Uyku sorunu ! :(

Arkadaşlar ben sabahları ikiside uyuz bi sesi olan iki tane alarm kurmama rağmen uyanamıyorum ve her sabah işe geç kalıyorum... :salut:
Çalan alarm sesleri rüyama giriyo rüyamda bi olay esnasındaki sesler gibi geliyo bana :pale:
Uyanmak için değişik taktikleri olan arkdaşlar varmı acep :silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O anda yarı bilinçliyseniz, adınızı içinizden 3 kere söyleyin.
Ya da gece yatmadan önce bol miktarda su için, gece ihtiyaç için kalkdığınızda tekrar su için. Sabah alarmlar ötmeye başladığında rahatsız olur ve tekrar tuvalet ihtiyacınız gelir ve kalkarsınız. Tecrübeyle sabittir.

hadi nasıl uyuyacağım deseniz bir cevap vereyimde , nasıl uyanılacağı konusunda hiç bir fikrim yok . :(

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu bir tür hastalık,muhakkak tıbbi çözümü olmalı.

hadi nasıl uyuyacağım deseniz bir cevap vereyimde , nasıl uyanılacağı konusunda hiç bir fikrim yok . :(

Uyuma konusunda sorunum yok televizyonu açıp o derinden gelen çınnnnnn
sesini duymam yetiyor:mrgreen: ama uyanmak için zaldur zuldur ne kadar ses varsa hiç biri yetmiyor !

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:46 ----------

Bu bir tür hastalık,muhakkak tıbbi çözümü olmalı.

O kadar büyük sorun olduğunu sanmıyorum ama yinede olabilitesi var...

Bunun gibi uyku sorunlarının o kadar çok nedeni var ki, saymakla bitmez desem yeridir. Bu sıkıntıyı ben de zaman zaman çektim.

Uyanamama konusu deyince ilk aklıma gelen uykunuzun konforsuz olabileceği. Çok geç yatmadığınızı farzediyoruz tabii. Yattığınız yatak aslında size uyku esnasında rahatsızlık veriyorsa bunun çok farkına varmazsınız. Sabaha kadar defalarca uyanıp anında tekrar uyursunuz. İkisi arasındaki fark neredeyse 1 sn kadardır. Bu durum vücudun/ruhun gerektiği gibi dinlenmemesine neden olur ve uyanma sıkıntılarına yol açar.

Bu bahsettiğim sadece küçük ama önemli bir nedendi. Saymakla bitmez dedim ya, fazla sigara, alkol, stres, radyoaktivite (odada stand-up'ta bırakılan TV gibi cihazlar, açık bırakılan cep telefonu vb vb) ... yaz yaz bitmez :mrgreen:

Ama ciddi sıkıntı yaşıyorsanız mutlaka doktora görünmenizi tavsiye etmek lazım.

Son düzenleme:
Alarm sesini belirli perdyodlar da değiştirmen faydalı olabilir. Bende osıkıntıyı yaşadım bir dönem. Bu şekilde çözmüştüm..

Bunun gibi uyku sorunlarının o kadar çok nedeni var ki, saymakla bitmez desem yeridir. Bu sıkıntıyı ben de zaman zaman çektim.

Uyanamama konusu deyince ilk aklıma gelen uykunuzun konforsuz olabileceği. Çok geç yatmadığınızı farzediyoruz tabii. Yattığınız yatak aslında size uyku esnasında rahatsızlık veriyorsa bunun çok farkına varmazsınız. Sabaha kadar defalarca uyanıp anında tekrar uyursunuz. İkisi arasındaki fark neredeyse 1 sn kadardır. Bu durum vücudun/ruhun gerektiği gibi dinlenmemesine neden olur ve uyanma sıkıntılarına yol açar.

Bu bahsettiğim sadece küçük ama önemli bir nedendi. Saymakla bitmez dedim ya, fazla sigara, alkol, stres, rakyoaktivite (odada stand-up'ta bırakılan TV gibi cihazlar, açık bırakılan cep telefonu vb vb) ... yaz yaz bitmez :mrgreen:

Ama ciddi sıkıntı yaşıyorsanız mutlaka doktora görünmenizi tavsiye etmek lazım.

İşte asıl cevap bu sanırım :cat: rahatsız yatak haricinde bütün etkenler mevcut bende tv cep tel sigara alkol stres ne ararsanız var...

Ama şu su içme yöntemini deneyeceğim bu akşam bakalım nolcak... Hatta bu uyanamama yüzünden eve çağırdığım arkadaşım kapıda kaldı geçtiğimiz pazar günü. Sabah kahvaltıya çağırdıktan sonra uyuyakalmışım ve attığı mesajları yaptığı çağrıları hatta zilin sesini bile duymamışım... Ev arkadaşım sağolsun uykusu hafif duymuş zili :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:55 ----------

Alarm sesini belirli perdyodlar da değiştirmen faydalı olabilir. Bende osıkıntıyı yaşadım bir dönem. Bu şekilde çözmüştüm..

Hmm... Buda mantıklı bir çözüm olabilir tabi:cat: Sanırım alarm sesi bir süre sonra bağımlılık yapıyor :cherry:

Birde uzamanayacağın kadar uzak yerde bırak saatini yada telefonunu (neyle uyanıryorsanız artık) yataktan mutlaka kalkmak gerekicek kadar bir mesafede oldumu daha etkili oluyor :)

Birde uzamanayacağın kadar uzak yerde bırak saatini yada telefonunu (neyle uyanıryorsanız artık) yataktan mutlaka kalkmak gerekicek kadar bir mesafede oldumu daha etkili oluyor :)

İkisiylede uyanmaya çalışıyorum ve ikisinide sesin en çok yankı yapacağı en uzak yerlere bırakıyorum ama olmuyor yine uyuyorum :pale: Klasik görünümlü çalar saat kullanıyorum. Hani şu tepesinde iki tane şapka olandan :) Pille çalışıyor... Dün sabah yine duymamışım alarmları. Telefonun tam 10 kere tekrarlama özelliği var 3dk arayala. O tekrarlamış tekrarlamış ve bitmiş. Klasik görünmlü olan saatimin ise çala çala pili zayıflamış. Normalde cırırırırırırırırırırırırırırırırı!!! diye çalan saat gözümü açtığımda dın.. dını....dıdı....dırırı... diye çalıyordu :queen: Uyandığımda 8:55 idi ve benim 9:00 da iş yerinde bilgisayarımdan giriş yapmış olmam gerekiyor. İş yerini arayıp ishal olduğumu ve geç geleceğimi söyledim tekrar uyudum :queen:

Arayıp mazeret uydurduktan sonra hala uyumaya devam edebiliyorsanız durum vahim :)

Ama üzülmeyin tıp ilerledi memeleketimizde iyi yetişmiş doktorlar var :p çözümü onalrad aramak lazım bu satten sonra :)

Hava karardığında istisnasız tüm canlılarda bulunan bir hormon var (adını unuttum şimdi) Bu hormon hava karardığı anda salgılanmaya başlıyor ve uykunun gelmesine neden oluyor..
Eğer yattığınız ortamda siz uyurken dahi olsa ışık vs. var ise o hormon tam randımanlı salgılanamayarak derin uykuya geçişi engelliyor ve yetersiz uyumuş oluyorsunuz, dolayısıyla da uyanma sorunu çekebiliyorsunuz..

Bir yöntem de hormonu tersten çalıştırmak..Yani uyanır uyanmaz hemen oda ışığını açarak hormon salgılanmasını sonlandırmak ki bünye rahat uyansın..

Ama arkadaşların dediği gibi pek çok nedeni olabilir..
Adamlar toplanmış uyku kongresi düzenliyorlardı 2 ay önce Antalya'da..Yani uyku muhabbeti o derece karmaşık bir hadise :)

Bol su içip yatmak çözüm olabilir ama ölçüyü iyi tutturmak lazım,yoksa ortalığı sel götürebilir.Bunun tek çözümü mesai günleri erken yatmak 11.00 falan mutlaka uyanırsın:)

hayatında en uyuz olduğun şarkıyı alarm yap,mesela apaçi marşını.Tecrübeyle sabit.Lönk diye kalkıyosun :)

Hava karardığında istisnasız tüm canlılarda bulunan bir hormon var (adını unuttum şimdi) Bu hormon hava karardığı anda salgılanmaya başlıyor ve uykunun gelmesine neden oluyor..
Eğer yattığınız ortamda siz uyurken dahi olsa ışık vs. var ise o hormon tam randımanlı salgılanamayarak derin uykuya geçişi engelliyor ve yetersiz uyumuş oluyorsunuz, dolayısıyla da uyanma sorunu çekebiliyorsunuz..

Hocam odamın tam karşısında veli efendi hipodromunu aydınlatanlardan iki tane spot var. Karşı binanın otoparkını aydınlatıyor. Direk odamın içinde patlayasıca spotlar :pr:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:11 ----------

hayatında en uyuz olduğun şarkıyı alarm yap,mesela apaçi marşını.Tecrübeyle sabit.Lönk diye kalkıyosun :)

Bunuda deneyeceğim :cat:

Ne yazıldıysa hepsini uygulayacağım yine uynamazsam dahada gelmem davosa:cherry:

otoparkın spotları konusunda çözüme gidilebilir mesela herhangi bir perdeciye gidip karartma güneşlik istersiniz süperkulade keser ışığı fakat sabah olduğunu anlayamayıp uyanmama ihtimali de var... uykunuzu alıp dinç uyanma ihtimali de...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar