%100 Türk yapımı motorsiklet var mı?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türk malı motosiklet yok.
Türk malı şirketlerde satıldı.

Türk malı motosiklet yok.
Türk malı şirketlerde satıldı.

Aynen öyle. Üretilmesine dair olasılıklar da ortadan kalkıyor bir bir. Konunun özüne inecek olursak siyasi içerik olur, konu kitlenir ama kısaca iktidarların yarım asırdır sürdürdüğü dışa bağımlılık politikası nedeniyle olduğunu söyleyelim.

Türkiye'de üretilen yabancı patentli otomobiller, motosikletler ya da diğer ağır sanayii ürünlerini karıştırıp kendimizi avutmayalım. Onların türk malı olmakla alakası yok. Bizler sadece onlar için montaj yapan işçileriz.

Yapılamaz.Çünkü rekabet edemez.Rekabet yoksa üretimin anlamı olmaz.Çinlinin 100 dolara mal ettigi motoru biz 10.000tl ye yapamayız.çünkü altyapımız yok.Çünkü yetişmiş adamımız yok,olanlar da yurtdışında.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen öyle. Üretilmesine dair olasılıklar da ortadan kalkıyor bir bir. Konunun özüne inecek olursak siyasi içerik olur, konu kitlenir ama kısaca iktidarların yarım asırdır sürdürdüğü dışa bağımlılık politikası nedeniyle olduğunu söyleyelim.

Türkiye'de üretilen yabancı patentli otomobiller, motosikletler ya da diğer ağır sanayii ürünlerini karıştırıp kendimizi avutmayalım. Onların türk malı olmakla alakası yok. Bizler sadece onlar için montaj yapan işçileriz.

Aynen öyle.
Daha detaylı yorum yapmak isterdim fakat konunun gideceği yer belli olduğu için çekindim açıkçası.

Sürekli olarak tüketen, buna karşılık üretmeyen bi toplum olduk artık.

Aynen öyle.
Daha detaylı yorum yapmak isterdim fakat konunun gideceği yer belli olduğu için çekindim açıkçası.

Sürekli olarak tüketen, buna karşılık üretmeyen bi toplum olduk artık.

dediğin gibi söylenecek çok şey var..

şu fiat ın müthiş motoru olan multijet i motosikletlere uygulamak lazım aslında kasalı araba 14-15 krş yakarken bizlerden zoruna giden oluyordur mutlaka :queen:

BMC firmasi dahi turk degilki. British Motor Cop. firmasidir. Sizin Fiat olsun , Ford olsun ramzey olsun , tum firmalarda yaptiginiz her turlu deneme direk yurt disindaki diger firmalarin sistemlerine dusuyor zaten.

Ben bu konuda Ducatiyi ve diger italyanlari cok taktir ediyorum. Onlar icin motosiklet uretimi milli bir felsefe. Batan bir motorsiklet firmasi olsa dahi asla kaliplarini kimse ile paylasmiyorlar. Sir mezara kadar onlarla gidiyor.

Neden kendi otomobilimiz yok , neden kendi ucagimiz yok, neden kendi motosikletimiz yok

Ben size acikliyim

Cunku bizim egitime, ve egitilmis insanlara saygimiz yok

Eline kalem alip dusuncelerini ozgurce kagida aktaran tasarimciya saygimiz yok

O tasarimi hayata geciren becerikli muhendislere saygimiz yok

SGK den nasil calarim , sendikadan nasil kiviririm, muhendisin caylagini nerden bulurum, yerel yonetime nasil yaranirim diye dusunen is verenin zaten kimseye saygisi yok

Evet biz bukadar saygisiz bir toplumuz. Cunku hep banaciyiz. Endustriyel tasarimciya tekniker gozu ile bakiyoruz. 30 senelik sanayi ustasina da NASA nin uzak mekiginin bas muhendisi gibi tapiyoruz.

Sizce bu cehalet ve kafa ile Turkiyeden bir insan cikip ben motosiklet tasarladim ulkemin bayragi ile dunya pazarinda yer alacam dermi? Daha kotusu bu kadar saygisiz insan ver iken cevrede, imkan verirlermi adama???

Son düzenleme:
Kısa ve net :salut: Devrim motosikletleri istiyoruz....

:queen::queen::queen: devrim motosikletleri ha :queen::queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:19 ----------

buna modern sömürgecilik diyorlar

Devrim arabaları filmini izlediğimde böyle elim kolum bağlı hiç bir şey yapamayan biri gibi hissetmiştim. Konu evet siyasi içeriğe gidiyor ama sömürülüyoruz gerçeği her türlü karşıma çıkıyor. Japonyada yada çinde üretilen motosikletler yurt dışında (Almanya , Arap Ülkeleri ,Hindistan yada dünyanın farklı yerleri) ne kadar fiyata satılıyor, Türkiyede ne kadar fiyata satılıyor. Çünkü biz daha fazla ödemeye razıyız. Toplam sahip olma maliyetine baktığımızda benzini ile birlikte bir yılda yada 5 yılda biz ne kadar para harcıyoruz satın aldığımız motosiklete, atıyorum Amerikadaki yada Rusyadaki vatandaş ne kadar harcıyor. Bizmi çok safız onlar mı çok akıllı anlayamıyorum. Yapamayız değil yaparız yapmasına da birilerinin bundan çok canı sıkılır yaptırmazlar, kaza geçirirler mühendisler, maliyeti yüksek olur o olur bu olur. Üretim toplumu olsak da kendi işimizin işçisi olsak amenna. Mesela %5 vergi gelicek diye insanını %40 sömüren bir anlayış var. Pankart açtı diye ( ücretsiz eğitim istiyoruz yazan bir pankart) 3 ay gözaltında kalanlar var. Sözüm genel anlayış için hükümetler değişiyor ama politikalar az çok aynı. Herkes elbet birşeyler katıyor gelişim için ama onu da yapmasa hala Cumhuriyetin ilan edildiği tarihteki teknolojide kalırdık. Ya yapamadıklarımızın hakkını kim vericek, elimizde olup da yapılmayan yaptırılmayan şeylerin.

Devrim evet komunizm devrimi değil elbet, bilgi devrimi, benimseme, sahip çıkma devrimi, işte o zaman gücümüzü, sözümüzü geçirebiliriz. Üretim konusunda da ekonomi konusunda da dışa bağımlılık konusunda da vs.... (tamamen şahsi fikrimdir, yazılarım yüzünden tartışma çıkmamasını rica ederim)...

arçelik bir zamanlar bu motoru satmış ama bilmiyorum
Türk üretimimi bunlar :silent:
arcelik.jpeg

Ya allah aşkına, Türkiye'de bu tip şeylerin üretilmesine kim izin verir. 2.gün ya faili meçhul yada fabrikada belirleyemeyen sebepten ötürü yangın vs. Bunlar hep hayallerde kalır gibime geliyor.

Bıktım bu konudan. Mızmızmızmızmızmız ağlayacağınıza yürüyün gidin yapın kendi motorunuzu be!

Gören de diyecek hepsi motor yapmaya çalıştı, polis geldi içeri attı bunları!

Malum yerlerinizi sandalyeden kaldırmayın, kendi işinizi kurmayı düşünmektense "Net 900+SSK+Yemek+yol" düşünün, sonra vay efendim "Türkleri sömürüyorlar".

Kaldır poponu yürü git sen sömür başkasını!

Oturduğunuz yerden "niye kimse yapmıyor yapsınlar alalım" diyorsunuz ya, b.k alırsınız biri Türk malı motor yapsa. Yerli malı 600RR yapsalar "servisi yok, farları garip, arka tekeri ince, onu alacağına 1000'lik al" deyip durursunuz!

Yeter be!

Yanlış hatırlamıyorsam ... BMC'nin tüm hisselerini bir türk holdingi satın almıştı...

Aslında saygı değil önemli olan kimse saygı duymasın ...

Bence işin özü ÖZGÜVEN Yazılara bakınca bile bunu anlamak mümkün ...
Özgüven eksiği olan insanlar yeni şeyler yapmaktan uzak dururlar ,Öncelikle bu özgüvenin kazanılması lazım....

Hem birey olarak ,Hem toplum olarak....

arçelik bir zamanlar bu motoru satmış ama bilmiyorum
Türk üretimimi bunlar :silent:
arcelik.jpeg

Malesef degil Arcelik vakti zamaninda Vespa dan aldi o modelin tasarimini.

24973317_955a688b52.jpg

Hatta daha kotusu Arcelik ismi bile Kocun bulusu degildir.Koc onu mecburiyetten yaratti. Kocun ilk uretimi olan camasir makinasi 1959 idi. Fakat ne uretimi nede icindeki malzeme kendine aitti. O zamanlar Amcor adi ile bilinen bir yabanci firmanin bire bir urunlerini yurt disindan getirtmek sureti ile camasir makinasi uretimini daha dogrusu bugunku kotu kaderimizin baslangi olan , montaji baslatti.

Ama Turkcede yanlis anlamlara cekilebileceginden Amcor ismini kullanmak istemediler. (Tarihte hep olan bir durumdur, vakti zamaninda Chevrolet firmasida meshur Nova modelini ispanyada baska isim ile sunmustu, cunku ispanyolcada Nova gitmeyen demek)

Bu yuzden Amcor isminden yola cikilarak Arcelik ismi dogdu. Daha sonra firma kaliplarin telif hakkini odedi ve kendi uretimine gecti. Ama halen bugun arcelik firmasi alinti kalip kullanmaktadir.

Turkiyenin buyuk devleri sandiginiz kadar masum degiller. Kesfedilmis Amerikayi Turk halkinin cehaletinden faydalanip biz kesif ettige getirdiler.

Ne zamanki bu halk , dinden, politikadan etnik catismadan uzak , kendini aydinlatma yolunda gercek egitime agirlik verir iste o gun, hem ucagimiz olur hemde motorumuz. Ama su anda halkin gozunu acmamak icin ellerinden geleni yapiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar