Akaryakıtta büyük indirim !!!

sitemiz de siyaset konusmak yasak ama arkadaş benzinin neresinden tutsan ortaya siyaset çıkıyor ve bnm halkımda buna dur demiyor 3 torba kömürün peşinde koşuyor elektriği dahi olmayan evine çamaşır makinası hediyesi bekliyor. yazıklar olsum böyle memlekete böyle insanlığa böyle fikre ve bilince sahip oldugu için.

onu bunu bilmem bunların tek yaptıgı politika aç bırakki muhtaç kalsın.

Benim yazdığım metin aşağıda. İsteyen kendisine göre değiştirebilir:

Sayın TUDEF yetkilisi,

Son akaryakıt zamlarıyla birlikte tüketiciye kesilen maliyet daha da artmıştır. Başta yüksek vergi oranı olmak üzere çeşitli yanlış politikalar sonucunda akaryakıt fiyatları makul oranların çok üzerinde seyretmekte ve düzenli olarak zam gelmektedir. Zamları engellemek için hükümetin somut bir çabası yoktur. Tüketici, petrol şirketlerinin insafına bırakılmıştır.

Tüketiciler olarak sesimizi yükseltmek dışında bir çıkar yolumuz yoktur.

Tüketici Dernekleri Federasyonu'na üye tüm dernekleri, artık zorunlu hale gelen akaryakıt zammı karşıtı eylemlerin organize edilmesi, planlanması ve üstlenilmesi konusunda göreve çağırıyorum.

Halkın her kesiminin katılımına uygun, etkili, ses getirecek eylemlerin düzenlenmesi konusunda gerekli girişimleri zaman kaybetmeden başlatmanızı bir tüketici, bir vatandaş olarak rica ediyorum.

Akaryakıt zamlarına karşı her türlü protestoya katılmak tüketici olarak hepimizin görevidir. Bu konuda gerekli desteği bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Saygılarımla,

Emrello yazi guzel ama net bir bicimde OTV nin sikintisina deginmemiz lazim. Biz Tuprastan yada diger firmalardan iskonto istemiyoruz hukumettin vergisinden istiyoruz.

Emrello yazi guzel ama net bir bicimde OTV nin sikintisina deginmemiz lazim. Biz Tuprastan yada diger firmalardan iskonto istemiyoruz hukumettin vergisinden istiyoruz.

Ben sadece TÜDEF'i harekete geçirmek için genel bir metin yazdım. Konu isteğe göre detaylandırılabilir.

Arkadaşlar benim yazdığıma hemen yanıt geldi. Kopyalayıp aynen olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum....
---------------------------------------------------------------------------------

Ortak eylemden başka yol yok.
Bizim ÖTV artışı nedeniyle 2009/07 de açtığımız dava da Danıştay yürütmenin durdurulması verdi. Bakanlar kurulu uygulanmadı. İhtar çektik dinlemedi.

Cuma saat 10:00 da bakanlar kurlu hakkında suç duyurusu yapıyoruz. Adliye önüne sizi de bekleriz.

TÜKETİCİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

Ali ÇETİN

Genel Başkan Yardımcısı

Atatürk Bulvarı 103/45 Kızılay /ANKARA

www.tudef.org.tr [email protected]

Tel : 0312.425 73 77 Fax : 0312.419 06 67

Bana gelen yanıt da aşağıda arkadaşlar. Yapabiliyorsak TÜDEF'i destekleyelim:

=======================

Emre bey, basın açıklamasına sizide bekleriz. Boş bidonla, el yapımı

Pankartınızla birlikte gelebilirsiniz.

Basına gönderilen mail; (2 gün önce)

Akaryakıt’taki ÖTV zammının yürütmesinin durdurulması için alınan Danıştay Vergi Dava Daireleri kurulu kararının uygulanmasını talep etmek için Cumhurbaşkanı-Başbakan-Maliye Bakanında rendevu taleplerimize ilişkin basın açıklamamaız ektedir.

Saygılarımızla

Ali ÇETİN
TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı

BUGÜN:

ARKADAŞLAR,

ÇOK DEĞERLİ KURUM TEMSİLCİLERİ,

17 ARALIK CUMA GÜNÜ SAAT 10:00 DA DALİYE ÖNÜNDE BAKANLAR KURULU HAKKINDA

AKARYAKITTA ÖTV ARTIŞININ YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI HAKKINDAKİ YARGI KARARINA UYMADIĞI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUP BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ.

09:45 TE ADLİYE SARAYI – SIHHIYE ÖNÜNDE DİLTARİHE BAKAN KAPISINDA BULIUŞALIM.

Ali ÇETİN
Genel Başkan Yardımcısı

Arkadaşlar benim yazdığıma hemen yanıt geldi. Kopyalayıp aynen olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum....
---------------------------------------------------------------------------------

Ortak eylemden başka yol yok.
Bizim ÖTV artışı nedeniyle 2009/07 de açtığımız dava da Danıştay yürütmenin durdurulması verdi. Bakanlar kurulu uygulanmadı. İhtar çektik dinlemedi.

Cuma saat 10:00 da bakanlar kurlu hakkında suç duyurusu yapıyoruz. Adliye önüne sizi de bekleriz.

Ali ÇETİN

Genel Başkan Yardımcısı

Guzel Federasyon ise el atmis , bize desteklemek duser

Şu hava şartları gözümü korkutmasa kalkıp gidicem. Bu konuya bir yerden başlamamız lazım artık,,,

İnsanlık gezmekle yayıldı, seyahat özgürlüğünü kısıtlayan vergilere ve salmalara orta çağda rastlanıyordu, zavallı ülkem ne hale geldi yobazların ellerinde.

Görüyorum ki "biz aptal değiliz", olmadık da, lakin bizi aptal yerine koyan elit bir tabaka var. Bunlar ara ara iktidara geçip bu aptal yerine koyma oyununu devamlı hale getiriyorlar. Bu yakıt oyunu "aptal yerine koyma oyununun" tecellesinden başka bir şey değil. İyice saygımı yitiriyorum. Göz göre göre seçilmişler aşağılıyor bizi..

Görüyorum ki "biz aptal değiliz", olmadık da, lakin bizi aptal yerine koyan elit bir tabaka var. Bunlar ara ara iktidara geçip bu aptal yerine koyma oyununu devamlı hale getiriyorlar. Bu yakıt oyunu "aptal yerine koyma oyununun" tecellesinden başka bir şey değil. İyice saygımı yitiriyorum. Göz göre göre seçilmişler aşağılıyor bizi..

İnanın çoğu milletvekili oraya nasıl seçildiğini bile anlamamış durumda. Elleri kaldır indir, kanun maddesi kabul/red edilmiştir indir cebe halkın parası, haaaa yetmiyorsa salacaksın vergiyi bu ....... ödesin. sadece batı bölgelerinde

Yerden göğe kadar haklısınız ancak nereden orada olduklarını biliyorlar. Şöyle ki
zaten gelişmekte olan veya bizimki gibi gelişim çizgisi olan hiçbir ülkede Platon'un öngördüğü, tasavvur ettiği "ideal devlet adamı" iktidara gel(e)mez. Platon'un "bilge ve erdemli yönetici" dediği kişiler şayet katılımcı demokrasiyi işleteceklerse, öncelikle liyakat usulüyle bulundukları makama gelirler, bu tip görev alışlar ancak batı tipi demokrasilerde kısmen mevcuttur (Bizde ise çok partili hayatımızın başından beri Ecevit'ten başkası bu tipe uymamıştır). Bizimki gibi patronaj münasebetlerinin (hısım, eş, dost vb) yaygın olduğu parlamentolu seçimli demokrasilerde sadece sadece el kaldırıp indirme icra edilir. Öte yandan seçmen ise yine sadece sadece seçim zamanı hatırlanan ve depo olarak düşünülen bir “güruha”, hadi biraz daha kibarlaştıralım, seçmen kitlesine dönüştürülür.
Batı tipini istiyorsak, ilkin semavî faillerin tahakkümcü kuvvetlerini (dinin, tarikatların vb) sorgulamamız gerekir. Bu da şu anda mümkün değil. Katılımcı demokrasi, iktisat, çoğulculuk, hürriyet, dil vb yapılar ve kurumlar seküler dünyanın etkin olduğu alanlardır. Bu böyledir, tartışmaya açık değildir. Devam ettirsek, başka bir husus da “hesap verebilirliktir”. Bizde hesap verme mekanizması yukarıda anlatmaya çalıştığım nedenlerden ötürü işlemez, ayrıca böyle bir müessese de yoktur. Bizde kimse hesap vermez, vermediğ gibi iftifa da etmez. Çünkü genelde alt sınıf mensubu ve oranın davranış kodlarını kullanan bir yönetici şahıs yeni bir mevkiye/makama geçtiğinde aslında sakil davranmaya başlar ve bunu göremez. Hesap vermeyi öğrendiklerinde kontrollü davranmayı da öğrenecekler kuşkunuz olmasın. Ancak bu şimdiler de imkânsız, zira böyle bir gelenek de yok böyle bir mekanizma da. "Ben yaptım oldu, sen maruz kal ve biat et!" var. Bu tıpkı padişah ile kulu; bu tıpkı derebey ile köylü ilişkisi gibi..

indirim-cik

indirimin miktarı önemli değil
önemli olan indirimin işlevidir.

Eve gelirken Full benzinlik vardı, litersi 3.68 yazıyor. :silent:

O indirime tav olup Padisahim cok yasa diyecek bir ton gozu kor millet var ama....

Yazik bu kadar alinan vergiye bakiyorum , halen otoban pesindeyiz, ama doguda yatirim yok , doguda okul yok. Yolsuzluk dosyalarini duyuyoruz ama Antalyanin merkezinde cakil tasi yola dokecek asfaltlari yok , sebepte hazinenin odenek vermemesi.

Bu kadar verginin halka gitmedigine kesinlike eminim. Tek bildigim insanlar daha para kazanmadan vergi oduyorlar, ama sanayi devlerinin vergi levhalarinda her sene Matrahsiz yazisi var. Nasil oluyor bu is.

Genç bakışta vardı bir tanesi.

Kanal değiştirirken denk geldim 15 saniyede o kadar güldürdü ya beni Allah da ona bu iyiliğine karşılık en yakın zamanda akıl ihsan eylesin. :queen:

Amacım siyaset değil ama bir şeyi merak ediyorum..Ben karşıyım siz karşısınız gördüğüm çoğu insan karşı herkes derdini dile getiriyor hepside haklı dalga geçer gibi ödemek zorunda olduğumuz vergiler belli nasıl oluyorda her seçimde onlar kazanıyor anlamıyorum..Allah yardımcımız olsun benzinle kalır ülkeyede el atmazlar inşallah..Gerçi herşey bellide biz susuyoruz.

Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı sitesine girdim ve zehir zemberek bir yazı kaydettim bakan Taner'e...Allah bildiği gibi yapsın T.C. Vatandaşı ile dalga geçenleri..inşallah güzel ve mutlu gün yüzü görmesin hiç bir:silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:50 ----------

indirim-cik

indirimin miktarı önemli değil
önemli olan indirimin işlevidir.

İşlevi de belli, önceden yazılan senaryo da...biraz zaman geçsin bakalım.

Amacım siyaset değil, siyaset yapmıyorum dersek tıpkı otoyolda giderken birden bire kendimizi trafiğin akışından dışarı itmek gibi bir şey oluyor.Şayet o anda oradaysak, trafikteyizdir, başka yerde değil. Tıpkı bu, E-5 trafiğinden ürküp, yine otoyolda giderken motosikleti olduğu gibi oraya bırakmak gibi bir şey. Siyaset hayatın merkezidir, bizzatihi kendisir. Bu nedenledir ki bizden katılımı bekler. Bizden şekillenmeyi bekler. Tam da bu yüzden işte bizimle böyle kedinin fare ile oynadıkları için siyasetin içinde olmalıyız. Alanı onlara bıraktığımız için, ya da bıraktırıldığımız için 1980'den beri, siyaset sadece el kaldırıp indirinlerin işi oldu. Sahip çıkmazsak birileri sahip çıkar ve özel sektörden kar marjını düşürmesini ister. Ve o da 2 kuruş düşürür. Sonra her şey olduğu gibi devam eder. Peki nasıl siyaset yapacağızın cevabını bir önceki cevabımda vermeye çalıştım. Lütfen karşı çıkmadan ve reddetmeden önce onu bir okuyun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar