Uyku sorunu ! :(

Arkadaşım önce şunu adet edin bi kere, en geç saat 12 dedi mi yatağa gir. Uykusuz kalmamalısın. Bir de yapı meselesi tabi. Bak sana hayatımdan bir tecrübe aktarıyorum;
Ev arkadaşım senin gibiydi geç yatardı sabah kalkamazdı ve geç kalırdı işe. Onun alarmının sesinden ben uyanırdım (odalarımız arası rahat 8-9 metre var). Bu tamamen psikolojikkk.(tabi uykusuzluk tetikliyor) Bir süre sonra canıma tak etti ve kendi kendime bi karar aldım. Her sabah onun alarmı çalar çalmaz gidip yüzüne yarım bardak su serpip uyandırdım. 1hafta sonra ne oldu?? Odasında 3-4 tane alarm kurup o kadar sesten (sözde) uyanamayan arkadaş benim ufacıkk ayak sesimi ya da onun kapısını açma sesini duyar duymaz kalkıyordu. Çünkü başına gelecekleri biliyordu ve kendini şartlamıştı. Yani bir hafta sonra artık onu ıslatamıyordum çünkü odasının kapısını aralar aralamaz kalkıyordu. Amaa gelmezsem yine kalkmıyordu ve 1 saat boyunca alam çalıyordu. Yani aslında alarmı duyuyor ama kalkmak istemiyordu. Bu onun yapısı ile alakalı bir psikolojik zaafiyet. Uyanamıyorum diye bişey yok uyanıyorsunuz ama kalkmak istemiyorsunuz. İş kendinizde biter yine. Çok fazla uykusuz kalmazsanız ve kendinizi gerçek anlamda toparlayıp şartlarsanız 1 ay sonra o alarm çalmasına 3-5 dk. kala kendiliğinizden uyanmaya başlarsınız.

Arkadaşım önce şunu adet edin bi kere, en geç saat 12 dedi mi yatağa gir. Uykusuz kalmamalısın. Bir de yapı meselesi tabi. Bak sana hayatımdan bir tecrübe aktarıyorum;
Ev arkadaşım senin gibiydi geç yatardı sabah kalkamazdı ve geç kalırdı işe. Onun alarmının sesinden ben uyanırdım (odalarımız arası rahat 8-9 metre var). Bu tamamen psikolojikkk.(tabi uykusuzluk tetikliyor) Bir süre sonra canıma tak etti ve kendi kendime bi karar aldım. Her sabah onun alarmı çalar çalmaz gidip yüzüne yarım bardak su serpip uyandırdım. 1hafta sonra ne oldu?? Odasında 3-4 tane alarm kurup o kadar sesten (sözde) uyanamayan arkadaş benim ufacıkk ayak sesimi ya da onun kapısını açma sesini duyar duymaz kalkıyordu. Çünkü başına gelecekleri biliyordu ve kendini şartlamıştı. Yani bir hafta sonra artık onu ıslatamıyordum çünkü odasının kapısını aralar aralamaz kalkıyordu. Amaa gelmezsem yine kalkmıyordu ve 1 saat boyunca alam çalıyordu. Yani aslında alarmı duyuyor ama kalkmak istemiyordu. Bu onun yapısı ile alakalı bir psikolojik zaafiyet. Uyanamıyorum diye bişey yok uyanıyorsunuz ama kalkmak istemiyorsunuz. İş kendinizde biter yine. Çok fazla uykusuz kalmazsanız ve kendinizi gerçek anlamda toparlayıp şartlarsanız 1 ay sonra o alarm çalmasına 3-5 dk. kala kendiliğinizden uyanmaya başlarsınız.

Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza ama sıkıntı zaten burda başlıyor. Bende çalan alarmları çoğu zaman duyuyorum ama o duyma sürem max 6-7 sn oluyor. Sonrasında yine uykuya dalıyorum.

Benimde ev arkadaşlarım arada gelip alarmı kapatıyorlar hadi kalk diyorlar ama suratıma su dökecek cesareti bulamıyorlar. Şu cılız bünye sabahları gergedana dönüşüyor :cherry:

Ama şu zamanlanmış görev olayı bayağı işime yarıyacak gibi. Ev arkadaşlarım ve komşular birazcıkkkkta olsa rahatsız olabilir ama ne gelir elden :p

aynı muhabbet devam ediyor,allah başka keder vermesin:mrgreen:

Telefonu ufak poşetin içine koyup baya yüksekte olan kalorifer borularına sandalye kullanarak asıyorum.Ardından sandalyeyi ait olduğu yere koyuyorum ve yatıyorum.Alarm güçlü birşey olmalı,birde ses rahatsız edici olmalı.Belki enteresan gelecek ama ben küfürbaz haydonun ses kaydını alam sesi yapıyorum.İlk 30 saniye küfür etmiyor,ardından başlıyor saydırmaya.Bende millet duymasın diye yataktan apar topar kalkıp kapatıyorum,sersemlikle sandalyeye çıkmak yemiyor.Uykum kısa sürede açılıyor.Ardından hemen çıkıp kapatıyorum sonra uyku kalmıyor zaten.Bütün bunlar 20-30sn içinde oluyor.Malesef benim de uyku sorunum var.Eskiden böyle değildim,neden böyle olduğumu da bilmiyorum.Ah bir bilsem...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sanirim bekarsin ve çocugun yok.
Hemen evlen ve çocuk yap.
Emin ol bir daha asla boyle bir problemin olmayacak.
Hem de kaçta yatarsan yat.:pr:

Sanirim bekarsin ve çocugun yok.
Hemen evlen ve çocuk yap.
Emin ol bir daha asla boyle bir problemin olmayacak.
Hem de kaçta yatarsan yat.:pr:

Aman abi evlilik çocuk falan daha çooook hatta coq erken :mrgreen:

Kaza kurşununa kurban gitmezsek daha önüöde çok uzun süre var:queen:

Arkadaşlar ben sabahları ikiside uyuz bi sesi olan iki tane alarm kurmama rağmen uyanamıyorum ve her sabah işe geç kalıyorum... :salut:
Çalan alarm sesleri rüyama giriyo rüyamda bi olay esnasındaki sesler gibi geliyo bana :pale:
Uyanmak için değişik taktikleri olan arkdaşlar varmı acep :silent:

dostum ikimizde aynı problemi yaşıyoruz. bende de 3 tane eski tip çalar saat var. uyurken duyuyorum ama bana rüyamın bir parçası gibi geliyor. rahatsız bile olmuyorum. eğer bir gün işten kovulursam sebebi de bu olacak:)
hee bide ablam bu aralar çok fazla horlamaya başladığımı söylüyor -ki bence tamamen iftira:p

Ekstra bir programa gerek yok, windows serilerinde, denetim masasındaki "zamanlanmış görevler" bu iş için gayet uygun :cat:

Test edildi onaylandı, yüksek ses mehteran marşı ile sen değil komşular bile uyanır :cherry:

ismail, söylediklerini denedim şimdi. vakti geldiğinde sadece program açıldı. nasıl seçtiğim şarkıyı çalmasını sağlayabilirim.

Ps.. eğer bunu başarabilirsek sana bol bol dua edeceğimden şüphen olmasın :)

MotorKafa, saat kaç olmuş hala onlinesın! :)

Ohooo daha vakit bol ayarladım pc yi sabah bangır bangır overkill çalacak uyanırım artık ::xrock:::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:13 ----------

ismail, söylediklerini denedim şimdi. vakti geldiğinde sadece program açıldı. nasıl seçtiğim şarkıyı çalmasını sağlayabilirim.

Ps.. eğer bunu başarabilirsek sana bol bol dua edeceğimden şüphen olmasın :)

Görevi ayarladıktan sonra tekrar zamanlanmış görevler kısmına gel ayarladığın görevi çift tıkla ve gözat butonuna bas

Daha sonra açılan pencerede alt kısımda programlar yazar ona tıkla tüm dosyaları seç ve istediğin müziği ayarla :cat:

İlk defa bir h.içi sabahını merak ediyorum nasıl olacak diye :queen:

Ha birde pc yi açık bırakmak istemiyorsan aynı pencerenin ayarlar kısmına gelerek "Bu görevi çalıştırmak için pc yi uyandır" ı seç ve uyku moduna al bilgisayarını saati gelince otomatik açılıyor

Son düzenleme:
Uykum var aslına bakarsan ama uyumak istemiyorum bu saatte :)

Galiba bana 24 saat yetmiyor öyle bi sorun var... Düz hesap 30 saate çıkarsalar ya şu günleri ne güzel olur :mrgreen:

Ohooo daha vakit bol ayarladım pc yi sabah bangır bangır overkill çalacak uyanırım artık ::xrock:::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:13 ----------

Görevi ayarladıktan sonra tekrar zamanlanmış görevler kısmına gel ayarladığın görevi çift tıkla ve gözat butonuna bas

Daha sonra açılan pencerede alt kısımda programlar yazar ona tıkla tüm dosyaları seç ve istediğin müziği ayarla :cat:

İlk defa bir h.içi sabahını merak ediyorum nasıl olacak diye :queen:

Ha birde pc yi açık bırakmak istemiyorsan aynı pencerenin ayarlar kısmına gelerek "Bu görevi çalıştırmak için pc yi uyandır" ı seç ve uyku moduna al bilgisayarını saati gelince otomatik açılıyor

tamamdır bu iş. sabah ik denemeyi yapıyorum. bakalım ne kadar etkili:cherry:
çok sağol motor kafa.:rendeer:

tamamdır bu iş. sabah ik denemeyi yapıyorum. bakalım ne kadar etkili:cherry:
çok sağol motor kafa.:rendeer:

Rica ederim :)

Bende yatağımın üstündeki gereksiz saçmalıkları gardroba sıkıştırarak uyku moduna gireyim. Yarın akşam herkesle paylaşırım bu duyguyu bakalım nasıl olacak sabah son ses metal müzikle uyanmak :cherry:

benim de arkadaşın böyle bir sorunu vardı.telefonu kuruyor fakat kalkamıyordu.fakat ben onu aradığım zaman kalkıyordu.
tamamen kendini şartlandırma ile ilgili bişey.ula bugün de iş olur mu diye o pisiko ile adam boyuna uyuyordu.ama ben aradığım zaman ise beni saydığı için açıyor ve de uyanabiliyordu.
evet bazen ben de uykusuz kalıyorum ama bu motor aşkı yüzünden :rendeer:
kişinin uyanamamasının diğer bir sebebi;
tuzunun kuru olması,diğeri işinin çok ağır olması ve o yorgunlukla sabahları vücudun kalkamaması.
saygılar...::angry2::

Sonuç başarısız :( açılmadı bilgisayar yine uyanamadım yetmedi telefonun alarmı...:pr: Hemde o kadar deneme yapmıştım açılacakmı açılmayacakmı diye :silent:

Sonuç başarısız :( açılmadı bilgisayar yine uyanamadım yetmedi telefonun alarmı...:pr: Hemde o kadar deneme yapmıştım açılacakmı açılmayacakmı diye :silent:

Sercan aynı sorun bende de var. :cherry:
Sabah saat 09:00 mesai başlıyor ben 09:10 civarı uyanıyorum :p
Metal müzik etkili olmuyor. Aksine daha bir tatlı uyunuyor. Tecrübeyle sabittir.
Telefonda old phone zil sesi var onu kullanıyorum en sinir bozucu olanı o. Uyanıyorum ama kalkamıyorum tekrar yatıyorum.
Bence bunun sebebi çalıştığımız işi sevmememiz :(
O güne kalkmak istemiyoruz, iş yerine gitmek istemiyoruz
Tek çıkış yolu pişkinlik :)
Bizim patron alıştı artık 10:30 da tünaydın diyorum ''ooooo patron hoşgeldin'' diyo :S

eger evli degilsen evlen bence cunki genellikle hanimlar daha erken kalkar kahvaltiyi hazirlar ve sen hala yatakta miskin miskin yatiyorsan dirdira baslarlar ve sabah sabah hanim dirdiri hic cekilmiyor kendi kendine diyorsun sunun sesini duymayayimda 10 gun uykusuz kalayim ve kalkiyorsun cok basit....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:21 ----------

:cat: uyumayı bende zaman kaybından sayıyorum saat 07,30 da kalkmam lazım ama hala pc başındayım işte...

Zaman ayarlı priz değilde pc açık bırakarak media player gibi bi programı otomatik başlatarak son ses müzikle uyanmayı düşünmedim değil. Eğer böyle bi program bileniniz varsa ve programı söylerse minnettar olurum :cherry:

bilgisayarda zamanlanmis gorevler diye bir uygulama var istedigin zamanda istedigin saatte istedigin seyi yapiyor media playerden bir sarki seciyorsun ses ayarlarini yapiyorsun bilgisayarida hazirda bekleme moduna gecirdinmi vakti gelince bilgisayari aciyo ayarladigin sarkiyi caliyor ama bilgisayarda parola korumali kullanici hesabi olmasi lazim cunki sarkiyi ayarlarken kullanici hesabini ve parolayida eklemen gerekiyor..ben bekarken oyle kalkiyordum

Arkadaş:)
Hemmen git yat şindi, bak hala ayakta yaaa:)

Ben çook gençkene hiç uyumazdım:mrgreen: ama şindi saat 10 dedi mi uyuyom:) 11 de kalkıp denizciderya ile tufalette masal anlatıp/dinliyom, 11.30 da tekrar yatağa ulaşıyom, gece 1.00 gibi ''anniiiii-babaaaaa sesiynen beraber kalkınıp yine masal dinliyom (bu sefer annatacak halim olmuyor genelde), hemmen ardında her sağlıklı adam gibi:mrgreen:1.30 da uyumuş oluyom. Enn fazla 2.30 da bu sefer denizciderya ''anniiiii-babaaaa süüüüttt'' diye ünlüyor kiii ölümcül komalarda duyulabilecek bir ses:queen: sütü dolaptan çıkar, ısıt, önceden kalan biberonu temizle, ve bunları kısa zamanda yap ki denizciderya nın uykusu açılmasın, ver içsin. Ama hemen yatamazsın, babanın burnunu okşamak istiyor uyurkene:mrgreen:saat oldumu sana 2.00. Hah en iyi en derin uyunacak saatte daldınnn, merak etme saat 4.30 gibi aynı nidayı duyarsın ama bu sefer tehdit daha büyük!!! ''Anniiii-babaaaa kakaaaammm geldiiii''...

Bu macerayı şimdilik burada sonlandırıyorum çün ki şu anda ''anniiiii'' demekte:pale:

yat uyu olm bir an evvel sende Motorkaffaaaaaa :cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar