Ağabeyciğim, Arkadaşım;
aynaya bak. kendini nerede görmek istiyorsun? Buna karar verilk önce.. sonra neler feda edebilirsin o istediğine ulaşabilmek için.. hayatın neler getirebileceğini bilemezsin. ama kendine güven. dürüst ol. dürüstlük her zaman sana mücadele için güç verecektir. ilerde hedefinden sapabileceğin gerçeğini de göz ardı etme..
diploma sadece bir ehliyettir. hayatta ne yapabileceğin senin yeteneklerine bağlıdır. ehliyet sana araba sürdürmez.. sadece bir lisans.. diploma da öyle..
bak sana bi kısa hikaye.. liseyi c ortalama ile zor bitirdim.. kredili sistem yeni çıkmıştı da allahtan.. son dönemde haftada 20 saat beden dersi, üstüne trafik sağlık gibi dersleri alarak bitirdim liseyi.. 18 yaşıma geldiğimde üniversite okumak istemiyordum, peder bendeki tembelliğe inat tıp okumamı istiyordu(hayal işte..) benim istediğim ise o zaman çalıştığım ankaranın iyi tiyatrolarından birinde devam edebilmek için konservatuar yada yeteneğimden ötürü güzel sanatlar idi. ailem her ikisine de şiddetle karşı olduğundan, zar zor bi iki yıllık kazandım. zar zor derken kazanmak gibi bir gayretim yoktu.. 20 yaşına geldiğimde okulu bıraktım. o günlerin birinde canı sıkıldı yürürken oturdum kaldırıma.. ne yapacağım ben dedim kendime. içimdeki ses neleri seviyorsun dedi. para değil, rahatlık. dinlenebileceğim ve sevebileceğim bi iş.. öğrenmek, öğretmek ve motosikletler.. bi ışık çaktı motor hocalığı diye.. yazdım sınava girdim kazandım. üniversiteye ilk başladığım gün merdivenlerden inen bir hoca gördüm.. haline özendim üniversitede kalacağım dedim. neyse okul bitti ben okulda kalacağım ya... başvurmadığım yer kalmadı.. dil 1. les 1. bilimde derece.. ama 5. üniversitede de mülakatta elendikten sonra boşver dedim.. salla gitsin.. bi yükseklisans sınavına girdim evime yakın bi yerde, kazandım. orası burası derken şimdi ülkenin alanındaki iyi firmalarından birinde bi mühendis takımı içinde çalışıyorum. çoğuna ne yapması gerektiğini söyleyebiliyorum. ha çok mu çalışıyorum? evet.. çok çalışmasam gelemezdim zaten buraya.
yani önemli olan diploman değil, senin ne olduğundur. sana tavsiyem dürüst ol, başına gelenlere gülümseyebil, gerisini salla gitsin..
senin şu an yapacağın şey kendini tanımak.. kendini düşün.. ne yaparken zevk alıyorsun, (yaptığın işi seversen, başarılı olma ihtimali çok fazla..) neye yeteneğin var? istidatların önemli.. kömürden elmas çıkıyor ama kayısı çekirdeğinden elmas olmaz..
kimbilir burada daha kimlerin ne hikayeleri vardır.. allah yolunu açık etsin.. sen kendine güven, gerisini şimdilik düşünmen için erken..