Akaryakıtta büyük indirim !!!

Katılım
22 Kas 2010
Mesajlar
65
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı litrede 2 ile 4 kuruş arasında indi. Öte yandan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş'ın da kendi fiyatlarında yüzde 2 oranında indirim yaptığını söyledi.
"Nedir bu ya ? Kepçeyle zam yapıp iğne ucuyla indirim yapıyorlar ?" Hemen gidip bidon bidon yakıt alıp stok yapıcam. Bu kadar büyük indirim karşısında ne yapacağımı şaşırdım.

-------------------------------------------
Bir litre 95 oktan benzinin fiyatı nasıl oluşuyor

Vergisiz ürün maliyeti: 0.99 lira
ÖTV: 1.89 lira
KDV: 0.58 lira
Navlun: 0.10 lira
Dağıtım şirketi kârı: 0.183 lira
Bayi kârı: 0.183 lira
Pompa fiyatı: 3.85 lira
--------------------------------------------
 
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
O indirime tav olup Padisahim cok yasa diyecek bir ton gozu kor millet var ama....


Yazik bu kadar alinan vergiye bakiyorum , halen otoban pesindeyiz, ama doguda yatirim yok , doguda okul yok. Yolsuzluk dosyalarini duyuyoruz ama Antalyanin merkezinde cakil tasi yola dokecek asfaltlari yok , sebepte hazinenin odenek vermemesi.

Bu kadar verginin halka gitmedigine kesinlike eminim. Tek bildigim insanlar daha para kazanmadan vergi oduyorlar, ama sanayi devlerinin vergi levhalarinda her sene Matrahsiz yazisi var. Nasil oluyor bu is.
 
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
900
Otoban yapılması için gereken parayı vergilerle(yol su vs vs muhabbeti) alıyolar madem neden bu yollara giriş ve çıkışlarda gişe var ve para ödüyoruz?Çok mu enayi görüyolar bizi?Zaten tonla vergi alıyorlar. Yaptıkları şu 2 kuruşluk indirimle de herkesle dalga geçmeye devam ediyolar..
 
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
491
ham petrolün varil fiyatı 150 dolara çıktığında koydular zammı verdiler coşkuyu otomatik ayağına ama aynı petrolün fiyatı 35 dolara indiğinde tık çıkmadı ne hikmetse şimdide 90 dolar olmuşta biz masallar dinlemeye devam :pr:
 
Katılım
22 Kas 2010
Mesajlar
65
Antalya'ya gittiğim zaman, hatta giderken bile ana yollarda tali ve ortak yollarda slalom yapmaktan bıktım ya ! Bu nasıl bir yoldur, bu nasıl bir vergidir, nasıl bir zihniyettir ki bu zihniyetlere oy vererek yüceltiyorlar ? Vergi ödemekten nevrimiz döndü ! Adamları yüceltip meclise sokuyorlar sonra bir bakıyorum pişkin pişkin online okey oynuyorlar ! Kendimi tutamayacağım kusura bakmayın ama "ALLAH BELALARINI VERSİN"... Allah sonumuzu hayr eylesin. Bir ülke kendisini içten içten bitirmek için bu kadar uğraşabilir mi ? Ve bu rezillere göz göre göre oy verilebilir mi ? Şu benzindeki sadece ÖTV denilen aptal şey bile yakıtın vergisiz halinden iki kat fazla ! Yazıklar olsun...
 
Katılım
12 Mar 2006
Mesajlar
3,439
1 hafta oldu kontak çevirmeyeli, yazın bisiklet almıştım kısa mesafeler için şimdi ona biniyorum hem spor hemde ekonomi tavsiye ederim arkadaşlar......2 motorumda yatıyor kış uykusunda haftada 25 tl de cebime kalıyor.......varsın onlar vatandaşla dalga geçe dursunlar...
 
Katılım
15 Eyl 2009
Mesajlar
449
Benzin alış fiyatı ulkemizde makul ama vergilerle fiyat çıgrından cıkıyo sorun kimde devlette adamlar işini biliyo ben bunun boyle olucagını daha 5 ay onceden kestirmiştim hatta 1 sene, adam ötv vergilerini indirdi hatta iptal etti adamları 0 arabaya teşvik etti hee bununlada kalmadı alım satım masraflarını duşurdu bu seferde 2. el arac alımını teşvik etti burdan uzayan kazık biyerden giricekti girdi ve bu kadarlada kalmıycak tahminim benzin alıcak basını gidicek yılbasından sonra vay halimize bunun onune de ne eylemle ne birşeyle gecemeyiz sn. devlet buyuklerimizin hiç birşey umurlarında deil cunku herşeyin başı eğitim diycem dicem klişe bi laf olucak ama dogru koyun gibi bir insan topluluguna sahibiz suan mahallede araba koyucak yer yok cunku bi ailede 2 araba hatta 3 arabası olan war(oturdugum semt öyle zengin bi semt olmamasına rağmen) başardılar bundan en iyi cıkar yakıttan sağlanırdı vede saglanıcak.
 
Katılım
20 Eki 2010
Mesajlar
50
ne dememiz lazim simdi?

PADISAHIM COKKK YASAMI!!!

yurt disindaki fiyatlari gordukce ( kiyafet, motor,aksesuar v.s) canim TURKIYEM den kacmak istiyorum.
Bu nedir ya. yaziklar olsun milleti soyanlara, yaziklar olsun benim vergimle alem yanlara YAZIKLAR OLSUN
 
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
932
Direkt televizyona çıkıp "saalaak, saalaak" diye suratmıza küfretseler şu anki durumlarından daha dürüst olurlardı en azından. Yaptıklarının bundan bir farkı yok.

Ben artık doğrudan şahsıma yapılmış bir hakaret gibi alıyorum bu gelişmeleri. Sanki birisi yoluma atlamış ve ağzına geleni söylemiş gibi hissediyorum. Yazık ki elimden bir şey gelmiyor.

Medyasıyla, satılmış yazarıyla, memuruyla, bürokratıyla her gün küfrediyorlar bana ve hiçbir şey yapamıyorum.
 
Katılım
9 Şub 2008
Mesajlar
2,858
Halka verilen değer 2 kuruş. Yani 3 kuruşluk bile değerimiz yok
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
3 Mar 2010
Mesajlar
10
O değilde 2 kuruşluk indirimi gazetede manşet atıcaklar neredeyse :) Ama 10 gün içerisinde 2 defa gelen zamdan çoğu kişinin haberi bile olmazken ...
 
Katılım
16 Nis 2003
Mesajlar
1,149
Otoban yapılması için gereken parayı vergilerle(yol su vs vs muhabbeti) alıyolar madem neden bu yollara giriş ve çıkışlarda gişe var ve para ödüyoruz?

O daha ne ki dur bakalım. Otoyol ve köprüler özelleşiyor. Senin benim paramla yapılan yollardan geçmek için artık devlete de değil, başka başka adamlara para verecez. Hayırlara vesile olur inşallah.

İçimden geldi bir dörtlük patlatayım:

Beraber motor sürdük biz bu yollarda
Beraber ıslandık yağan yağmurda
Şimdi ödediğim tüm vergiler de
Bana koyun olduğumu hatırlatıyor



Ancak ilginç bir durum var. 4 lira demek ki psikolojik sınırmış.Yani 3.9 iken ses etmeyen adam 10 kuruş zam gelince isyan etti. Demek 5 lira olsa devrim olacak ülkede. Çok ilginç.
 
Katılım
17 Eki 2010
Mesajlar
105
Bugün bir programa denk geldim kanalları değiştirirken benzin zammı hakkındaki konuşmalarla ilgili olarak bakan olduğunu düşündüğüm bir zati muhterem (bakan olduğuna emin değilim) konuşuyordu.

Yok efendim benzin 4 lira değilmişte o 4 lira olan 97 oktan benzinmiş 4 lira üzerinden yapılmış bütün hesaplamalarda yanlışmışta yok efendim halkın % 90dan fazlası 95 oktan kullanıyormuşta saydı döktü.

Spikerin bütün bu açıklamalar aradaki 10 kuruş içinmiydi ? (95 oktan ile 97 oktan arasındaki farkı kastediyor. ) Sorusuna bön bön baktı.

Sonra ama efendim işte yanlış hesaplama fln işte o aslında tavan fiyatı yok nakit ödemede bazı yerlerde %2 - 3 indirim oluyomuşta yok efendim karta taksit oluyomuş ta yok şu kadar benzin alana bu kadar puan bedavaymışta devam etti.

Hee bana ilginç geldimi hiç ilginç gelmedi zaten hep aynı tavırda değiller mi ki ? Boşuna dememişler hep bir bahanesi olanın asla çözümü olamaz... Bunlarda bahane çok olduktan sonra benzin değil 4-5, 10 lirayı dahi geçer ...

Saygılar.
 
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
900


Buyrun.. Yorum sizin..İnsanları açık açık enayi yerine koyuyolar. Bana benzin fiyatındaki artışı gerektircek bir tek sebep söyleyin?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
Hocam haklısınız siyasete dökmeyelim ama bakın dün verdiğim tabloyu yine veriyorum.



Buyrun.. Yorum sizin..İnsanları açık açık enayi yerine koyuyolar. Bana benzin fiyatındaki artışı gerektircek bir tek sebep söyleyin?

Bakin ben size daha guzelini gosteriyim


Yamaha XT 660 R Turkiyede ki satis fiyati 16900 TL dosya ucreti ile 17000 yani 8500 euro

5873461.JPG


http://www.nebiogullari.com.tr/detay.asp?id=1134

Komsumuz , Yunanistani hepimiz biliyoruz, sanayisi yok , nufusu bizim yarimiz, halki calismiyor hadi yurt disindan yardim aliyor diyeceksiniz ama bizim calisan nufusumuz ve hazinemiz o ulkeden daha fazla.

ayni motorun fiyati 6995 Euro yani 13990
http://www.yamaha-motor.gr/products/motorcycles/adventure/xt660r.jsp

Aradaki 3000 TL yada 1500 Euro fark neden ?

Burda tuketim daha yuksek nufusa gore. Neden ben enayi gibi 1500 Euro sokaga atiyorum. O devlet bu vergi ile gecinir iken neden benim devletim gecinemiyor, yada bu 1500 Euro luk fark birilerinin cep harciligi olarak ek mi geldi?

Kendi halkini elestirmeye gelince,

Bir insan medenilesecek ise ilk once oz elestiriye acik olacak. Biz o kadar gururlu bir milletiz ki , hep yurt disindan iyi seyleri duymaya haziriz. Biri Turkiyenin soyle kotu yani var desin, adami linc etmek isteriz.

Ortada bariz tezat bir durum var. Git doguya devlet bize yol vermedi diye kiziyorlar, batiya git vergiler feci yakit almak imkansiz deniyor. Bunu yapan ayni hukumet sonunda sandiktan tam oy ile cikiyor,

Ya bu is te bilmedigimiz bir sey var, yada bu halkin hafizasi secim sandigina yaklastikca azaliyor. Bir insanin hem hukumetine kizip hemde ona oy vermesi icin akilli olmamasi gerektigini hepimiz biliyoruz.

Konuyu motosiklette tutacagim ozelikle. Siyasete girmesin diye

Kuryeler YBR 125 CC ile geziniyorlar. Bu adam manyak mi sizce 125 cc motorla binlerce km yapacak , rahatsiz, guvensiz, saglam degil. Neden bir BMw binmiyor, yurt disina bakin tum taksiler en luks segmentten secilir, cunku adamin bu isin profesiyoneli orta sinif araba ile hizmet vermez.

Kuryemizin caresi yok bir bavul paraya alinan karsilik bu cunku. Bunun benzini var, Nolan kask alamaz malum vergiler gidecek cinli plastik alacak, korumali bot alamaz malum vergiler, gidecek insaat botu alacak.

Buna sebep veren hukumet arkadasim. Kurye o urunlerin meraklisi degil.

Parasinin karsiligi bukadar cunku!!!
 
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
491
Hocam haklısınız siyasete dökmeyelim ama bakın dün verdiğim tabloyu yine veriyorum.



Buyrun.. Yorum sizin..İnsanları açık açık enayi yerine koyuyolar. Bana benzin fiyatındaki artışı gerektircek bir tek sebep söyleyin?

Yanlış hatırlamıyorsam 2008 de 147 doları gören ham petrol 2009 mart nisan aylarında da 40 dolar civarındaydı :pr::pr:
 
Katılım
22 Kas 2010
Mesajlar
65
Yazık bize ya ! Ulen birden kendime çok acıdım ! Lanet olsun içimdeki motor sevgisine ! Lanet olsun mecliste bizi temsil ediyormuş gibi görünüp telefondan okey oynayan öküzlere !!!
 
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
932
Artık harekete geçelim.

Aşağıdaki mail adresi Tüketici Dernekleri Federasyonu'na ait:

[email protected]

Bu da iletişim bilgileri sayfası:

http://www.tudef.org.tr/index.php?iletisim

Artık bu konuda güçlü bir ses verilmesi gerektiğini söyleyelim. Bu konuda tüketiciler olarak tek başımıza organize olmamız mümkün görünmüyor. Halkın bu haksız hukuksuz zamlara karşı organize bir eylem ortaya koyması için gerekli planlamayı yapsınlar ve organizasyon işini üstlensinler.

Şikayetçiyseniz fikrinizi belirtin yeter.

Ben kendi adıma bir yazı yazacağım. Belki sonra buraya örnek bir metin de yapıştırabilirim.

Durmuyoruz. Harekete geçiyoruz. :cat:
 
Son düzenleme:
Katılım
22 Kas 2010
Mesajlar
65
Gönderip günahımı çıkarttım,,, top artık sizlerde, Saygılar,,,:rendeer:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst