Kaza yaptım sigorta hakkında yardım :S

arkadaslar cpz 69 plakalı runner antalyalılar bilir motorumla cok feci bir kaza gecirdim kazadan 8 saat öncesi dahil hic birsey hatırlamıyorum..
anlatılana göre sanayıden cevre yoluna giderken 4 runner arkadas sanırsam hızlı gıdıyoruz yada gaza geldım yada bırının gazabına ugradım bılemıorum 140kmh ile sollamaya griorum onumdekı otobusten yolu goremedıgımden sol refüjde sulama yapan su tankerini kurtaracak mesafem olmamıs denilene göre benden once giren arkdaş silme kurtarıyor bn kurtaramayıp tam köşeden patlıyorum hiç fren yokmuş arkadaşlar :S sonrasında ilk mudehale ve doktorun amelıyattan cıkıp mudaheleyı erken yapması tabıkıde en buyuk etken allahın öldürmemesi herkez ölümümü beklerken -beyinde ödem-iç kanama-daşak yok karaciğer kesilmiş- ön kol amelıyatı 2 platin 10 gün yoğun bakım mücadelesi ve sonrasındakı bın bır turlu cıle halınde bu gunume geldım şuan kalçadan kırıgım var amelıyat beklıyorum kalca protezi takılıcak ve bırcok seyı ömrüm boyunca yapamıycam​
arkadaslar sorum ve ricam şu sizden motorun sigortası vardı bunlarda yaralanmalı trafık kazalarınde odenecek tutar ve sakatlık halınde odenecek tutarlar falan yazıor ehlıyetım yok ve benı suçlu cıkarmıslar halıyle.. ben bunlardan yararlanabılırmıyım bırısı yararlanırsın dedı kafam karıstı bi aydınlatırsanız sevinirim:pale:

Sevgili arkadaşım öncelikle durumuna çok üzüldüm ...Allahtan canın sağ...Buna şükür.Ehliyetin olmaması dezavantaj bence. Ayrıca bildiğim kadarıyla senin aracının sigortası karşı tarafın zararını karşılar.

Sevgili arkadaşım öncelikle durumuna çok üzüldüm ...Allahtan canın sağ...Buna şükür.Ehliyetin olmaması dezavantaj bence. Ayrıca bildiğim kadarıyla senin aracının sigortası karşı tarafın zararını karşılar.

benı hastaneye kontrollere goturen özel ambulans şöförü dahıl sıgortadan alın paranızı dedı fiş kesior sureklı bı kac kısı daha dedıı bıde polıcede yaralanmalı trafık kazalarınde odenecek mıktar sakatlıklardakı mıktarlar falan yazıor nedir bunlar anlıyamadım saygılar :pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmiş olsun
sen o sigortadan yararlanamazsın.

trafik kazalarında tedavinin ücretsiz olması gerekmiyormu? çakallık yapıp para almaya çalışanlar oluyor ama kanuna göre ücretsiz diye biliyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Eğer suçlu çıkmasaydın, ehliyetin olmasa da karşı tarafın sigortasından, hatta suçsuz olup çarpan aracın belirlenememesi durumunda garanti fonundan tazminat talebinde bulunabilirdin. Ama suçlu olunca olmuyor.

Bildiğim kadarıyla,
Ehliyetsizlik = kasıt
anlamına geliyor yeni trafik kanununda..

Hiçbr türlü sigortadan yararlanamazsın..
Geçmiş olsun..

trafik kazalarında tedavinin ücretsiz olması gerekmiyormu? çakallık yapıp para almaya çalışanlar oluyor ama kanuna göre ücretsiz diye biliyorum.

amacım keşke cakallık olsaydı ozaman 5000tl verdıgım motun pert olmasını dusunupmsıgorta karsılarmı fln dıe dusunurdum :) benım ayagıma takılacak sadece protez fiyatı 5500 euro dan bahsedılıyor varsa bolr bır ımkan yararlanmak ıstıorum şuan okuldan yararlanıorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:16 ----------

Bildiğim kadarıyla,
Ehliyetsizlik = kasıt
anlamına geliyor yeni trafik kanununda..

Hiçbr türlü sigortadan yararlanamazsın..
Geçmiş olsun..

bılgı ıcın tesekkur ederım akdenız unıye her donem yatırdıgım harca isyan edıordum ama tıpta yogun bakım gunluk 900tl bn hastanede yattım bıde o falan fılan en az 2000 para vermemız gerekırdı okul karsıladı hastaneyı malum orasıda akdenız :) ama koluma takılan platın ambulanslar sımdıkı takılacak protez amelıyatı dahıl karsılamıor ancak arastırma ıcındeyım bugun bir özel ambulans gıt gel 180tl az para degıl :S bir sefer gıtmedıkkı allah kımseyı madur etmesın kazasız belasız...

çok geçmiş olsun usta umarım bir an önce eski sağlığına kavuşursun

hem boşver motoru motor yerine gelir hiç olmazsa yenisini alırsın ama senin yedek parçan yok

geçmiş olsun runnerlar nerden bana denk gelse kapışmaya başlıyorlar
iyiki 140 yapıyor daha fazla olsa ne yapacaklar bilmiyorum
ışıkda ben runnerle 160 yapıyorum muhhabeti başlıyor
110km den sonra aynaya bakıyorum 20metre var arada
nerde bir runner,king görsem dip gaz aralardan falan geçiyor
ama kaza yapınca hep pişmanlık duygusu oluşuyor
antalya dolu 2.el runner parçası ucuza kapatırsında
ama eski sağlığına ne kadar kavuşursun

Geçmiş Olsun.
Ama Ehliyetin olmadığı için biri senin üstünede çıksa hiçbir kusurun olmasada ehliyetin olmadığı için sen suçlusun.
Ve sigorta yada başka bişey malesefki masraflarını karşılamaz.

Boşuna bağırmıyo bu kadar insan ehliyetsiz binmeyin etmeyin diye.
İnş. eski sağlığınıza kavuşursunuz.

Bir anlık zevk uğruna dedikleri böyle birşey olsa gerek.
Çok üzüldüm çokta kızdım. Çok çok geçmiş olsun.
Bildiğim kadarı ile hiçbir şartta sigortadan yararlanabilmen mümkün değil.
Belki başka bir şekilde fonlar felan olabilir yararlanabileceğin. Onlara yönelmen daha faydalı olabilir. Tekrar çok geçmiş olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
vazgeçtim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:36 ----------

vazgeçtim ama yazmadan duramadım yine;
Birileri arkadaşın kafasını karıştırmış",Sen sigortadan tedavi masraflarını karşılarsın diye.O da gelmiş konu açmış can havliyle.
Horozu çok olan köyde sabah geç olur derler.
Fırsat bu ya biz de bol keseden sallıyoruz,hepimiz hukukçu,hepimiz sigortacı,hepimiz trafik polisi kesiliyoruz. böyle bir konu açılınca.
kimi zannettiklerini doğru bilgi gibi aktarıyor,kimi başına gelen bir olayla kıyaslama yapıyor,kimi kulaktan duyma bilgiyi doğru zannediyor ahkam kesiyor.
olayda Hukuk var,hukuk kuralları zannetme ile,emsalle,kulaktan duyma bilgiyle
iletilemez
ve"horozu çok olan köyde sabah geç olur" derler
bizim forumda bu tip konularda maalesef sabah geç oluyor.
Gecmişteki olumsuz tecrübelerden dolayı hukuki konularda forumda cevap yazmamaya özen gösteriyorum ama bazen bıçak kemiğe dayanıyor ve mecbur
kalıyorum.
şimdi konu açan arkadaşın yazısını yeniden okuduğumda ayrıntılı bir cevap verme ihtiyacı hissettim.

arkadaşımız muhtemelen şehir içinde kendi beyanına göre 140 km süratle sollama yaparken,sol refüjde duran sulama aracına çarpmış .
ehliyeti olsa da ,olmasa da kusurlu.Kusur oranı hep aynı.
sonuç olarak;
kamyon sürücüsünün kazada kusuru yoksa Karşı tarafın sigortasından yararlanamaz
kendi ZMM sigortasından hiç bir şekilde yararlanamaz.
hiç kusursuz bile olsa motorunun kaskosu olsa dahi ehliyeti olmadığı motorunun hasarını kasko şirketinden talep edemez.
Garanti fonu, kusurlu karşı taraf varsa ve onun sigortası yoksa veya kusurlu karşı taraf tesbit edilemiyorsa o zaman işe yarar ve onun da sınırları ZMM sigortası sınırları kadardır.

Son düzenleme:

trafik kazalarında kaza yapan araçların sürücleri üçretsiz tedavi edilirler ve o kazada hangi aracın sürücüsü kusurlu ise tedavi giderleri o aracın trafik sigortası tarafından ödenır.Ancak sizin kazanızda siz kusurlusunuz ve tedavi gideri alamazsınız.baska biri tedavi oldu ise veya aracında maddi hasar oldu ise bu giderler size rucu edilir.
Not: Sigorta şirketi hasar departmanında çalışıyorum

geçmiş olsun runnerlar nerden bana denk gelse kapışmaya başlıyorlar
iyiki 140 yapıyor daha fazla olsa ne yapacaklar bilmiyorum
ışıkda ben runnerle 160 yapıyorum muhhabeti başlıyor
110km den sonra aynaya bakıyorum 20metre var arada
nerde bir runner,king görsem dip gaz aralardan falan geçiyor
ama kaza yapınca hep pişmanlık duygusu oluşuyor
antalya dolu 2.el runner parçası ucuza kapatırsında
ama eski sağlığına ne kadar kavuşursun

Kardeşim derdim motor değil 140 kmh la su tankerıne arkadan patlamısım kendım 120 kg bı sporcuym bırde motorun agrlıgı motor fln kalmadı gerıye hurda parasına verdım yattım yerden bundan sonrada motora fln bınmem benım derdim sağlığım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:12 ----------

vazgeçtim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:36 ----------

vazgeçtim ama yazmadan duramadım yine;
Birileri arkadaşın kafasını karıştırmış",Sen sigortadan tedavi masraflarını karşılarsın diye.O da gelmiş konu açmış can havliyle.
Horozu çok olan köyde sabah geç olur derler.
Fırsat bu ya biz de bol keseden sallıyoruz,hepimiz hukukçu,hepimiz sigortacı,hepimiz trafik polisi kesiliyoruz. böyle bir konu açılınca.
kimi zannettiklerini doğru bilgi gibi aktarıyor,kimi başına gelen bir olayla kıyaslama yapıyor,kimi kulaktan duyma bilgiyi doğru zannediyor ahkam kesiyor.
olayda Hukuk var,hukuk kuralları zannetme ile,emsalle,kulaktan duyma bilgiyle
iletilemez
ve"horozu çok olan köyde sabah geç olur" derler
bizim forumda bu tip konularda maalesef sabah geç oluyor.
Gecmişteki olumsuz tecrübelerden dolayı hukuki konularda forumda cevap yazmamaya özen gösteriyorum ama bazen bıçak kemiğe dayanıyor ve mecbur
kalıyorum.
şimdi konu açan arkadaşın yazısını yeniden okuduğumda ayrıntılı bir cevap verme ihtiyacı hissettim.

arkadaşımız muhtemelen şehir içinde kendi beyanına göre 140 km süratle sollama yaparken,sol refüjde duran sulama aracına çarpmış .
ehliyeti olsa da ,olmasa da kusurlu.Kusur oranı hep aynı.
sonuç olarak;
kamyon sürücüsünün kazada kusuru yoksa Karşı tarafın sigortasından yararlanamaz
kendi ZMM sigortasından hiç bir şekilde yararlanamaz.
hiç kusursuz bile olsa motorunun kaskosu olsa dahi ehliyeti olmadığı motorunun hasarını kasko şirketinden talep edemez.
Garanti fonu, kusurlu karşı taraf varsa ve onun sigortası yoksa veya kusurlu karşı taraf tesbit edilemiyorsa o zaman işe yarar ve onun da sınırları ZMM sigortası sınırları kadardır.
bilgi için saolun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:17 ----------

çok geçmiş olsun usta umarım bir an önce eski sağlığına kavuşursun

hem boşver motoru motor yerine gelir hiç olmazsa yenisini alırsın ama senin yedek parçan yok

motor değıl akulu bısıklet dahı görmek istemiyorum neler yasadım bır allah bılır bırde ben halende cekıyorum

amacım keşke cakallık olsaydı ozaman 5000tl verdıgım motun pert olmasını dusunupmsıgorta karsılarmı fln dıe dusunurdum :) benım ayagıma takılacak sadece protez fiyatı 5500 euro dan bahsedılıyor varsa bolr bır ımkan yararlanmak ıstıorum şuan okuldan yararlanıorum

çakallığı vatandaş değil hastane yapıyor. nası olsa kanunu bilmiyolardır diye dayıyolar önüne kağıdı imzala diye.

trafik kazalarında kaza yapan araçların sürücleri üçretsiz tedavi edilirler ve o kazada hangi aracın sürücüsü kusurlu ise tedavi giderleri o aracın trafik sigortası tarafından ödenır.Ancak sizin kazanızda siz kusurlusunuz ve tedavi gideri alamazsınız.baska biri tedavi oldu ise veya aracında maddi hasar oldu ise bu giderler size rucu edilir.
Not: Sigorta şirketi hasar departmanında çalışıyorum

eğer böyle ise saçma sapan bir kanun var demek. sigortası olmayan vatandaş tedavi olamayacakmı yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar