin yakıtı çokmu olur bide motora zaraar verirmi cikleyi kalktıktan sonra 100 metre sonra indiriom
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum arkadaslar yardımcı olursanız sevinicem ve sizinde sorununuzın çözülmesine sevindim kazasız belasız sürüşler herkeze.

hiç bir zararı olmaz ama jikleyle yola cıkmayın ısınmasını bekleyin kapatın oyle yola cıkın. eve jikle acıkken yakıt artar.ayrıca çin meşaleli tun ve diğer scooter larda otomatik jikle var. jikleyi kaldırmadan çalışmaması karburatörünüzden kaynaklanır ybr lerde öle dir hava sıcak bile olsa jikle siz çalışmaz. eger sıfır alındıgından beri haja jiklesiz çalışmıyosa yapabileceğiniz tek şey karburatör değiştirmek ten öteye gitmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar