Hondam dediklerin doğru tamamda 30 yada 40 litre benzin dökülmüs kimbilir nerede basınc yaptıda o kanalizasyon kapağı uçtu . ya benim anlatmak istediğim basınç olmadan olmaz patlama ama yine ben sözümün arkasındayim depoyu doldur yak patlama olmaz sadece yanar sadece.. patlamaz
Bak ne kadar güzel izah ediyorsunuz...:cat:
Onlar ise hep bizden bir kıvılcım çıkacağını ima ediyorlar. Kendilerinden kaynaklanan hatalara ve şimdi okuyunca öğrendiğim ihtimallere hiç değinmediler.
İnmenin doğru olduğunu öğrendim sizlerin açıklamalarıyla.
Geriye sadece depoyu full dolduramama kaldı sanırım.
Pardon dikkatsizliğime vurun..
Bu arada birgün kendim benzin doldurayım demiştim ve nasıl olduda ne yaptıysam tetiğe bastığım gibi birkaç litre benzin geri tepip göbekten aşşağı üzerime dökülmüştü. Ondan sonra elimi sürmez oldum![]()
Yüce abicim, ayrıl da gel demiş adam ne kızıyon işte
İyi de etmiş, ilk tanıştığımdan beridir sende mazallah bir kıvılcımlanma potansiyeli seziyorum her zaman :mrgreen:
Bu arada bu uygulama OPEt lerde de uygulanıyor, daha önce de forumda başlığı açılmış bir mevzuydu..
Güzel bir uygulama, destekliyorum şahsen![]()
Adam iyi yapmış doğrusuda bu zaten.Gerçekten benzinciyi takdir ettim,adamlar resmen senin sağlığın için yapmış gene yaranamamış.Geçmişte bu tür bir olay yaşanmıştı motor kullanıcısı alev almıştı benzin dolumu sırasında.Daha sonra yapılan araştırmalar sonucu benzin dolumu sırasında motosiklet üzerindeki sürücünün motor tepesinde olmasının tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır.Tamam ortada yüzde yüzlük bir tehlike yok ama en ufakta olsa insan sağlığını tehlikeye atmamak gerekir.Hem motordan insen ne olurki bi yerin mi düşer?Adamlarda emir kulu benzin almadan gitsen ne olur koskoca shell batar mı?Kusura bakma ama burada hatalı sensin.
Ve BENZİN ALMADAN gittim.
Dün bir arkadaşla Adapazarı'na kadar motor gezisi yaptık. Malum otoban üzerindeki McDonalds sağında Shell istasyonuna benzin almak için girdim. Malum motoru durdurdum ve benzin depo kapağını açtım. Pompacı geldi ve motordan inmemi söyledi. Hayırdır, dedim. Siz inmeden, benzin doldurmam yasak dedi. Şaşırdım ve inmedim. Müdürü sordum ve yanına gittim, durumu izah ettim. Bana yeni eğitim aldıklarını ve motorcunun inmeden benzin vermemeleri konusunda talimat aldıklarını söyledi. Ben de ilk defa burada ve bu kadar saçma bir şey duyduğumu ve nedenini sordum. O da motor sürücüsünden kıvılcım çıkakabileceğini söyledi. Aynı şeyin pompacıdan olabileceğini ve malum daha bir çok şey söyledim. Ve BENZİN ALMADAN gittim.
Böyle bir durumla karşılaşırsanız şaşırmayın...
adama birde tavır yapmışın. almıyom siizn benzinizi be başka istasyon yok mu der gibi...
ya mübarek...
bilmiyormusun bir çok kişi ilk mesajı okur diğerlerini es geçer ve aklına geleni yazar..sen değil 3 , 13 kerede yazsan yine de sana bahane bulacaklar çıkacaktır...ya sabır de dostum..böylesi daha iyidir...:cat:
ya mübarek...
bilmiyormusun bir çok kişi ilk mesajı okur diğerlerini es geçer ve aklına geleni yazar..sen değil 3 , 13 kerede yazsan yine de sana bahane bulacaklar çıkacaktır...ya sabır de dostum..böylesi daha iyidir...:cat:
Orada pompacı bir şey izah etmedi, müdürde sadece bizden kaynaklanan kıvılcımları söyleyip, pompacının benzin taşıracağını vs ihtimallari sıralamayınca kızdım ve benzin almadan çıktım. Topikte arkadaşlar durumu düzgünce izah edince yapılan uygulamanın doğru olduğunu anladım bunu 3. kez yazıyorum. Hala anlamamış iseniz yapacak bir şey yok, ayrıca sen böyle yapmışsın diye de kimsenin kimseye hesap sormaya hakkı yok. Sonra adama tavır yaptım ne olacak diye sorarlar?