evet nerede kalmıştık
iskenderuna geldiğimde ablamın evinin yolunu tuttum ... şunu paylaşmak isterim eniştemin ilk tepkisi çok hoş idi aman olum istanbuldan buraya motorla gelinirmi delimisin :mrgreen: her eve bir deli lazım deyip eniştemin endişesini biraz olsun aldım ...
iskenderunda ilk gün akşam üzerine kadar pek birşey yapmadan dinlenerek geçti ve canım
kardeşim Bahadırı (Şenonar) aradım huuuuu komşu ben geldim deyince neredesin hemen
geliyorum diyip atladı arabasına yanıma geldi akşam için sözleştik ve akşam beni almaya
geldi.
belende çay keyfi
acemi bunlar fazla hırpalamak istemedim :queen:
ee oraya kadar didilirde künefe yemeden olurmu

adam çok güzel yapmış resmi görünce canım istedi :cherry:
foğraf kötü ama idare edin

belenden sarımazı ve iskenderun ayaklarımızın altında...
birazda iskenderuna sahile inelim dedik yolda bahadır dönüş rotanımı sordu adana oradan mersin tabiki yürekceye uğramadan olmaz dedim amanın Sencer abi burada olabilir deyince telefona sarılıp aradık adam dibimdeymiş benim haberim yok sevgili eşi ile bayram tatilini değerlendirmek için arsuza gelmiş :cherry:hemen adresi verip otelini tarif etti tabi biz davetsiz misafir
sohbete doyum olmuyor ama ayrılık zamanı geldi

ale:
bana bak Mersin il sorunlusu o şapkaya iyi davran şikayet duymayayım
ve ertesi gün Bahadırdan aldığım ön bilgiden sonra istikamet Titus Tüneli ve Beşikli mezar.
Samandağ antakyaya 22 km uzaklıkta Samandağ ın 5 Km. kuzeyinde denize hakim yamaçlarda M.Ö. 300 yıllarında Seleuykos Nikator tarafından kurulan ve kurucusunun adı ile anılan şehirdir. Şehrin, dağın hemen bitiminde , dağdan gelen derelerin ağzında bir iç limanı vardı. Sellerin bu limanı Doldurması tehlikesi ortaya çıkınca imparator Vespasianus zamanında dağ delinerek bir tünel açılması kararlaştırıldı tünel Titus zamanında tamamlandı ve derenin önü bir duvarla kapatılarak sel suları , yüksekliği 7 mt. genişliği 6 mt olan bu tünel vasıtası ile uzaklara akıtıldı , böylece limanın dolması engellenmiş oldu. 130 mt si tünel , kalanı açık kanal halinde olan tünelin uzunluğu girişten Çevliğe kadar 1380 mt. dir
Tünelin deniz tarafındaki girişine göre sağ tarafta , 100 Mt. kadar uzaklıkta kaya mezarları vardır burada kayalara oyulmuş mağaraların içinde bulunan çok sayıda mezarın en çok ilgi çekeni , çukurun tabanındaki geniş mağaradır. içinde çok sayıda mezar bulunan bu mağara diğerlerinden farklı yapılmış yüksek ve gösterişli bir mezar yüzünden halk arasından ''Beşikli Mağara'' olarak anılmaktadır
Çevlik girintili çıkıntılı boylu boyunca uzanan 14 km lik bir sahil kuşağına sahip...
serinleme zamanı aylardan eylül olsada antakya sıcağı.
dönüşü geçidin içinden yapmak istedim bulunduğum noktadan aşagı inmek biraz zor oldu ama deydi doğrusu tabi bu arada bana uyan ve totoğraflarımı çeken canım yeğenim Sonere ayrıca teşekkürler :rendeer:
tünelde ilerledikce insan gücüyle burayı nasıl yardınız be kardeşim diye düşünmekten kendimi alamadım dumur bir haldeyim :cyclopsan
buda aslan yeğenim uydu bana garibim canı çıktı yorgunluktan :queen:
dönüş zamanı Çevliğe ve kel dağına son bir bakış ...
ertesi gün yorgunluktan canı çıkmış olan mavişimle ilgilenme zamanı buraya
kadar beni üzmedi

ödülü haketti sağlam tarafından bir temizlik ve bakım hakkıdır :cat:
bakımdan sonra ablamla biraz şehir turu yapalım dedik
geç bakalım mavişin yanına dedim biraz zor ikna ettim ama :mrgreen:
Bahadır kardeşim ellerine sağlık kahveler güzel olmuş :cherry:
eve dönüp üzerimi değiştirdikten sonra istikamet antakya asıl amacım kimlik ile geçiliyor dendiği zaman kafama takılan iş suriyeye geçmek, sınır sadece 50 km uzağımda ama antakyaya geldiğimde öğreniyorumki sadece bayramlarda kimlik ile geçiliyormuş pasaport olmadan olmuyor vize istemiyormuş üzülmedimde değil doğrusu

ale: hani gelmişken buralara kadar bir arak içip dönseydim.
madem geldim B planını devreye sokuyorum
ilk bana en yakın olan yerden başlıyorum ve daha sonrasında ailecek yemek yemeğe gittiğimiz mekanın olduğu yer var ...
Belenden sonra Kıcı mevkii motosiklet ile gidecek olursanız...
AMAN RÜZGARA DİKKAT!!! zira çok rüzgar alıyor Bahadır kardeşim iyiki uyarmış :rendeer:
Antakya ...Gezi başlıyor
şu yol ve işaret tabelalrını neden boyarlar zarar verirler hala anlamış değilim

r:
Gittiğimde ayin vardı...
kaçış tüneli girmek yasakmış hala aklım orada dağın neresine çıkıyor acaba :cherry:
ve bende kaçar gezilecek yerler var

kiliseden son bir foto antakya manzaralı...
zaman kaybetmeden su cenneti Harbiyeye doğru yol alıyorum şehir merkezinin 10 km dışında.defne ağaçları arasında irili ufaklı şelaleler var içerisinde...
yemek için gittiğimde benim fotoğraf makinam yanımda değildi, yeğenin makinası sebebini bilemiyorum errorrrrrrrrr diye zırlayınca akşam fotoğraf çekemedim bari vakit varken gündüz gözüyle çekeyim ...
biraz gölgeye ihtiyacı var :wiinkk:
Mehmet abi orada tanıştım çok cana yakın samimi bir insan. dağdan gelen su birikip kasabaya pompalar yardımıyla basılıyor artan su ise şelalelerden akıyor kendisi oradaki pompalaradan sorumlu belediye görevlisi.
istanbuldan motorla geldiğimi duyunca hemen ben seni gezdireyim dedi. yılın şu zamanı suyun en az olduğu dönemmiş çok halini düşünemiyorum...:cyclopsan
doğal motosiklet garajı restoranda çalışan bir arkadaşın cbf'i
Mehmet abi burasının bundan 150 sene önce un değirmenleri olduğunu ama büyük selde yıkıldığını söyledi ...
turumuzu tamamladıktan sonra gitme vakti geldi dediğimde, Mehmet abi yok öyle dedi bir kahvemi içmeden hiç bir yere gidemezsin.
o dağdan kaynayan su ile elleriyle kahvelerimizi pişirdi ve içtik...
yakın ilgi ve alakasından ötürü kendisine çok teşekkür ederim :rendeer:
(eğer birgün bu yazıyı okuyan bir arkadaşım gider ise ve görürse selamımı iletisin)
evet kısa bir antakya turu ve dönüş yolu yarın zira işten geldim ve çok yorgunum yaklaşık 4 saat oldu başlayalı...affınıza sığınırım ...