sizlere sorularım var yardımcı olmanız dileğiyle

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öncelikle merhabalar ben yeni kayıt oldum siteye ve sizlere bir kaç sorum olacak
öncelikle;
1- Benim şuana kadar hiç bir motor tecrübem olmadı scooter dahi kullanmadım hayatımda. motora pek hevesli değildim ama son 2 aydır bir heves başladı inşallah 5-6 ay sonra a2 ehliyetimi alcam fakat benim başlamak istediğim motor honda cbr 125 sizce bu motor benim için uygun olur mu?

2-Vitessiz motor bile kullanmadan direk vitesliden başlamak ne kadar doğru olur?

3- İlla motor sürmeyi öğrenmek için scooterla mı başlamak gerekir?

not=bisiklet kullandım denge sorunumun olcağını düşünmüyorum

direk vitesliden başla bişey olmaz. araba sürmeyi biliyosan vites değiştirme olayınıda biliyosundur zaten.

Bisiklet kullanarak temel denge zaten var.
Scooter ile başlamana gerek yok.
Cbr 125 biraz ufak ve ince makinadır.
Sana yardımcı olabilmemiz için boyunu ve kilonu yazman gerekir. :)

''Yeterli nakitim var ve SuperSport tarzında motosiklet arıyorum'' diyorsan.
Birde Yzf-125R lere bir bak derim. :)

on numara bı başlangıç olur.hiç düşünme başla,al bin keyfini sür

Bisiklet kullanarak temel denge zaten var.
Scooter ile başlamana gerek yok.
Cbr 125 biraz ufak ve ince makinadır.
Sana yardımcı olabilmemiz için boyunu ve kilonu yazman gerekir. :)

''Yeterli nakitim var ve SuperSport tarzında motosiklet arıyorum'' diyorsan.
Birde Yzf-125R lere bir bak derim. :)

boyum 1.77 kilom ise 75. Yzf-125R lere baktım ama çok pahalı geldi benim şuanda motora verebileceğim en fazla para 3.500 tl Cbr 125 i de 2.el alcam zaten
boy ve kiloma göre çok mu küçük kaçar alet? hiç canlı canlı görmedim motoru.

benim belirmek istediğim başka bir husus var .
neden CBR 125 ?

honda cbf 150 veya yamaha ybr 125 varken neden cbr 125 ?

cbr bir süper sport makina mıdır ? cılız incecik bir makine ince lastikler 14 beygir güc . bu süper sport mu ? cbr 125 alman sana hiçbir avantaj sağlamayacak. oturuş ve sürüş pozisyonunun rahatsızlığından başka ne katacak motor sürüş keyfine ?

insanlar vayy makinaya bak süper demeyecek.
gazı açtın mı uzayamayacaksın. ses desen ne sen sor ne ben söyleyim.
e ozaman süper sportun eksileri olan daha sert süspansyon öne doğru oturuş gibi unsurlara neden katlanasın?

o paraya biraz daha ekle al bir sıfır CBF 150 bey gibi kullan . ikinci el istiyorsan da daha ucuza sürüsüyle bereket . satmak istediğinde de çok kolay satarsın .

boy kilona göre bütün motorları çok rahat kullanırsın problem yaşamazsın .
vitese de alışırsın çok basit .bu motorlar zaten hata tolere edebilen makinalardır .
bir cbr 600 rr ile başlamış olsan hata affetmez tabiiki . kalkışta bile fazla gaz verirsen ve debriyaj kolunu birden bırakırsan WHHIIINNNNNN diye bir sesle bir bakmışsın motor bir yana göt atmış uçmuş sen öbür yana :)

en az 500-700 TL civarında koruma da alacaksın
bütçeni ona göre ayarlamaya çalış
eğer sadece o bahsettiğin motoru alıp üzerine çıplak şekilde binersen çok büyük bir yanlış yapmış olursun
saygılar

benim belirmek istediğim başka bir husus var .
neden CBR 125 ?

honda cbf 150 veya yamaha ybr 125 varken neden cbr 125 ?

cbr bir süper sport makina mıdır ? cılız incecik bir makine ince lastikler 14 beygir güc . bu süper sport mu ? cbr 125 alman sana hiçbir avantaj sağlamayacak. oturuş ve sürüş pozisyonunun rahatsızlığından başka ne katacak motor sürüş keyfine ?

insanlar vayy makinaya bak süper demeyecek.
gazı açtın mı uzayamayacaksın. ses desen ne sen sor ne ben söyleyim.
e ozaman süper sportun eksileri olan daha sert süspansyon öne doğru oturuş gibi unsurlara neden katlanasın?

o paraya biraz daha ekle al bir sıfır CBF 150 bey gibi kullan . ikinci el istiyorsan da daha ucuza sürüsüyle bereket . satmak istediğinde de çok kolay satarsın .

boy kilona göre bütün motorları çok rahat kullanırsın problem yaşamazsın .
vitese de alışırsın çok basit .bu motorlar zaten hata tolere edebilen makinalardır .
bir cbr 600 rr ile başlamış olsan hata affetmez tabiiki . kalkışta bile fazla gaz verirsen ve debriyaj kolunu birden bırakırsan WHHIIINNNNNN diye bir sesle bir bakmışsın motor bir yana göt atmış uçmuş sen öbür yana :)

Cbf 150 lerin görünümü beni oldukça rahatsız ediyor. Performans yönündende daha ilk defa motora binen bir kişi gazı açar açmak uzamak istemez istese bile kendini asfaltı öperken bulabilir.(en azından bu benim için böyle) Ben şimdilik sadece motoru öğrenme amaçlı hevesimin geçici mi kalıcımı olduğunu öğrenmek için istiyorum. eğer hevesim geçmesse belirli bi tecrübeden sonra daha yüksek cc li bi motora zaten geçerim. Cbr 125 tercihimindeki ilk sebeblerden biriside zaten cılız bi makina olması. Altımda fazla kalıplı beni tedirgin eden bi motor varken motor sürmenin pek bi heycanı olcağnı zannetmiyorum.

en az 500-700 TL civarında koruma da alacaksın
bütçeni ona göre ayarlamaya çalış
eğer sadece o bahsettiğin motoru alıp üzerine çıplak şekilde binersen çok büyük bir yanlış yapmış olursun
saygılar

üstüne 300-400 tl de güvenlik için koyacam ilk motorumda üstünden düşüp kendimi sakatlama riskini bende gözü alamam bence kimseninde böyle bi riski almaması gerek sonuçta tek bi canımız var.

Arkadaş, yeni başlayacak olan birisine yzf 125 önerilirmi ? Sonuçta yeni başlıyor Allah korusun ama mutlaka ufak tefek bir kazası olabilir , o kadar pahalı bir motorun masrafının altından kalkabilecekmi bu arkadaşımız ?

Mantıklı öneriler yapalım , Cbr 125 , Ybr 125 ; cılız makina istiyorsan bunlarla başlayabilirsin.Kafa karıştırmaya gerek yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
hoşgeldiniz ybr 125 al derim bende

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar