Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

hayırlı akşamlar arkadaşlar herkeze bol neşeli ve keyifli sürüşler bu sıralar havalarda el veriyor akşamları geç geliyorum bakamıyorum bu arada benim acilen zincir almam gerekiyor nerden ne alayım tavsiyeleriniz çok makbule geçer

Eveeet sıra geldi Ankara nın yakışıklısına ;)
06 AR 9292
:bounce:

Maşallah, Allah kaza bela vermesin. :)

Arkadaşlar lastikleri değiştirmeyi düşünüyorumda elimde 190 arka lastik var aranızda hiç deneyen oldu mu?

Ben kullanmadım ancak, kullanan bir arkadaşım pek memnun değildi ve değiştirip orjinalini takmıştı.
İdareten kullanılabilir tabi ama, uzun vadede orjinal ideal.

hayırlı akşamlar arkadaşlar herkeze bol neşeli ve keyifli sürüşler bu sıralar havalarda el veriyor akşamları geç geliyorum bakamıyorum bu arada benim acilen zincir almam gerekiyor nerden ne alayım tavsiyeleriniz çok makbule geçer

Motorun kaç kilometrede, daha önce zincir veya dişli değişimi yapıldı mı, yapılmadıysa zincirle beraber dişlileri de takım olarak değiştirmen daha sağlıklı olacaktır. Aksi takdirde eğer dişlilerinde aşınma varsa yeni alacağın zincirin de ömrü daha kısa olacaktır.
Zincir olarak DID, EK, RK markalarını öneririm.
Zincirin ölçüleri 525 ve 108 bakladır.
X-Ring ya da O-Ring'li zincir alman gerek.
Ben zincirimi değiştireceğim zaman araştırmalarım sonucu en uygun fiyata, DID X-Ring olarak Küçükyalı-İdealtepe'deki Moto Triple'dan almıştım. Bir görüşmeni öneririm.

Beyler herkesin bayramı kutlu olsun.
Arife günü depoyu fulleyip Bursa,ya gittim ve dün geri geldim.Pendik-Yalavo feribot ile geçtim..17 TL.İlk defa binecek arkadaşlara tavsiye;kesinlikle arabaları beklemeden ilk sıraya geçin.Dönüşte Topçular-Eskihisar geldim.8 TL.Toplam 245 KM yaptım ve rezerv yandı.Yani pek fazla gazlamazsan 1 depo 250KM gidiyor.

:)

Arkadaşlar birkaç sorum olacak
Şimdi benim motorun zinciri uzun değil ama ön dişli 70-80 km hızdan sonra inanılmaz bi ses yapıyo değiştirsem mi acaba :)
Ayrıca smokehead eksoz var cok bagırıyo
Düşük devirlerde sessiz devirlendikte öten eksoz olarak tavsiyeniz nedir?

Beyler herkesin bayramı kutlu olsun.
Arife günü depoyu fulleyip Bursa,ya gittim ve dün geri geldim.Pendik-Yalavo feribot ile geçtim..17 TL.İlk defa binecek arkadaşlara tavsiye;kesinlikle arabaları beklemeden ilk sıraya geçin.Dönüşte Topçular-Eskihisar geldim.8 TL.Toplam 245 KM yaptım ve rezerv yandı.Yani pek fazla gazlamazsan 1 depo 250KM gidiyor.

:)

Hoşgeldin Kemal, rezervin son ışığıda söndükten sonra sakin kullanımda 50 km daha gidersin, yani sen onu bir depo ile 300 km olarak düşün; gayet makul. :)

Arkadaşlar birkaç sorum olacak
Şimdi benim motorun zinciri uzun değil ama ön dişli 70-80 km hızdan sonra inanılmaz bi ses yapıyo değiştirsem mi acaba :)
Ayrıca smokehead eksoz var cok bagırıyo
Düşük devirlerde sessiz devirlendikte öten eksoz olarak tavsiyeniz nedir?

Dişlini kontrol et istersen, değişmesine gerek varsa değiştirirsin, gerek yoksa bırak ses yapsın ne olacak. Çok rahatsız oluyorsan da keyif senin keyfin tabi. :)
Egsoz olarak, benim karbon Devil'den memnundum; düşük devirde çok gürültülü olmayan tok bir sesi vardı ve devri yükseltince güzel bağırıyordu.

beyler selam
ben motoru geçen ay sattım. sanırım artık 600f dönemi kapandı benim için. 2 ayrı 600f ile toplam 20 küsür bin kilometre herhalde yeter :)
artık kısmet olursa seneye Z serisi ile devam edeceğim.
herkese kazasız sürüşler
bu arada geçenlerde ankarada bi 600f ağır bi kaza yapmış bilen var mı nedir durum tam olarak

Hoşgeldin Kemal, rezervin son ışığıda söndükten sonra sakin kullanımda 50 km daha gidersin, yani sen onu bir depo ile 300 km olarak düşün; gayet makul. :)

Dişlini kontrol et istersen, değişmesine gerek varsa değiştirirsin, gerek yoksa bırak ses yapsın ne olacak. Çok rahatsız oluyorsan da keyif senin keyfin tabi. :)
Egsoz olarak, benim karbon Devil'den memnundum; düşük devirde çok gürültülü olmayan tok bir sesi vardı ve devri yükseltince güzel bağırıyordu.

Saol Emre.Ben rezervin son ışığını hiç söndürmedim şu ana kadar.Rezerv yandığı zaman en fazla işten eve geliyorum 16 KM.Güvenemiyorum yollarda kalırım diye

Dün İzmirde karşıyakaya giderken bir cbr600f ile ybr gidiyordu burdanmıdır onlar ki ? :) :silent:

Emre abi 600F satis elemani gibisin he.:cherry:
Bu arada 300km iyiymis en sakin kullanimda 250km yi gecemedim daha RR la.

Extrema
190 lastik takmak makinaya zarar vermez ama lastigin ortasi cabuk duzlesir ve virajda makina daha cok guc ister yatmak icin lastik genis oldugundan.Orjinal ebatlardan sasmayin.

Zincir sorusu.
On zincir dislisi bitmis olabilir veyada zincirde gevsek nokta vardir.
Yani zincirin bi kismi diger yerlere gore daha cok esnemistir ve
bu da tam o kisim disliye girmeden ses yapar.
Zinciri sokup dislileri ve zinciri kontrol et.
Eger problem oralardan kaynaklanmiyorsa buraya yaz baska caresini buluruz.
:rendeer:

Eyvallah kardeşim, o kadar kullandık bir işe yarasın bari. :)

Aldın mı yeni lastiklerini?

Aldim abi pure power lari aldim simdilik memnunum daha zorlamak nasip olmadi hava kotu burda baya ama dedikleri gibi sogukta ve yagmurda baya iyiler yagmurda kanyona ciktim gayet iyiydi.

Yahu banada bir ön lastik gerek...

Ben yine aynisinden alicam..
Michelin..

Ilk motorum oldugu icin basta bunlar vardi ve simdiye kadar okeydi..

Sanirim ok...
Ne dersiniz???

Yahu banada bir ön lastik gerek...

Ben yine aynisinden alicam..
Michelin..

Ilk motorum oldugu icin basta bunlar vardi ve simdiye kadar okeydi..

Sanirim ok...
Ne dersiniz???

Abi on ve arka lastigi ayni anda degistir.

Eger biri digerinden daha iyi veya daha kotu yolu tutarsa basini agritir o lastikler.
Birde Michelin in hangi lastigi?

Abi on ve arka lastigi ayni anda degistir.

Eger biri digerinden daha iyi veya daha kotu yolu tutarsa basini agritir o lastikler.
Birde Michelin in hangi lastigi?

Yahu iyide arka lastik daha harika...
Onu degistirmeye gerek yok gercekten...
Michelinin hangisimi???
Hmmmmmmm
Söyle birsey..

Ama dedigim gibi arka lastik gercekten daha iyi...

Yahu iyide arka lastik daha harika...
Onu degistirmeye gerek yok gercekten...
Michelinin hangisimi???
Hmmmmmmm
Söyle birsey..

Ama dedigim gibi arka lastik gercekten daha iyi...

Anladigim kadariyla sport touring lastikleri michelin in.
Evet gercekten arka iyi durumda ama bidaha aklinda bulunsun lastikleri ayni zamanda degistirmeye bak sen gerci performans kullandigini zannetmiyorum ama aklinda bulunsun dediklerim.
Lastiklerden memnunsan aynisini al daha iyi yol tutan lastiklerde var ama daha cabuk biterler gerci o kadar performansa ihtiyacin var mi o da onemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar