Bmw BMW F650 GS / Dakar Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bu motor da amma sorunluymuş be bi de hala en iyi geçiş motoru diye tavsiye ediyolar.

dünyanın en iyi motoru, efsane motor harley vs. de desek, bunların da bir kısım sorunları olabiliyor. siz de bilirsiniz ki; sorunlu makine, bakımsız makinedir. buna bir de kullanıcıdan kaynaklı hataları ekleyebiliriz. her ikisi birleşince, işte o makinenin adam olması biraz zor oluyor. başka bir açıdan da düşünülürse, bir motosiklette ne kadar çok özellik var ise, o kadar çok arıza olma ihtimalinin de olacağıdır. hali ile bu da normaldir. bunları da dikkate almak gerekir. bu motorun bakım periyotlarının 10.000 km olduğu ifade ediliyor. bu kadar km az değil. çok. oldukça çok. yine dikkat edilirse bu tarz motorların km saati epey fazladır. bu kadar km yapan bir motosikletin bu tarzı sevenler arasında ciddi bir tercih nedeni olması, bu anlamda rakiplerinden olan üstünlüğünü de gösterir. bunun yanı sıra bakım zamanı 10.000 ve katları diye, illa o km yi mi bekleyeceğiz. 10.000 olana kadar hiç bakım yok, sonra birden bir çok sorununun olduğu farkedilsin. bu durum böyle de değil. her ciddi kullanıcı, hissettiği sorunlar nedeniyle de motorunu illa bir ustaya-yada servise gösterir, sorun büyümeden gerekli bakımı-tamiri yaptırır.

bu motoru, rakiplerinin durumunu inceleyerek de değerlendirmek gerekir. yani rakiplerin arıza/bakım-tamir maliyetleri, kullanım maliyetleri, beklentilerin karşılanması vb. çoğaltılabilir. görüldüğü gibi olay sadece "arıza" ile ilgili değil, fiyat/performans yada fayda/maliyet açısından bakıldığında daha çok beklentilerin karşılanmasına yönelik olarak "var mı daha iyisi" ile de ilgilidir.

dünyanın en iyi motoru, efsane motor harley vs. de desek, bunların da bir kısım sorunları olabiliyor. siz de bilirsiniz ki; sorunlu makine, bakımsız makinedir. buna bir de kullanıcıdan kaynaklı hataları ekleyebiliriz. her ikisi birleşince, işte o makinenin adam olması biraz zor oluyor. başka bir açıdan da düşünülürse, bir motosiklette ne kadar çok özellik var ise, o kadar çok arıza olma ihtimalinin de olacağıdır. hali ile bu da normaldir. bunları da dikkate almak gerekir. bu motorun bakım periyotlarının 10.000 km olduğu ifade ediliyor. bu kadar km az değil. çok. oldukça çok. yine dikkat edilirse bu tarz motorların km saati epey fazladır. bu kadar km yapan bir motosikletin bu tarzı sevenler arasında ciddi bir tercih nedeni olması, bu anlamda rakiplerinden olan üstünlüğünü de gösterir. bunun yanı sıra bakım zamanı 10.000 ve katları diye, illa o km yi mi bekleyeceğiz. 10.000 olana kadar hiç bakım yok, sonra birden bir çok sorununun olduğu farkedilsin. bu durum böyle de değil. her ciddi kullanıcı, hissettiği sorunlar nedeniyle de motorunu illa bir ustaya-yada servise gösterir, sorun büyümeden gerekli bakımı-tamiri yaptırır.

bu motoru, rakiplerinin durumunu inceleyerek de değerlendirmek gerekir. yani rakiplerin arıza/bakım-tamir maliyetleri, kullanım maliyetleri, beklentilerin karşılanması vb. çoğaltılabilir. görüldüğü gibi olay sadece "arıza" ile ilgili değil, fiyat/performans yada fayda/maliyet açısından bakıldığında daha çok beklentilerin karşılanmasına yönelik olarak "var mı daha iyisi" ile de ilgilidir.

Topuz uyemiz gayet guzel aciklamis.

BMW de benim sevdigim su vardir. 40.000 de su , su parclar degisecek denir. Cidden de 40.000 km ye yaklastiginizda %80 kullanicida o parcalar ariza gosterir.

BMW de hasben kader bir durum yok. Bildiginiz Alman muhendisligi. Parcanin ne zaman bozulacagini dahi biliyorlar:)

benim eğitmenim 2.motor olarak tavsiye ettiği için öyle dedim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:07 ----------

o geçiş her babayiğidin harcı değildir.:)

Benim de çok sevdiğim ve almak istediğim bir motor ama memnun olan kadar şikayet eden de o kadar hala iyi mi kötü mü olduğunu anlayamadım muallakta bir motor benim için o yüzden insan soğuyor ve almaktan korkuyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim eğitmenim 2.motor olarak tavsiye ettiği için öyle dedim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:07 ----------

Benim de çok sevdiğim ve almak istediğim bir motor ama memnun olan kadar şikayet eden de o kadar hala iyi mi kötü mü olduğunu anlayamadım muallakta bir motor benim için o yüzden insan soğuyor ve almaktan korkuyor

Dostum,
bir tereddütün varsa F650GS alıp da tedirgin olacağına hiç almazsan daha iyi olur..
Bizler tereddütümüz olmadığı için yıllardır kullanıyoruz.
BMW kullanıcısı farklıdır,motorunu her an binlerce km lik bir rotaya hazır halde tutmak ister.Başkalarının sorun olarak görmediği,"boşver gitsin,nasılsa yürüyor,işimi görüyor"dediği ufak tefek sorunları bile ciddiye alır ve titizlenir.

Son düzenleme:
Saygıdeğer konu sakinleri, Akü için tavsiyenize ihtiyacım var. piyasada çoğu yerde bosch satılmıyor ve sahtesinin çok bulunduğu söyleniyor. İşin ilginci bosch un fiyatı gerçektende diğer markalardan daha uygun, düşüncem bosch tan yana ama "vlm" ve "yuasa" çokca yaygın ve yuasa tavsiye ediliyor. Kullananınız var mı? Garanti süresi ve koşullarıda önemli tabi.

Bu arada herkesin Bayramını kutlar sevdikleri ile huzurlu mutlu bir bayram geçirmesini dilerim. :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben Bosh'dan memnun kalmadım,iki tane Bosh değiştirdim üstelik.
Sonra gidip bir tane Yuasa aldım,Yuasa motor kullanılmadığında çok daha uzun sürede deşarj oluyor.

Arkadaşlar merhaba. atölyede bir başlık açtım ama birde buradan kısaca konunun uzmanlarına danışmak istedim.
fren balatasını geç değiştirdim. oda haliyle diski yedi. tornaya soktuk inceltip temizledik ama istediğim randumanı alamıyorum ve trafikte ciddi riskte oluşturuyor benim için. şimdi sorum şudur ki: orjinal diskler çok pahalı. ben ucuza yeni veya çıkma bir diski nasıl bulabilirim. mesela apprilia pegasularla gs ler birbirine çok benziyor. pegasu diski olur bmw f650 gs e olur mu?

yardım ve fikirleriniz için şimdiden çok teşekkürler herkese selamlar.

Son düzenleme:
Merhaba

F650 GS ile pegasus aynı rotax motorunu kullanıyor ama fren balatası ve diğer aksam konusunda bilgim yok. bir arkadaşım bostancı sanayide bir bmw çıkmacısından bahsetmişti, öğenebilirsem size mesaj atayım tam yerini. Bu arada sahibinden.com da önceki araştımalarımdan komple motoru parça halinde satan birkaç ilan var onların linklerini göndereyim. Eğer bakmadıysanız buradakilere de bir bakın. İki tanede yeni disk ilanı var. Kolay gelsin.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...otosiklet-bmw-f650-parcalari-1-19307446/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...iklet-bmw-f650-cikma-parcalari-32656080/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-bmv-yedek-parca/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...w-yedek-parca-ve-aksesuarlari-mevcuttur/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-bmw-f-650-gs/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...iski-bmw-f650-f650gs-f650cs-cs-31830610/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...iklet-bmw-f-650-on-disk-375-tl-31901864/detay

Dostum,
bir tereddütün varsa F650GS alıp da tedirgin olacağına hiç almazsan daha iyi olur..
Bizler tereddütümüz olmadığı için yıllardır kullanıyoruz.
BMW kullanıcısı farklıdır,motorunu her an binlerce km lik bir rotaya hazır halde tutmak ister.Başkalarının sorun olarak görmediği,"boşver gitsin,nasılsa yürüyor,işimi görüyor"dediği ufak tefek sorunları bile ciddiye alır ve titizlenir.

Ben de çok titiz biriyimdir ama malum herkes öyle değil 2.el birşey almaya korkuyor insan, malum ortalık üçkağıtçı dolu.

selamlar arkadaşlar,
fren balatası olarak ne kullanıyorsunuz. benim arka fren balatası bitmişde, gold marka var heryerde iyimidr değilmidir bilemiyorum.
ve fiyat aralıkları nedir bile duyan varsa yardımcı olursa sevinirim. kolay gelsin.

Bir sonraki motosiklet hedefim transalptan yanaydı enduro. Bu aralar BMWde aklımdan çıkmıyor :) F650 yeni enduro standartlarıyla 798cc oldu F800 ile aynı fakat 15 bg fark var. tabi 3-4 sene sonra ne hale gelirler onu bilemem :)

F650 gibi endurolar nasıl bir sürüş deneyimi yaşatır insana. Bir gün kullanmayı umuyorum :):)

selamlar arkadaşlar,
fren balatası olarak ne kullanıyorsunuz. benim arka fren balatası bitmişde, gold marka var heryerde iyimidr değilmidir bilemiyorum.
ve fiyat aralıkları nedir bile duyan varsa yardımcı olursa sevinirim. kolay gelsin.

Selamlar, ürünü ingiltereden aldım arkadaşlar. ebay den, burda sadece arka balata için 60 ila 80 tl arasında fiyat istediler,
ben ise aynı ürünü ön arka takım olarak kargo dahil 69 tl ye aldım.
siparişi 23 ünde verdim bugün elime ulaştı. tavsiye ederim herkese, kazıklanmaya gerçekten hiç gerek yok.
goldfren marka aldım bu arada.

ilgili linkte budur arkadaşlar balata ihtiyacı olan varsa güvenilir bi şekilde alabilir.

http://cgi.ebay.com/GOLDFREN-Full-B...ycle_Parts&hash=item3effe6528d#ht_1393wt_1139

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Selamlar, ürünü ingiltereden aldım arkadaşlar. ebay den, burda sadece arka balata için 60 ila 80 tl arasında fiyat istediler,
ben ise aynı ürünü ön arka takım olarak kargo dahil 69 tl ye aldım.
siparişi 23 ünde verdim bugün elime ulaştı. tavsiye ederim herkese, kazıklanmaya gerçekten hiç gerek yok.
goldfren marka aldım bu arada.

ilgili linkte budur arkadaşlar balata ihtiyacı olan varsa güvenilir bi şekilde alabilir.

http://cgi.ebay.com/GOLDFREN-Full-B...ycle_Parts&hash=item3effe6528d#ht_1393wt_1139

gözün aydın
alternatif alışveriş yolları bazen çok çok iyi avantajlar sağlıyor.

Merhaba, ustam 22.000km.ye yaklaşan motosikletimin zincir ve dişlilerinin değişmesi gerektiğini söyledi geçen hafta sonu.Türkiyede 375tl altında fiyat alamadığım DID marka zincir dişli setini wemoto.com da kargo dahil 187tl ye buldum(X ring) 22 kasım Pazartesi akşamı sanal kartla siparişimi verdim 25 Kasım saat 14:30 da kargom geldi. Bu sitede hemen her marka motosiklete ait yedek parça ve hatta aksesuar mevcut. özellikle DID ve DC marka zincir dişli kitlerinde şu anda %25 indirim var. Özellikle yedek parça ihtiyacı olan arkadaşlara siteye bir göz atmalarını öneririm.

Merhaba, ustam 22.000km.ye yaklaşan motosikletimin zincir ve dişlilerinin değişmesi gerektiğini söyledi geçen hafta sonu.Türkiyede 375tl altında fiyat alamadığım DID marka zincir dişli setini wemoto.com da kargo dahil 187tl ye buldum(X ring) 22 kasım Pazartesi akşamı sanal kartla siparişimi verdim 25 Kasım saat 14:30 da kargom geldi. Bu sitede hemen her marka motosiklete ait yedek parça ve hatta aksesuar mevcut. özellikle DID ve DC marka zincir dişli kitlerinde şu anda %25 indirim var. Özellikle yedek parça ihtiyacı olan arkadaşlara siteye bir göz atmalarını öneririm.

Bu bilgi iyi oldu, benimde 29.000 e yaklaşan motoruma zincir ve dişli lazım. Üzerindeki DID marka sanırım bu ikinci zinciriydi, bildiğim kadar bmw nin orjinal zinciri DID marka değil.

Bu arada sizin gelen zincir eksiz mi yoksa ek parçası ile mi geldi? Eksiz olan zincirin orjinalinde kullanıldığını, daha iyi ve güvenli olduğunu araştırmıştım ama takması baya zahmetli ve uzun, arka salıncağın sökülmesi gerekiyor.
Birde ekli yada eksiz zincir takılırken sente ayarı gibi birşey yapılıyormu acaba? İki önceki 125 lik motorumda, zincirin birkaç diş farklı takılması ile dişlilerden müthiş bir ses çıkmıştı. söküp tekrar takmam gerekmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar