merhaba arkadaşlar mart ayında mondial 150 zc almıstım 3 ay sonra 1 milyar zararla o zamanlardan beridir cbf ye karsı ayrı bir ilgim vardı ama bi türlü param yoktu :salut: daha sonra bişey oldu mutter

para verdi araba aldım skoda 2 ay bindim güzel bir karla onu sattım şimdi arabayı yükseltsem mi yoksa cbf hayalimi mi tatmin etsem istiyorum antalya da yasıyorum tek basıma 21 yasındayım işten eve evden işe arada birde mersine gidip gelmek için almak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum veya ybr 125 de aklımda var

son bi soru size bir depoyla kaç km gidiyo hayalim<<<<<??????:bounce:
Ben de 354 km de yedeğe düştüm. Bunda şehir içi işe gidip-gelmek(5+5=10 km) ve şehir dışı 100-110 km/h hızda gitmek dahil. Ama subap ayarını yeni yaptırdım. Buji çabucak kararıp yağlanıyordu, sebebi subap imiş. Motor şu anda 8000 küsürda 2008 model, 6 ayda kapalı yerde beni bekledi motor.
Tamamen duygusal
Dün zinciri elime aldım abi allahtan düşük hızda

Benim bi kaç arkadaşın motorlarını götürdüğü güvendiği bi motorcu varmış..Aradık onu geldi aldı motoru..
Tabi birazda kaktırdı bana gibi geldi ama hayırlısı..
Zincir&dişli (zincirin markası wiwi)
Arka fren balatası.
Buji (Çift tırnak dedi takmış artık)
akü (Sulu tip akü yerine bakım gerektirmeyen takmış buna baya bozuldum açıkçası)
Çift tırnaklı buji alma, çokda faydası olmaz eğerki bobini filan değiştirmezsen. Alabilirsen kitapçıktaki ngk serilerini al, alamıyorsan şu etapta tavsiye etmesem de idare et.
yağı değiştim bugün koyduğum yağ 900gr.
çıkan yağ 850gr:cherry:
sakin kullanımda yağ yakmıyor bizim motorlar ama uzun yola çıkıp allah ne verdiyse kaptıran arkadaşların sık sık kontrol etmesi gerekiyor.
yıllık izindeyken sürekli uzun yol yapmıştım ciddi manada yağ yaktığına şahitim

ale:
Yağı niye 1 lt koymadınız? Birde sj sınıfı yağ mı kullanıyorsunuz?
ben yeni üyeyim akyazılı kardeşim....bana Adapazarında pirelli lastiğe 260 tl fiyat çektiler,üstelikte şuan elimizde yok dediler,getirtiriz dediler...internetten aynı lastiği 120 tlye görünce aldım hemen,hemde iki takım aldım,bir takım yeni lastik yedekte bekliyor....sonradan michelin konusunu öğrendim ama iş işten geçti...selamlar...
Bence o elinizdeki lastiği ya iade edin ya da alıcısı varsa satın, çünki lastiğin 5 sene gibi bir raf ömrü var. Yani 2010 yılında üretilen lastik 2015 yılında bayatlamış yani işe yaramaz lastik oluyor.
iki tane(armut tipi denilen) yeni kısa ampullerden alıp taktım .motoru çalıştırmamla patlaması bir oldu. 2. yedek ampulüde taktığımda yine eskisi gibi (mum ışığı kadar) yanmaya başladı .yine ,neredeyse hiç ışık vermiyor. problem sizce ne olabilir? stop sinyal v.s. de hiç sorun yok başka elektriksel bir problemde yaşamadım bu güne kadar..
Bence acilen ustaya git ama işini bilen olsun, bana kısa devre gibi geliyor. Daha önce açık devre olma ihtimali de var demiştim.
Aydogan daha iyi biliyor konuyu gerçi ama CBF 150 ye mercek uygulayan var mı arkadaslar?. Yada izmirde bunun montajını yapabilcek kimse. orjinal farda ışık çok dağılıyor, mercek uygulaması yapayım istiyorum ama anlamadığım için bi bilen lazım. Bildiğiniz tanıdığınız kimse var mı bu konuda?
Bird arkadaslar yakıt bugunlerde arttı motorun neden kaynaklanır tahminen. hava filtresi yeni yağı yeni. subap ayarı yapalı 11 bin km oldu bu olabilir mi, yada karburatorden kaynaklı bi sorn olabiliyor mu?
Mercek uygulaması derken xenon diyorsunuz galiba. Tr de yok. Ama ben tavsiye ederim, çok güzel olur.
Yakıt fazla ise hava filtresi, buji, karbüratör ve subap ayarı bakılması gereken yerler.
Hava soğuksa motoru ısıtmak da yakıtın artmasına neden oluyor.
Arkadaslar kısaca bir soru sormak istiyorum.
Bir arkadasım yeni cbf 150 aldı.şu anda 18bin km'de.Yeni alındığından bir motor komple bir bakım yapıp herşeyi elden geçirmek istiyoruz.
Öncelikle lastik
http://www.motobakkal.com/?urun-detay_3746_90_90-18__57P_Arka_Lastik_-_Michelin_Pilot_Sporty.html
ön lastik içinde yine aynı modelin ön lastiği 2.75 * 18
http://www.motobakkal.com/?urun-detay_3745_2_75-18___42P_On_Lastik_-_Michelin_Pilot_Sporty.html
Benim aklıma yatan önerdiğim lastik oldu.Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Ayrıca hava filtresi yıldız ticarette bulduk 10tl diyor garipsedim ben biraz yan sanayi sanırım.ORjinalinin fiyatı ne kadar acaba?
Zincir dişli takım fiyatı nedir?
Uygun buji kodu nedir?Ayrıca hangi yağı siz tavsiye ediyorsunuz?10-40bu motorlar için uygun mudur?
Arkadaşlar zaten bilgi vermiş. Ben de ekleme yapayım, şu anda lastiğin en iyisi michelin ama asfalt için, ona dikkat.
daha once bakımları serviste yapılmıstır herhalde [kullanım kıtapcıgında yazar
1_ sonbahar ve kıs için en uygun yağ castrol 10/40
2_ hava fılıtresı üzerınde madein china yazıyor yerıne uyan olsun tamam
3_ lastık olarak ben pirelli kullanıyorum . michelin kullananlar var kalıtesı iyi desende güzel kaymasını düşünüyorsan her lastıgın bır lımıtı var onun için kaymayanı olmaz . birazda kullanıcısına baglı
4_zincirin eskı olup olmaması önemlı Qrinkli zincirle degiştirisen ii olur
5_debriyaj ve km telının yaglanması
6_buji : orjinalden şaşma
7_ön firen balatası
8_fren hidrolik yagının maksimum iki yilda bir degişimi
9_sübap ayarı istemiyorsa ses yapmıyorsa elletmeyın bile
10_ pasta cila işleri
yürür aksamı için bunlar olur baskada istersen aksesuar ne eloktıronok işler onlarda sana kalmış
Arkadaş burada belirtmiş. Yağımız da api sj sınıfı ve(veya) üstü olacak.
İşin kötü yanıda o ya parçaları taktırdım ama ne parça..
Tanıdık önerisine bi motorcuya gittim..
zincir dişli değiştirdi..Wiwi marka imiş.
Aküm tırtlamıştı..Kuru tip akü takmış..
Buji değişti..Çift tırnak ngk taktım dediydi.
Motor şak şak şak zincir vuruyo..
Zinciri yarın bi gerdircem.Olmassa ne gerekiyosa değiştircez artık

ale:
Bi dünyada para bayıldım..
Aklınızda bulsun zamanınız yoksa motoru bırakmayın bi yere..Başında durun.
Debrijaj balatamın değişmesi lazım kısa zamanda..
Bide bu zincir dişli çin malıysa onları değiştiricem..
Geçmiş olsun, motosikletin başında durmak çok önemli, duramıyorsanız o zaman iş Allah'la usta arasında.:silent:
Mücahit bu forumun ayıraclarında sorun olmuş onu ben demedim

ben son 351 km 11 lt benzin yaktı. bu benim motorun yakıtı buda bu motor icin normal bence.
Bence de normal, sen alıntı yaparken siteden kaynaklanan bir problem nedeniyle alıntı yaptığın yazı senin yazdığın gibi anlaşıldı galiba. Ama yağın konusunda benim de şüphelerim var. 20-50 yağdan memnun musun? Ben 10-40 kullanıyorum, yaz için ise castrol 10-50 aldım, onu kullanayım diyorum.(Yağ 24 lira bp istasyonunda buldum, aldım.) Var mı kullanan, memnun olan olmayan?
herkese günaydın arkadaşlar....
İyi geceler.