Selam millet.
Dışardan yapılan alışverişlerin bir kısmını ben yapıyorum ama yine de yardımlarınıza ihtiyacım var
Viceroy ile birlikte yaptığımız alışverişte de aynısı oldu. Biri bana bunu anlatsın lütfen. Özellikle hyosungsource'dan alışveriş yapmış biri olursa sanırım daha iyi olur. Mesela otoburkedicik
Ahmet ile bugün ayaklık alalım dedik.
-------------------------------------
2 Sağ 2 sol 4 ayaklık = 192.85 TL
Kargo = 85.37 TL (5.4 kg)
TOPLAM = 278.22 TL (Kişi Başı 139.11 TL)
-------------------------------------
Siparişi onayladım ve bana Paypal ekranı açıldı.
Credit/Debit Card : MasterCard XXXX-XXXX-XXXX-0013
287.11 TRY
PayPal's exchange rate as of Oct 5, 2010: 1 Turkish Lira = 0.670166 U.S. Dollars
Oldu size 287.11 TL
Tamam anasını satayım, çek dedim ve kredi kartıma baktığımda
298.56 TL çekildiğini gördüm

r:
Daha önce Viceroy ile yaptığımız alışverişte de aynısı olunca Garanti'yi aramıştım. Bana bunun kur farkı olduğunu ve buna ek olarak da Garanti'nin % bilmem kaç kesintisi olduğunu söylemişlerdi. %1, %2 veya %3 'ten biriydi ama hatırlamıyorum.
Sanırım alışveriş yaparken hyosungsoruce'un TL değerlerini değil de, dolar değerlerini almak gerekiyor. Sizler böyle birşeyle karşılaştınız mı? Nedir ne değildir? Birlikte alışveriş yaptığım insanlara mahçup olmak istemiyorum. Ayrıca açıklama yapmak da istemiyorum
Şimdiden teşekkürler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:55 ----------
Araştırmam sonucunda şöyle birşey çıktı ortaya :
Bir ayaklık çifti sitede 96.43 TL. Ama sağ alttaki currencies kısmından Turkish Liras değil de US Dollar seçilirse 66.69$ olarak gösteriyor site. Demek ki hyosungsource'un aldığı kur oranı = 66.69 / 96.43 =
0.691589
Oysa ki Paypal'ın bugün için kabul ettiği kur 1 Turkish Lira =
0.670166 U.S. Dollars
Böylece Paypal için bizim ödememiz gereken TL gerçekten de 287.11 imiş:
Hyonun gösterdiği 278.22 TL ile hyonun gösterdiği kuru çarpıp paypalın gösterdiği kura böldüğümüzde paypal için TL tutarının ne olduğunu buluyoruz
278,22 * 0,691589 / 0,670166 = 287.11 TL
Yani zamanında Viceroy'un da dediği gibi hyosungsource'un TL çevirisi bizim için pek de önemli değil. Çünkü satın almaya gelince paypal'ın TL kuru önemli :cat: Zaten iki kişi ortak alışveriş yapacağı zaman işlemleri yapana döviz ödemeniz lazım bu ince detaylarla uğraşmak istemiyorsanız :queen:
Türkiye'de ise şu anda 0.693. Yine hesap yapacak olsak 277 TL'ye düşmesi lazım

(BENCE BANKALAR ÇOK PİS KOYUYORLAR BİZE) Bahsettiğim gibi kredi kartından döviz çekim işlemlerinde kesinti uyguluyorlarmış. Beni telefonda öyle yatıştırmışlardı. Benim sizden şu an istediğim tek şey bunu onaylamanız. Evet öyle bir şey var veya hayır bilmem ne bilmem ne demeniz :cat:
Şimdiden teşekkürler