sen bugün uyuyamazsın:cherry:
Aynen abi vodkadan yardım alıcam :queen:
sen bugün uyuyamazsın:cherry:
az önce bağdat caddesinden eve doğru gelirken durkalklar sırasında aynadan beni çok yakından takip eden aracı kolluyordum. 50km ile giderken önümdeki araca 4 - 5mt kala aracın çoktan durmuş olduğunu farkettim. iki frene aynı anda asılmama rağmen motorun arkası havalandı. hemen ön freni gevşettim ve arka lastik yere değer değmez bi daha ön frene asıldım, arka lastik yere çarpmanın etkisiyle olsa gerek tekrar havalandı :queen: neyseki düşmeden ve çarpmadan durabilmeyi başardım.
öndeki aracı kullanan genç bir bey sağolsun indi bi şeyin var mı fln diye sordu yok yok zaten çarpmadım araca fln dedim. araç önemli dğeil sende bir şey olmasın önemli olan o diye cevap verdi. vallahi böyle duyarlı insanların halen olduğunu bilmek güzel bir şey.
bnim aynalar orjinalleri gibi yuksek değil, o yuzden arkaya bakmak için surekli kafamı aşağı eğmem gerekiyor bu seferde önümde olan biteni kaçırıyorum :S bu gidişle enduro tipi bi motor alıp bu ayna sıkıntısından tamamen kurtulcam :S
Aynen abi vodkadan yardım alıcam :queen:
Teşekkür ediyorum :rendeer:
Teşekkürler Uzun ömürlü olduğu için kullanmak istedim yarın motoru teslim aldıkdan sonra gidip onuda alıcağım![]()
tam 10 bin devirde max ivmeye ulaşılıyor.
makina rüzgarda harareti düşüyor. grenaj dızaynından. eğer lambada durursanız sıcak hvada fan açabilir. ayrıca conta oyle hemen erimez. korkacak birşey yok.
yağ değişimi sonucunda yağın alışma süreci başlyor. bir süre yağ alışıyor zaten.
bana yağı 2000 de değiştirmek sacma geliyor. bakıyorum daha yağ yeni renkte değişme kalınlıkta farklılık yok. o yüzden 3000 oldu henüz değiştirmedim.
Dostum 2 kisi yokusta falan grenaj dizayni etki etmez zaten ruzgar alcak kadar hizlanamazsin en fazla 1. vites.
Hararet yapar makina, conta eriyene kadar beklemenin zaten bi anlami yok makina yanacak kadar isinir conta erittigi zaman ne kadar acemi de olsa kullanan anlar ve durur.
Bu makina da conta eritmek icin ayri bi caba gerek.Lambada o kadar zorlmama ragmen fan acmadi bence acarsa bi problem var demektir, antifiriz ve su karisimini kontrol edin yagi kontrol edin.
Yagin rengi onemli degildir.
Yagin belirli bi isinma soguma sayisi vardir bu sayi dolunca yag omrunu tamamlar.
Rengi isterse ilk gunku gibi olsun.Renk motorun icindeki kurumun yag icindeki deterjanlarla temizlenmesi sonucu degisir yani yagin omru ile alakasi yok.Renk koyu siyahsa motorun icinde fazla kurum birikmis demektir, degistirip tekrar renk takip edilmeli.
Pist seansina girdikten sonra yag degisimi olur toplasan 1 saat binersin makinaya.Benim 600 un yagini degistiriyorum cok renk degisimi olmuyor eksilme ve yagin kivaminda degisim oluyor.
2000 kullanima gore mantikli bi degisim olabilir.10 binden asagi vites atmam diyen adam motoru yoran adam erken degistirmeli yagi ben 1800-2000 arasi degistirirdim 125 inkini ve motor gayet saglikli idi ama ben racing gibi kullanirdim yani 10000 demeden vites atmazdim.
fanın sesi duyulabiliyor mu motor gurultusunden? serviste fanın fişini çıkarıp manuel olarak çalıştırmıştık. bilgisayar fanı kadar sessiz çalışıyordu.
O bendim kardeş Feyizoğluna gittim geldim paparizelere yakalandık geneArkadaşlar bugün okuldan çıktım (Şişli endüstri meslek ve anadolu teknik lisesinden) bir tane kırmızı cbr 125 r geçti okmeydanına doğru. Sonra baktım tekrar geri dönmüş karşı şeritten şişli'ye doğru gidiyordu yoşhi egzoz plakalık iptali vardı motorda. Egzozun sesine bayıLdım çok güzeL bir sesi oLmuş Yoşhi egzozla. Acaba o arkadaş bu siteden mi ?
reıs kırmızıyı sıparıs uzerıne getırmıyolar mı yha kırmızı cok guzel duruyo mtrda
Enginim F5 almadığına sevindim :cat: hayırlı olsunhalil abi Aklına girip sana cbr aldırmış bi halil kurbanı daha :queen:
ybr mi aldırsaydım onu mu diyon![]()
Evet arkadaşlar motorumu satmış bulunmaktayım CBR125R başlangıç için güzel bir motor. Güzel günlerimiz oldu onunla. Eski kasalar bence en güzeli yeni kasaların kafası büyük gövdesi küçük![]()
Hatırlıyorum en son 4 kez sol virajda patlamıştın sanırım. Sonra yeni grenaj döktürmüştün:cherry: Lastiklerden şikayetçiydin hep![]()
Öğlen yağış olduğu sıralarda üzerimde tam koruma ve lacivert bir yağmurluk ile bahsettiğim hasanpaşa sapağına girmek için 40km ile sinyal vererek yavaşça şerit değiştiriyordum, aynamıda kontrol ediyorum bir yandan, derken bir VW jetta hızla beni sıyırarak sağ sinyal lambaba çarptı ben ise refleks ile frenlere asılıp motoru sola çektim, ön lastik biraz kaydı ama freni gevşetince toparladı, ayağımı yere koymadan ve düşmeden toparladım. çok şanslıydım eğer düşüp kaysaydım arkadan gelen araçlar beni ezebilirdi. Yere düşmememi iki aracın hızınında düşük olmasına ve lastiklerimin yeni olmasına (3bin km oldu) bağlıyorum. Pirelli MT75'lerin bir kez daha kaliteesini gösterdiğine inanıyorum.
Arkadaşlar Pirelli MT 75 alacağım cıbıra. Arkaya orjinal ebatlarda 100/80 - 17 52p var MT 75. Öne de 80/90 orjinal yerine 90/80 var. Ben almaya karar verdim ama sparişten önce son bir kez buraya yazayım dedim, taktırıp kullanan varsa yorumları almak için. Esirgemesseniz çok memnun olurum.
Ek: Arama yapınca sonuç çıkmıyordu, Pirelli olarak arattım çıktı bir sürüSiz yine de yazın
![]()