Uyku sorunu ! :(

otoparkın spotları konusunda çözüme gidilebilir mesela herhangi bir perdeciye gidip karartma güneşlik istersiniz süperkulade keser ışığı fakat sabah olduğunu anlayamayıp uyanmama ihtimali de var... uykunuzu alıp dinç uyanma ihtimali de...

Tuzlu olmaz mı:silent:

Hava karardığında istisnasız tüm canlılarda bulunan bir hormon var (adını unuttum şimdi) Bu hormon hava karardığı anda salgılanmaya başlıyor ve uykunun gelmesine neden oluyor..
Eğer yattığınız ortamda siz uyurken dahi olsa ışık vs. var ise o hormon tam randımanlı salgılanamayarak derin uykuya geçişi engelliyor ve yetersiz uyumuş oluyorsunuz, dolayısıyla da uyanma sorunu çekebiliyorsunuz..

Bir yöntem de hormonu tersten çalıştırmak..Yani uyanır uyanmaz hemen oda ışığını açarak hormon salgılanmasını sonlandırmak ki bünye rahat uyansın..

Ama arkadaşların dediği gibi pek çok nedeni olabilir..
Adamlar toplanmış uyku kongresi düzenliyorlardı 2 ay önce Antalya'da..Yani uyku muhabbeti o derece karmaşık bir hadise :)
Melatonin hormonu sanırım, annem hep söyler geç yatıyorsun faydalanamıyorsun bu hormondan diye. :)

valla tanıdık güvenebileceğin biryere gidersen tuzlu olmaz, benden sana tavsiye ufak bi mağazaya gir çünkü ufak yerlerin kiraları ve diğer giderleri düşük olduğundan fiyatları düşük tutarlar büyük mağazalar çok daha masraflı olduğundan fiyatlar azıcık daha yüksek olabilir ama ufak yere gidip de olmadık bi kumaşı itelemesinler tabiri caizse karşında muhattab bulabileceğin kadar büyük ama fazla masraflı olmayacak kadar ufak olsun :)

bide ilk girdiğin yerden alma birkaç yere git gösterilen kumaşlar arasında kıyaslama yap çok gördüm düz bi kumaşın karartma diye satıldığını :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Su içme olayına bu kadar güvenmeyin. Yatmadan önce damacanayı yutsam aralıksız 20-25 saat uyuyabilirim. :queen:

valla tanıdık güvenebileceğin biryere gidersen tuzlu olmaz, benden sana tavsiye ufak bi mağazaya gir çünkü ufak yerlerin kiraları ve diğer giderleri düşük olduğundan fiyatları düşük tutarlar büyük mağazalar çok daha masraflı olduğundan fiyatlar azıcık daha yüksek olabilir ama ufak yere gidip de olmadık bi kumaşı itelemesinler tabiri caizse karşında muhattab bulabileceğin kadar büyük ama fazla masraflı olmayacak kadar ufak olsun :)

bide ilk girdiğin yerden alma birkaç yere git gösterilen kumaşlar arasında kıyaslama yap çok gördüm düz bi kumaşın karartma diye satıldığını :)

Bu gece diğer taktikleri denedikten sonra eğer tutmazsa bunu uygulayacağım ama umarım gerek kalmaz :)

Bendede böyle bi sorun var.
+ uyuma sorunuda var.
Dün okula gitceğim halde gece 5 te yattım (zorla)
Ondan önceki gün 9 da uyudum baya yatakta debelenerek (sabah) Akşam 5 te kalktım.
Gün tamamen boşa gitmişti güneşi pek görmüyorum açıkcası bu aralar.
Ondan önceki günler en erken 4. . Ortalama dersek saat 6 da falan uyurum genelde..

6 alarm kuruyorum telde. 30dk ve 1 saat arayla.
Şuana kadar hiçbiri uyandırmadı. (gelen cevapsız aramalardan bahsetmiyorum bile)

Baya güzel bi sorunla karşı karşıyayım yataga erken girmem imkansız çünkü uyumayı zaman kaybından sayıyorum.
Vücudu daha kısa bi zaman içerisinde uyumaya alıştırırmıyım?
Yani günde 3 saat uyusam?

Bazı hormonlor falan pek ilgilendirmiyor açıkcası beni.
Düzenli spor yapıyorum ve beslenmem gayet iyi.

Kısacası böyle birşey mümkünmü?

Ve size önerim belki saçma gelebilir ama ben dayanamam açıkcası.

Zaman ayarlı prizleri bilirsiniz.
Uyancagınız saate ayarlayın ve prize vantilatör veya ufo benzeri birşey takın.
Aşırı sıcak ve soğuk bünyeyi herzaman uyarır.
Tabi zatüre olma ihtimalinide göz önünde bulundurmak gerekir.
Tamamen sizin yapınızla ilgili.

:cat: uyumayı bende zaman kaybından sayıyorum saat 07,30 da kalkmam lazım ama hala pc başındayım işte...

Zaman ayarlı priz değilde pc açık bırakarak media player gibi bi programı otomatik başlatarak son ses müzikle uyanmayı düşünmedim değil. Eğer böyle bi program bileniniz varsa ve programı söylerse minnettar olurum :cherry:

:cat: uyumayı bende zaman kaybından sayıyorum saat 07,30 da kalkmam lazım ama hala pc başındayım işte...

Zaman ayarlı priz değilde pc açık bırakarak media player gibi bi programı otomatik başlatarak son ses müzikle uyanmayı düşünmedim değil. Eğer böyle bi program bileniniz varsa ve programı söylerse minnettar olurum :cherry:

Ekstra bir programa gerek yok, windows serilerinde, denetim masasındaki "zamanlanmış görevler" bu iş için gayet uygun :cat:

Test edildi onaylandı, yüksek ses mehteran marşı ile sen değil komşular bile uyanır :cherry:

Saat 23:00 'den geç yatmazsan sabah rahat rahat kalkarsın. Ama kandili saat 02:00 de söndürürsen sabah kalkamaman çok normal.
Kaçta yatıyorsun ?

Ekstra bir programa gerek yok, windows serilerinde, denetim masasındaki "zamanlanmış görevler" bu iş için gayet uygun :cat:

Test edildi onaylandı, yüksek ses mehteran marşı ile sen değil komşular bile uyanır :cherry:

Hocam en çok bunu tuttum işte ama hata veriyor 0x80070005 hatası işlemi gerçekleştirmek için yeterli yetkiniz yok diyor :silent: aradım google da ama bulamadım çözümünü... nasıl yapabilirm :silent:

Hocam en çok bunu tuttum işte ama hata veriyor 0x80070005 hatası işlemi gerçekleştirmek için yeterli yetkiniz yok diyor :silent: aradım google da ama bulamadım çözümünü... nasıl yapabilirm :silent:

Bilgisayarında oturum açarken "oturum şifresi" boş ise bu hatayı alabilirsin.
Denetim masası/ kullanıcılar bölümünden kullanıcı parolası atadıktan sonra aynı adımları deneyebilirmisin?

http://naturesoundsfor.me/

Bu siteden çeşitili sesleri harmanlayıp (kuş cıvıltısı,cırcır böceği,rüzgar sesi vb) dinleyerek uyumayı deneyebilirsin. :)

Dip not:Su sesi ile uyumamanız şiddetle tavsiye edilir!

Alarmı çaldığında bazı parçaları saatten ayrılıp, yay veya benzeri bir mekanizma sayesinde odaya saçılan çalar saatler var. O parçaları toplayıp, saate geri takmadığınız takdirde alarm susmuyor. Onlardan bulabiliyorsanız alın. Hangi parçayı nereye takacağınızı bulana kadar uyku muyku kalmıyor. Sahibinden' de pervaneli olanı vardı sanırım. Pervane odayı geziyor, tavuk yakalamaya çalışmak gibi bişey.

yattığın odada kesinlikle sigara içme-içirme, hatta içiyorsan mümkünse sigarayı bırak.
odayı iyi havalandır.
23:00'dan geç yatma, yatmadan önce bir bardak ılık süt iç.

Bilgisayarında oturum açarken "oturum şifresi" boş ise bu hatayı alabilirsin.
Denetim masası/ kullanıcılar bölümünden kullanıcı parolası atadıktan sonra aynı adımları deneyebilirmisin?

Süper oldu yahu bu olay :cat: Sabahları Lamb of God, Cradle Of Filth, Slayer vs. gruplar tarafından bangır bangır uyandırılmak güzel olacak :queen: Çok teşekkür ederim :rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:05 ----------

http://naturesoundsfor.me/

Bu siteden çeşitili sesleri harmanlayıp (kuş cıvıltısı,cırcır böceği,rüzgar sesi vb) dinleyerek uyumayı deneyebilirsin. :)

Dip not:Su sesi ile uyumamanız şiddetle tavsiye edilir!

Uyuma noktasında sorun yok aslında istediğim zaman uyuyabiliyorum ama uyur uyumaz sabah olunca o günü yaşamamış gibi oluyorum. O nedenle ayakta olduğum her dakikayı kar biliyorum:)

Ama site gerçekten güzel. Sabahları sevgiliye sürpriz yapmalık sanal bi doğa oluşturulabilir :cat:

Sanal doğa nasıl oluyosa :silent: :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar