Bu meslek lisesini seçersenki tavsiyem bence oku
Eğer kazanacak kapasiten varsa ve bilgisayara da meraklı isen ve birazda olsa OSS de kendıne guvenıyorsan.OKS sınavı ile Anadolu teknik Lisesi Bilgisayar bölümüne girmeye çalıs ( bu meslek lisesi secersen ki tercihin unutmakı meslek lisesi demek illa endüstri meslek lisesi demek değildir tornaymıs tesviyemıs bu gıbı bolumler olmak zorunda degildir) Bu bölümün suresi 5 yıldır...YAda 1+3 yıldır.İngilizce HAzırlık + 4 yıl okursan Anadolu Teknik lisesi , Hazırlık + 3 yıl okursan Anadolu meslek lisesi mezunu olursun..Gelelim OSS yee okulda gosterılen fizik kimya matematik geometri ders sayısı yetersız kalacaktır..Çünkü meslek agırlık dersler coktur ( Örnegin son sınıfta haftada 27 saate yakın Bilgisyar ve yan dalları ile ilgili dersler vardır.) Bu bilgisayar derslerıde ogle paint word denetim masası cart curt dan bahsetmıyorum...Yazılım , Donanım gibi (.Programla Donanım Veri tabanı uygulamalrı gıbı vs vs)...Gelelim OSS ye bi dersaneye gitmek ve cok calısmak zorundasın cunku Rakıplerın senden kat ve kat fazla saatte Sayısal dersler alıyorlar..Pekı avantajın ne Eğer Bilgisayar öğretmenliğini secersen 1,04 kat sayı alırsın ve ek puanında LAB derslerını ıyı tutarsan ek puanın hıc olamasa 90 olur yanı 90 * 1,04 = 93,6 alırsın..Gerısı senın sayılsal alacagın puana kalmıs...Eğer dersenki ben OSS de yapamam ama genede UNV okumak istiyorum Önlisans programlarına Sınavsız gecıs yapabılırsın ek puanınla...Ve eger kendını ıyı gelıstırırsen pıyasada ıi bulma sansın diger bolumlere gore yuksek olacaktır...2 yıllık bıttıkten sonra ıstersen DGS sınavı ıle (ki sorular kolay zaman sıkıntısı olan bı sınav) Muhendıslık yada Ogretmenlık bolumune tekrar gecme sansın var..Olmadı DGS sınavına gırmek sartı ıle 3.sınıftan AOF İşletme okuyabilirsin...Unutmaki GELECEK BİLİŞİMDE...
Gelelim Düz liseye..
Öss de sınavında onunde bi engel yoktur sececegın dala gore Sayısal,Sözel,EA alanlarından bırıne gore puanını yettıgı her okul ve bolumu secebilirsin..Ek puan kısıtlaması yoktur...Okul puanın 0,8 ile carpılır ve ham puanına eklenır..Sececıgın lısede bence cok onemli ne liseler it serseri kopuk dolu eğitim kalitesi düşük iyi bir lise seçmenı tavsıye ederim..
Ama bence hayatının dönüm noktalarından biri olan ( hayatının sonu yada en belırleyıcı oolan bı sınavda degıll yanı ) bu sınavda gönlüm isterdiki Anadolu lisesini kazanarak OSS basarını buyuk oranda arttıracak olan bı egıtım almandır..Allah hakkında hayırlısını versın Kardeşim