garip bir yol hikayesi: istanbul-konya-iskenderun-antakya-adana-antalya-vs vs

kardeş süper devamını bekliyorum ama tek başına yolda sıkılmıyormusun ? (bende sıkılmam motorum olsun yeter ama çoğu insan sıkılır)

evet nerede kalmıştık :)

iskenderuna geldiğimde ablamın evinin yolunu tuttum ... şunu paylaşmak isterim eniştemin ilk tepkisi çok hoş idi aman olum istanbuldan buraya motorla gelinirmi delimisin :mrgreen: her eve bir deli lazım deyip eniştemin endişesini biraz olsun aldım ...

iskenderunda ilk gün akşam üzerine kadar pek birşey yapmadan dinlenerek geçti ve canım

kardeşim Bahadırı (Şenonar) aradım huuuuu komşu ben geldim deyince neredesin hemen

geliyorum diyip atladı arabasına yanıma geldi akşam için sözleştik ve akşam beni almaya

geldi.

belende çay keyfi

dscn3051z.jpg

acemi bunlar fazla hırpalamak istemedim :queen:

dscn3046.jpg

ee oraya kadar didilirde künefe yemeden olurmu :) adam çok güzel yapmış resmi görünce canım istedi :cherry:

dscn3060lg.jpg

dscn3042p.jpg

dscn3044.jpg

foğraf kötü ama idare edin :p belenden sarımazı ve iskenderun ayaklarımızın altında...

dscn3036a.jpg

birazda iskenderuna sahile inelim dedik yolda bahadır dönüş rotanımı sordu adana oradan mersin tabiki yürekceye uğramadan olmaz dedim amanın Sencer abi burada olabilir deyince telefona sarılıp aradık adam dibimdeymiş benim haberim yok sevgili eşi ile bayram tatilini değerlendirmek için arsuza gelmiş :cherry:hemen adresi verip otelini tarif etti tabi biz davetsiz misafir :)

dscn3066s.jpg

dscn3069.jpg

dscn3071.jpg

sohbete doyum olmuyor ama ayrılık zamanı geldi :pale:

bana bak Mersin il sorunlusu o şapkaya iyi davran şikayet duymayayım :p

dscn3072.jpg

ve ertesi gün Bahadırdan aldığım ön bilgiden sonra istikamet Titus Tüneli ve Beşikli mezar.

Samandağ antakyaya 22 km uzaklıkta Samandağ ın 5 Km. kuzeyinde denize hakim yamaçlarda M.Ö. 300 yıllarında Seleuykos Nikator tarafından kurulan ve kurucusunun adı ile anılan şehirdir. Şehrin, dağın hemen bitiminde , dağdan gelen derelerin ağzında bir iç limanı vardı. Sellerin bu limanı Doldurması tehlikesi ortaya çıkınca imparator Vespasianus zamanında dağ delinerek bir tünel açılması kararlaştırıldı tünel Titus zamanında tamamlandı ve derenin önü bir duvarla kapatılarak sel suları , yüksekliği 7 mt. genişliği 6 mt olan bu tünel vasıtası ile uzaklara akıtıldı , böylece limanın dolması engellenmiş oldu. 130 mt si tünel , kalanı açık kanal halinde olan tünelin uzunluğu girişten Çevliğe kadar 1380 mt. dir

Tünelin deniz tarafındaki girişine göre sağ tarafta , 100 Mt. kadar uzaklıkta kaya mezarları vardır burada kayalara oyulmuş mağaraların içinde bulunan çok sayıda mezarın en çok ilgi çekeni , çukurun tabanındaki geniş mağaradır. içinde çok sayıda mezar bulunan bu mağara diğerlerinden farklı yapılmış yüksek ve gösterişli bir mezar yüzünden halk arasından ''Beşikli Mağara'' olarak anılmaktadır

Çevlik girintili çıkıntılı boylu boyunca uzanan 14 km lik bir sahil kuşağına sahip...

dscn3150x.jpg

dscn3145.jpg

dscn3140t.jpg

dscn3157z.jpg

dscn3165b.jpg

dscn3176e.jpg

dscn3177e.jpg

dscn3185.jpg

dscn3188c.jpg

dscn3193l.jpg

dscn3194e.jpg

dscn3201c.jpg

dscn3205c.jpg

dscn3209b.jpg

dscn3212u.jpg

dscn3220y.jpg

dscn3222.jpg

dscn3221fi.jpg

dscn3226x.jpg

dscn3229r.jpg

dscn3235.jpg

dscn3236.jpg

dscn3248b.jpg

dscn3264r.jpg

dscn3269.jpg

dscn3270.jpg

serinleme zamanı aylardan eylül olsada antakya sıcağı.

dönüşü geçidin içinden yapmak istedim bulunduğum noktadan aşagı inmek biraz zor oldu ama deydi doğrusu tabi bu arada bana uyan ve totoğraflarımı çeken canım yeğenim Sonere ayrıca teşekkürler :rendeer:

dscn3275v.jpg

tünelde ilerledikce insan gücüyle burayı nasıl yardınız be kardeşim diye düşünmekten kendimi alamadım dumur bir haldeyim :cyclopsan

buda aslan yeğenim uydu bana garibim canı çıktı yorgunluktan :queen:

dscn3286.jpg

dscn3277.jpg

dscn3285p.jpg

dscn3302k.jpg

dscn3315n.jpg

dönüş zamanı Çevliğe ve kel dağına son bir bakış ...

dscn3322.jpg

ertesi gün yorgunluktan canı çıkmış olan mavişimle ilgilenme zamanı buraya

kadar beni üzmedi :) ödülü haketti sağlam tarafından bir temizlik ve bakım hakkıdır :cat:

dscn3358o.jpg

dscn3364x.jpg

bakımdan sonra ablamla biraz şehir turu yapalım dedik :)

dscn3347.jpg

geç bakalım mavişin yanına dedim biraz zor ikna ettim ama :mrgreen:

dscn3353y.jpg

Bahadır kardeşim ellerine sağlık kahveler güzel olmuş :cherry:

dscn3357x.jpg

dscn3356q.jpg

eve dönüp üzerimi değiştirdikten sonra istikamet antakya asıl amacım kimlik ile geçiliyor dendiği zaman kafama takılan iş suriyeye geçmek, sınır sadece 50 km uzağımda ama antakyaya geldiğimde öğreniyorumki sadece bayramlarda kimlik ile geçiliyormuş pasaport olmadan olmuyor vize istemiyormuş üzülmedimde değil doğrusu :pale: hani gelmişken buralara kadar bir arak içip dönseydim.

madem geldim B planını devreye sokuyorum :)

ilk bana en yakın olan yerden başlıyorum ve daha sonrasında ailecek yemek yemeğe gittiğimiz mekanın olduğu yer var ...

dscn3369.jpg

dscn3096f.jpg

Belenden sonra Kıcı mevkii motosiklet ile gidecek olursanız...

AMAN RÜZGARA DİKKAT!!! zira çok rüzgar alıyor Bahadır kardeşim iyiki uyarmış :rendeer:
dscn3373z.jpg

dscn3376.jpg

Antakya ...Gezi başlıyor :)

dscn3380q.jpg

dscn3381s.jpg

dscn3383es.jpg

şu yol ve işaret tabelalrını neden boyarlar zarar verirler hala anlamış değilim :pr:

dscn3405p.jpg

dscn3386.jpg

dscn3385.jpg

dscn3389x.jpg

Gittiğimde ayin vardı...

dscn3397c.jpg

dscn3399n.jpg

kaçış tüneli girmek yasakmış hala aklım orada dağın neresine çıkıyor acaba :cherry:

dscn3398w.jpg

ve bende kaçar gezilecek yerler var :) kiliseden son bir foto antakya manzaralı...

dscn3402.jpg

zaman kaybetmeden su cenneti Harbiyeye doğru yol alıyorum şehir merkezinin 10 km dışında.defne ağaçları arasında irili ufaklı şelaleler var içerisinde...
yemek için gittiğimde benim fotoğraf makinam yanımda değildi, yeğenin makinası sebebini bilemiyorum errorrrrrrrrr diye zırlayınca akşam fotoğraf çekemedim bari vakit varken gündüz gözüyle çekeyim ...

dscn3415c.jpg

biraz gölgeye ihtiyacı var :wiinkk:

dscn3415c.jpg

Mehmet abi orada tanıştım çok cana yakın samimi bir insan. dağdan gelen su birikip kasabaya pompalar yardımıyla basılıyor artan su ise şelalelerden akıyor kendisi oradaki pompalaradan sorumlu belediye görevlisi.
istanbuldan motorla geldiğimi duyunca hemen ben seni gezdireyim dedi. yılın şu zamanı suyun en az olduğu dönemmiş çok halini düşünemiyorum...:cyclopsan

dscn3432k.jpg

dscn3420p.jpg

dscn3423r.jpg

dscn3427y.jpg

dscn3430.jpg

doğal motosiklet garajı restoranda çalışan bir arkadaşın cbf'i

dscn3431.jpg

dscn3435y.jpg

dscn3436c.jpg

Mehmet abi burasının bundan 150 sene önce un değirmenleri olduğunu ama büyük selde yıkıldığını söyledi ...

dscn3442v.jpg

dscn3437.jpg

dscn3453h.jpg

dscn3462.jpg

dscn3466.jpg

turumuzu tamamladıktan sonra gitme vakti geldi dediğimde, Mehmet abi yok öyle dedi bir kahvemi içmeden hiç bir yere gidemezsin.
o dağdan kaynayan su ile elleriyle kahvelerimizi pişirdi ve içtik...

yakın ilgi ve alakasından ötürü kendisine çok teşekkür ederim :rendeer:
(eğer birgün bu yazıyı okuyan bir arkadaşım gider ise ve görürse selamımı iletisin)

dscn3480.jpg

evet kısa bir antakya turu ve dönüş yolu yarın zira işten geldim ve çok yorgunum yaklaşık 4 saat oldu başlayalı...affınıza sığınırım ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tekerinize sağlık imrenilecek bir gezi yapmışsınız darısı bizlerin başına

Abi bak kan çıkar demiştim :D ne çirkin çıkmışım zaten öyle :mrgreen: ağzım burnum dur çekme derken birbirine girmiş :mrgreen:

vay cem abim anlattıgın kadar var hani tekerine sağlık,çok güzel kareler.senin yorumlarınla başka güzel olmuş.

bu arada bahadır meşhur oldun sende demedi deme :p dizi teklifleri alırsın artık :p cem abide menejerin olur.

vay cem abim anlattıgın kadar var hani tekerine sağlık,çok güzel kareler.senin yorumlarınla başka güzel olmuş.

bu arada bahadır meşhur oldun sende demedi deme :p dizi teklifleri alırsın artık :p cem abide menejerin olur.

Abi zaten o tepsiyle teklif gelmezse ayıp :mrgreen:
Ama varya hala o tipime gülüyorum ağzım burnum bi tarafta :queen:

vay abicim be.. döndügünde bi hasret giderelim .. bu kadar güzel bir gezi yapmışsın kıymetini bil adaşım :D pikaçu seni kesecek :):):) keşke götürebilseydin .. ama napalım .. bir dahaki sefere iyileşsinde oyle gelsin ..

abi çok güzel çok sevindim .. kazasız belasız yolculuklar sana geldiginde görüşürüz

Mersin İl Temsilcisi
verdiğin şapkaya gözüm gibi bakıyorum, yıkamadım da. öylece kepekleriyle duruyor :p

seni tanımak ve yaklaşık tam 1 yıl sonra yeniden karşılaşmak güzel...

iyi ki varsın kardeşim :)

az daha unutuyordum, bahadırla da onca zamandır yazışıp çiziştikten sonra yüzyüze tanışmak da nasip oldu. bunun için de ayrıca mutluyum...

Super Moderator
vayy cem kardeşim eline yüreğine sağlık güzel bi gezi olmuş paylaşım için teşekkürler:rendeer:
ama ben bişi merak ettim motorun hakkında
madem o kadar yol yapabiliyor o motor acaba bakırköye kadar da gelebilir mi :silent:

Oyyyt..Harika olmuş..
Cem aga seneye yazın benimsin haberin ola :mrgreen:

Vay Vay Vay ... Biz çatlarız da ...
Sen yolda iyi çatlamamışın ...
120 yi gördümü bari ... (anlarsın sen... :) )

Selam olsun ... :rendeer:

dscn3071.jpg

Erkek her yerde erkek ,(kim bilir kimin eşiydi ....Zavallı deniz kızı... ) :rendeer:

dscn3140t.jpg

Burda bile KEL olduğu belli :wiinkk:

dscn3229r.jpg

Tekerine ,Yüreğine sağlık dostum....

helal olsun yha bende biraz para biriktirim çıkıcam böle bir yola zorluğu varmı : )?

Cem abi...
yine döktürmüşsün... tekerine sağlık,mavişinede MAAŞALLAH!!!!:cat::rendeer:

Tekerine sağlık Cem,çok güzel olmuş.Birlikte yaparız inşallah bir dahaki sefere.:rendeer:

Yola devam ......

Antakya tam anlamıyla tarih kokuyor birkaç fotoğraf çekeyim dedim harbiye dönüşü ....

sıkılmamanız dileğiyle ...:rendeer:

dscn3505s.jpg

dscn3508.jpg

dscn3494.jpg

dscn3496p.jpg

dscn3497.jpg

dscn3498o.jpg

dscn3499y.jpg

o tarafa yolunuz düşer ise kabak tatlısını kesinlikle tadın derim :)

dscn3511d.jpg

Uzun çarşı...ve çarşı içerisine açılan sokaklar.Objektifime takılan bir kaç kare ...

dscn3514a.jpg

dscn3523w.jpg

dscn3525r.jpg

dscn3529x.jpg

dscn3530.jpg

Arap bülbülü, çok meraklı :) ve ürkek değil hemen uzattığım parmağımı didiklemeye başladı bile :mrgreen:

dscn3539b.jpg

dscn3540v.jpg

dscn3542.jpg

dscn3544o.jpg

dscn3545a.jpg

dscn3548s.jpg

Asi'ye şöyle bir yukarıdan bakıp dönüşe geçiyorum....

dscn3553j.jpg

ertesi gün eş dost ziyartiyle geçiyor ...

Ama aklımda olan dönüş yolunda adnaya uğrayıp Adana MT nin çarşamba toplantısına katılma ve forumdan her nekadar tanışsakta şahsen tanışmak var hemen Adana il temsilcisi adanalı nikli Bora abime pm atıyorum cevap gecikmeden geliyor buyur gel baştacısın adresi ve numarasını veriyor bu arada daha önceden forumdan çok muhabbetimiz olan Chopperci01 Cengizin numarasını alıp arıyorum iskenderundayım yarın akşam deliyorum sizleri görüp yola devam edecem.cevap:yarın gündüz geliyorsun,akşam hiçbir yere gidemezsin.sabah nereye gidersen git kıvamında fırçamı yiyorum :mrgreen:

ve dönüş zamanı yolda Bahadırı arıyorum hemen geliyorum deyip jet hızıyla yanıma geliyor (allahtan motoru satmış motor olsa altında düşünemiyorum artık :bounce:)

dscn3575.jpg

otoban ayrımına kadar geliyorum deyip fotoğraf makinamı elimden alıyor ...

dscn3589.jpg

son hazırlıklar...:)

dscn3592p.jpg

Gidiyorum diye atacaktı kendini aşağıya ama tekrar gelirim diye zor ikna ettim :queen:

dscn3595hi.jpg

Adana yolunda Cengiz ile bir kaç telefon görüşmesinden sonra buluşma noktasına vardım (açlıktan ölmek üzereyim hadiiii demekten telef oldu ) acıkmışta halinden belli 1,5 adana kebabın altından girdi üstünden çıktı:mrgreen:

dscn3596.jpg

yemekten sonra efendy_iso nun mekanında çay keyfi ...

dscn3599m.jpg

dscn3597.jpg

buluşmadan önce eşyaları bırakıp biraz dinlenmek için eve geldik ...

dscn3600n.jpg

üç kişi bir elcik korumayı zor taktık :queen:

dscn3604.jpg

buluşma mekanına geldiğimizde Bora abi köşesine kurulmuştu (az önce konuştum ereken geldim köşemi kaptım diyordu)

dscn3605c.jpg

dscn3606.jpg

dscn3607t.jpg

dscn3610o.jpg

ayrılık zamanı Arkadaşlar ile vedalaştıktan sonra Cengiz ağa iki tek parlatalım dedi bende hee dedim :cherry:

dscn3613q.jpg

belki menşur olurum diye sahneye bile çıktım ama hala ses seda yok beklemedeyim :p:queen:

dscn3617.jpg

ben çırıyom o dinliyo :mrgreen:

dscn3619m.jpg

ADANA MT ......

Hernekadar istanbulda yaşasamda geçen haftaki çarşamba buluşmanıza katılma onuruna eriştim ....

öncelikle o güler yüzlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim :rendeer:

ve Chopperci01 Cengiz kardeşime misafir perverliğinden ötürü sonsuz teşekkürler :rendeer::rendeer:

zaman sorunum olduğu için çok fazla kalasamda çok keyifli bir gün geçirmiş oldum ....

dönüş rotam Mersin Antalya yolunu takip edip Ege'yi geçerek İstanbula dönmekti ama yol üzerinde o kadar çok gezilecek yer varki açıkcası kızım olmadan bu yerleri gezmek içimden gelmedi ve sadece sahilden Antalyaya kadar gidip oradan Bucak,Burdur,Keçiborlu,Afyon,Kütahya,Bilecik ve Adapazarı üzerinden İstanbula dönüş olarak değişti...
Mersin Antalya yolu hakikaten zor bir parkur bağzı yerlerde yol çalışmaları var çıkmadan önce Cengiz uyarmıştı haklıymış zorladı ama çok keyif aldım...:cat:

Antalyaya kadar objektife takılan karelerden seçmeler yaptım zira totalde 1000 civarı resim var :cherry:fazlada sıkmamak gerekir :)

dscn3620.jpg

dscn3629p.jpg

dscn3633.jpg

dscn3637l.jpg

dscn3639x.jpg

1968 Rus hala saat gibi çalışıyor :cat:

dscn3644k.jpg

dscn3647.jpg

dscn3652m.jpg

dscn3668vh.jpg

Yol çalışmasının olduğu yerlerde toza bulanıyorsunuz hele önünüzde başka bir araç var ise :pr:

dscn3676t.jpg

dscn3686c.jpg

dscn3704w.jpg

dscn3706.jpg

dscn3712g.jpg

kaskımı temizlemek için nerede durayım diye düşünürken Anamuru 10 geçince bu şirin mekama rasladım Kara gedik mevki (Radar mavkii olarakta geçiyor odun ateşinde çay :) hele birde kaçakmı yerlimi diye sorunca allah çek bir kaçak dedim :wiinkk:

dscn3714a.jpg

dscn3716.jpg

dscn3717c.jpg

dscn3719i.jpg

Anamur olurda Muz olmazmı :)

dscn3722f.jpg

kara gedikten yaklaşık 5 km uzaklaştım ki yolda bu manzara ile karşılaştım geri dönüp resimledim :) yol kenarında inzivaya çekilmişler ...

dscn3727i.jpg

dscn3728.jpg

dscn3729w.jpg

dscn3732e.jpg

dscn3735z.jpg

dscn3736.jpg

dscn3755.jpg

Akdeniz ve gün batımı :cat:

dscn3761.jpg

dscn3759p.jpg

dscn3762p.jpg

Antalya Manavgat sapağına geldiğimde çok sevdiğim ve üç sene önce Antalyaya taşınan can dostum Murat kardeşimi aradım buraya kadar gelmişken yakındaysa bir görüp yoluma öyle devam etmek istedim.
adresi verdi yakınmış 120 km :p aradık uğramadan olmaz bi çaylarını içip kaçacaktım ama hem kendisi hem şirinlik abidesi eşi bu gece kalmazsan yüzüne bakmayız diyerek salmadılar...

sabah oldu artık yol zamanı kızımı ve evimi özlemedim desem yalan olur...

dscn3778v.jpg

dscn3784a.jpg

dscn3791.jpg

Afyona 50 km kala sıkı bir yağmur beni karşılıyor şansıma sığınıp yağmurluklarımı giyecek ve bir mola verecek yer çok yakınımda :cherry:

dscn3797.jpg

dscn3794.jpg

dscn3800.jpg

dscn3803r.jpg

Porsuk çayı... artık eve kadar ne mola var nede fotoğraf rüzğar hızını arttırmaya hava iyiden iyiye serinlemeye başlıyor ...

dscn3806l.jpg

BİTTİ...

Öncelikle 3019 km boyunca sadece arka lastiğne bir cam çivisi saplanan mavişime...

Yolculuğum boyunca güler yüzlerini ve misafir perverliğini esirgemeyen Dostlarıma...

ve sıkılmadan konuyu takip eden siz motosiklete gönül vermiş yarenlere .....

çok teşekkür ederim....
:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

çok güzel gezi olmuş
istifa etmeye alıştım bu aralar,
istifamı basıp gezesim geldi.

cem abi paylaşımın için teşekkür ederim.

Mersin İl Temsilcisi
Vay Vay Vay ... Biz çatlarız da ...
Sen yolda iyi çatlamamışın ...
120 yi gördümü bari ... (anlarsın sen... :) )

Selam olsun ... :rendeer:

dscn3071.jpg

Erkek her yerde erkek ,(kim bilir kimin eşiydi ....Zavallı deniz kızı... ) :rendeer:

dscn3140t.jpg

Burda bile KEL olduğu belli :wiinkk:

dscn3229r.jpg

Tekerine ,Yüreğine sağlık dostum....

Aleyküm Selam üstadım. umarım sıhhatin yerindedir.
inşallah bir gün yine bir baş olur da sabaha kadar sohbet ederiz :) :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar