- Konu Yazar
8 yaşındaki oğlum da benim gibi yelken sporuna meraklı. Yaşı ve kilosu icabı optimist kullanmaya başladı bu yaz. Ancak kulübümüzdeki teknelerin hepsi çok eski , onlarca kez tamir görmüş ve çok ağır ( 35 kg yerine 55-60 kg). Önce oğluma yenisini alayım dedim ama sertifikalı optimistler 2000 Euro dan başlıyor. Yerli kopyalarını alsak onlar da çok ağır. Araştırma sonucunda kendim yapabileceğimi düşündüm. Önce uluslararası optimist kuruluşundan ( IODA, ingiltere) planları aldım. Daha sonra evde bunları büyük kartonlara çizdim, kulüpten sundurmayı kullanmak için izin aldım. Son olarak zaman ihtiyacım vardı. 9 günlük bayram tatiline kullanmadığım 1 haftalık iznimi ekledim. Aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz gibi aşama aşama günde yaklaşık 5 saat çalışarak 13 günde bitirdim. Sadece iç verniği ve dış epoksi kaplaması ( elyaf kullanılmayacak) kaldı, onu da yaza doğru hava sıcaklığı 25 derecelere geldiğinde atacağım.Optimist yapımında ölçülerin sınıf kuralları ile uyuşması çok önemli, yaklaşık 5 mm hata töleransı var, ve 63 ayrı ölçüm noktası var. Suya indirdikten sonra ölçüm memuru gelip sertifikasını verecek inşallah.
Tekne yapımı meraklısı var ise görüşelim. Bu yaz yeni ve daha büyük bir projeye başlamayı düşünüyorum. Tabi gerekli zamanı yaratabilirsem.
İşte aşamalı yapım fotoları...
Tekne yapımı meraklısı var ise görüşelim. Bu yaz yeni ve daha büyük bir projeye başlamayı düşünüyorum. Tabi gerekli zamanı yaratabilirsem.
İşte aşamalı yapım fotoları...