2 zamanli dimi bu motor?
Benzin deposuna benzinle birlikte yagdami koyuyosunuz?:silent:
4 zamanlı![]()
arkadaşlar merhaba,
bundan neredeyse 2 sene önce satmıştım gt250r'ımı.
Bir arkadaşım ise 2 küsür ay önce sıfır s&t aldı istanbul motor'dan.
Ben 2007 model motorumu kullandığım 1.5 sene süre zarfında en ufak bir sıkıntı yaşamamıştım. (motoru satma nedenim bir üst modele geçme idi ama nasip olmadı)
arkadaşım ise 2 aylık sürede motoru ile epeyce uğraştı.
Motoru aldığınını ilk haftasında elektrik tesisatı ile ilgili bir sıkıntı oldu ve yolda kaldı. Kul yapısıdır; olabilir.
Geçenlerde bu arkadaş istanbul'dan ankara'ya geldiğinde "motorun gidonundan ses geliyor.bir bakar mısın?" dedi bana.
Gidona çökünce hakkaten garip bir ses geliyordu. Arkadaş bunu göbekteki bilya dağılması olarak yorumladı fakat motorun yan grenajını söktüğünde fena bir manzara ile karşılaşmış.
Yanlış hatırlamıyorsam gidon ile amortisör arasındaki -adını getiremediğim- borulardan birisi kopmuş ve diğeri de kopmak üzere imiş. (sarı renkte olması lazım o boru)
motoru hemen bir minibüse atmış arkadaş ve ankara elmadağ'dan istanbul'a doğru yola çıkmış.
Arkadaşım motordan fena halde soğuduğunu ve hemen satmak istediğini söylemişti.
Motor kanuni'nin fabrikasına gitmiş ve arkadaş bunun akabinde motoru satılığa çıkarmış.
Motor fabrikadan gelip de akabinde servisten çıktıktan sonra yağ akıtma gibi bir sorun baş göstermiş.
Bu duruma fena halde morali bozulan arkadaş gözünü karartmış ve 5250 tl gibi rakama satmış 2010 model ve birkaç aylık (4000 küsür km'deki) motorunu.
Arkadaş bu motoru 7800 tl'ye almış idi. Normalde 8500 tl gibi bir fiyatı olması lazım bu motorun.
Acaba arkadaşın aldığı motorda başından beri mi bir sıkıntı vardı bu düşündürüyor.
oncelikle gecmis olsun. direksiyon borusunu 100-120 tl civarinda, sag ayak üçgeninide 80-100 tl civarinda KOLAYCA bulabilirsin. eger imkan varsa kaynak olayına ayna disinda girmemen guvenlik acisindan onemli.Selam arkadaşlar, kış ve soğuk geldi bikaç gündür bende dert üstüne dert biniyor. Önce motorun kendi kendine gaz vermesi olayı vardı onu tam düzeltemeden şimdide motoru sağa düşürdüm, zaten kaynaklı olan ayna dipten kırıldı, sağ giden dipten kırıldı ve ayak koyma yeri ile frenin bağlı olduğu alüminyum döküm, o alyan vidaların birleştiği yerden kırıldı.
Gördüğünüz gibi başımıza biraz masraf açıldı. Kaynaklık durumlar ortadada bunların kaynaklarıda pek ucuz değil 15-20tl. Buralara pratik çözümler bulabilirmiyim acaba?
Gidon tam vidalı birleşim yerinden kırıldı mesela, bunun sıfırı kaçadır kolay bulunurmu? Kaynak yaptırsak idare edermi?
Aynayı 2 kez kaynakladım sanırım 3. kaynağı yaptırmayacağım ama duruma görede iş değişir artık düşünüyorum napıcağımı.
Ayak yeri ise tam fiyasko, kolay bulunurmu bulunursa kaçadır, kaynak olur ama işe yararmı? Kaynak + birbirine demir + vida yardımıylada kelepçeleme gibi şeylerde düşünmüyor değilim.
Bakalım bu konularda ne yapacağız...:salut:
oncelikle gecmis olsun. direksiyon borusunu 100-120 tl civarinda, sag ayak üçgeninide 80-100 tl civarinda KOLAYCA bulabilirsin. eger imkan varsa kaynak olayına ayna disinda girmemen guvenlik acisindan onemli.
Selam arkadaşlar, kış ve soğuk geldi bikaç gündür bende dert üstüne dert biniyor. Önce motorun kendi kendine gaz vermesi olayı vardı onu tam düzeltemeden şimdide motoru sağa düşürdüm, zaten kaynaklı olan ayna dipten kırıldı, sağ giden dipten kırıldı ve ayak koyma yeri ile frenin bağlı olduğu alüminyum döküm, o alyan vidaların birleştiği yerden kırıldı.
Gördüğünüz gibi başımıza biraz masraf açıldı. Kaynaklık durumlar ortadada bunların kaynaklarıda pek ucuz değil 15-20tl. Buralara pratik çözümler bulabilirmiyim acaba?
Gidon tam vidalı birleşim yerinden kırıldı mesela, bunun sıfırı kaçadır kolay bulunurmu? Kaynak yaptırsak idare edermi?
Aynayı 2 kez kaynakladım sanırım 3. kaynağı yaptırmayacağım ama duruma görede iş değişir artık düşünüyorum napıcağımı.
Ayak yeri ise tam fiyasko, kolay bulunurmu bulunursa kaçadır, kaynak olur ama işe yararmı? Kaynak + birbirine demir + vida yardımıylada kelepçeleme gibi şeylerde düşünmüyor değilim.
Bakalım bu konularda ne yapacağız...:salut:
Grenajını boyatan varmı hiç,ufak tefek çizikleri boyatsak renk tutarmı? renk kodunu nerden bulabiliriz yada ?
Arkadaşlar 2010 kuyruğu bu şekilde olan varmı aramızda .! Geçmiş sayfalara baktım yine sorulmuş ama cevap yok ortada.! TR demi yok .!
![]()
![]()
![]()
![]()
Grenajların renk kodlarını nasıl ögrenebiliriz bilen var mı? Grenaj boyası yapanlar tutturabiliyormu rengi hatasız?
EFI serisi neden yok acaba Türkiye'de?