Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bu manetin yeri bnmde tamamen kapalı az bi boşluk var :)
yoksa bende mi olamaz nayırrrr

boşluk çok değilse sorun yok. boşluk çoksa zaten vites atarken çok zorlanır. geçmemeye nazlanır.

ama boşluğu alıp biraz da fazla sıkarsan hiç boşluk kalmayıp debriyajı çekerse bu sefer de yarım debriyaj gitmiş olursun. 1 -2 ayda balatan bitebilir.

boşluk çok değilse sorun yok. boşluk çoksa zaten vites atarken çok zorlanır. geçmemeye nazlanır.

ama boşluğu alıp biraz da fazla sıkarsan hiç boşluk kalmayıp debriyajı çekerse bu sefer de yarım debriyaj gitmiş olursun. 1 -2 ayda balatan bitebilir.

Yok bnmki çatur cutur geçiyo hiç affetmiyo gazlarken debriyaj bile kullanmıyorum bazen :)

hiç eskimez o zaman balatan:cherry:

hafif gaz verince çok rahat debriyajsız atıyor ama düşerken debriyaj istiyor biraz. yada iyice devir düşecek vites düşerken yoksa zor atıyor
8den azcık sonra tık diye geçiyo debriyajdan daha rahat.
Ama düşerken yapmak için motoru çok iyi dinlemek lazım.
Yoksa yararları zarara donuşebilir :):queen:

8den azcık sonra tık diye geçiyo debriyajdan daha rahat.
Ama düşerken yapmak için motoru çok iyi dinlemek lazım.
Yoksa yararları zarara donuşebilir :):queen:

benim motorum 35binden az fazla. şanzımanı komple değiştirdim. 2 dişli grubu var. bunlar birbirlerine abanırsa vtes hilali vitesi itemiyor. ama bu dişliler de yük olmazsa kendi hallerinde dönerse vites debriyajsız tık diye geçiyor.

debriyajdaki maksatta bu 2 dişli grubunda yükü iptel etmek. yük kalkınca vites tık atıyor.

bunu aklında canlandır daha güzel vites atarsın:p:p:queen::queen:

productimage-picture-sanzuman-merkez-ve-karsi-disli-grubu-cg1257cg15054457.jpg

Son düzenleme:
benim motorum 35binden az fazla. şanzımanı komple değiştirdim. 2 dişli grubu var. bunlar birbirlerine abanırsa vtes hilali vitesi itemiyor. ama bu dişliler de yük olmazsa kendi hallerinde dönerse vites debriyajsız tık diye geçiyor.

debriyajdaki maksatta bu 2 dişli grubunda yükü iptel etmek. yük kalkınca vites tık atıyor.

bunu aklında canlandır daha güzel vites atarsın:p:p:queen::queen:
Tabi o devri altıkça yük kalmıyo :cat:

Motosikleti
Honda Crf250L
alt tarafın durumu bu
p1070096o.jpg

osmaniyeli o dedigini de yaptım..yarım santim kadar oynama yapıyor..

hafıf oynama cok normal su ana kadar gordugum tum motorlarda yapıyordu

uthec hafta sonu doganların gezıye gidersen dogan cok motor değiştirdi oda halleder bu sorunu

alt tarafın durumu bu

osmaniyeli o dedigini de yaptım..yarım santim kadar oynama yapıyor..

yarım santim aslında iyidir. ama ne olur ne olmaz. biz sana kesin bir şey söylemeyelim. ama şu an ayarı iyi görünüyor.

tanıdığın herhangi bir 40 yaşlarında adama göster hepsi anlar. moto sürücülerinden.

boşluğu ok mu bir bakarmısınız desen yeter.

aslında işin özü şu motosiklette hani frene basarsın manette ilk yarım santimlik yer boştur ondan sonra tutmaya başlar ya. onun aynısı debriyajda olmalı. fazlası veya azı olmasa iyidir.

debriyaj meneti fren maneti gibi olsun

Motosikleti
Honda Crf250L
hafıf oynama cok normal su ana kadar gordugum tum motorlarda yapıyordu

uthec hafta sonu doganların gezıye gidersen dogan cok motor değiştirdi oda halleder bu sorunu

geçen gezide sordum ona..lafımı bitirmeden "debriyaj balatanı yemişsin" dedi:))

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

yarım santim aslında iyidir. ama ne olur ne olmaz. biz sana kesin bir şey söylemeyelim. ama şu an ayarı iyi görünüyor.

tanıdığın herhangi bir 40 yaşlarında adama göster hepsi anlar. moto sürücülerinden.

aslında işin özü şu motosiklette hani frene basarsın manette ilk yarım santimlik yer boştur ondan sonra tutmaya başlar ya. onun aynısı debriyajda olmalı. fazlası veya azı olmasa iyidir.

o dedigin frendeki kadar boşluk debriyajımda da var..işte aşağıdaki o şeyin yarım santimlik boşluğu kadar boşluk var manette...frenle debriyaj manetleri aynı..az önce inceledim:)

ayarda sorun yoksa balatada sorun var o zaman..yarın ben seri kalkışlar yapayım motorla bakalım yıne yapacak mı..7 binde vites değişimlerinde hersey normal sorun yok..9-10bin civarı vites değişimlerinde yapıyordu..

geçen gezide sordum ona..lafımı bitirmeden "debriyaj balatanı yemişsin" dedi:))

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

o dedigin frendeki kadar boşluk debriyajımda da var..işte aşağıdaki o şeyin yarım santimlik boşluğu kadar boşluk var manette...frenle debriyaj manetleri aynı..az önce inceledim:)

ayarda sorun yoksa balatada sorun var o zaman..yarın ben seri kalkışlar yapayım motorla bakalım yıne yapacak mı..7 binde vites değişimlerinde hersey normal sorun yok..9-10bin civarı vites değişimlerinde yapıyordu..

burada benım tanıdıgım bi usta var baya iyi istersen ona sorabiliriz bu kampuse gelirken termınale varmadan ustad var borekçi falan oralarda belki sende bilirsin

Motosikleti
Honda Crf250L
burada benım tanıdıgım bi usta var baya iyi istersen ona sorabiliriz bu kampuse gelirken termınale varmadan ustad var borekçi falan oralarda belki sende bilirsin

biliyorum onları..asıl usta akçaabatta:)
yarın sabah motoru deniyim trabzona giderken bakalım yine yaparsa usta yolu göründü demektir.

Ya 10.000 bakımı geldi şimdi sadece yağ değiştirip rütin kontroller dışında yapmak gereken bişey varmı kitapcıktan baktım ne dıyor pek anlamadım :)

benım aynen oyle. BAzen sorun yaşıyorum ama özellıkle düşürürken. basıyorum geçmıyor debrıyajı bıraz bırakıp tekrar sıkıyorum duzelıyor.
Çok ta sorun yapmıyorum açıkcası. çek bas devam :)

ya beyler benim zincir ve dişli takımı değişmesi gerekiyormuş ( ön ve arka ) fiyat nilgisi olan varmı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar