Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Honda Crf250L
dün akşam gezerken 80km hızda 7bin devirdeyken motor 1 saniyeliğine tekledi.gaz kesti gibi.10-15 sanıye sonra yıne tekledi korktum yavaşladım...bir süre sonra tekrar yapacakmı diye denedim aynı hız ve devire geldim ama daha olmadı..neydi bu canımı sıktı..daha yeni motor 1700km de

dün akşam gezerken 80km hızda 7bin devirdeyken motor 1 saniyeliğine tekledi.gaz kesti gibi.10-15 sanıye sonra yıne tekledi korktum yavaşladım...bir süre sonra tekrar yapacakmı diye denedim aynı hız ve devire geldim ama daha olmadı..neydi bu canımı sıktı..daha yeni motor 1700km de

bujiden olabilir,motor elektrik kesmiş olabilir vs...bujini bi yokla bakalım gevşek mi?yada değiştir tekrar yaparsa başka bişeyden de olabilir ama bujiyi bir dene derim kaç paralık şey zaten...

bujiden olabilir,motor elektrik kesmiş olabilir vs...bujini bi yokla bakalım gevşek mi?yada değiştir tekrar yaparsa başka bişeyden de olabilir ama bujiyi bir dene derim kaç paralık şey zaten...

Benzindeki pislik yapmış olabilirmi:silent: Benimde başıma benzer bişey geldi motor 90 la giderken tekleme yapmaya başladı korktum biraz öyle devam ettikten sonra stop etti , 4-5 kez marşa bastım ve hiç bişey olmamış gibi çalıştı ve hiç bi sıkıntı yapmadı... Servise sorduğumda pislik geldiğini ve motorun onu attığını söyledi:)

Benzindeki pislik yapmış olabilirmi:silent: Benimde başıma benzer bişey geldi motor 90 la giderken tekleme yapmaya başladı korktum biraz öyle devam ettikten sonra stop etti , 4-5 kez marşa bastım ve hiç bişey olmamış gibi çalıştı ve hiç bi sıkıntı yapmadı... Servise sorduğumda pislik geldiğini ve motorun onu attığını söyledi:)

o dediğinde olabilir tabi ama onu atarken fark eder hissedersin yani egzoz farklı bi sesle çat pat diye atar o pisliği...büyük bi sorun olmadığı kesin

Benzindendir redline girmiş gibi gaz kesmeye başlıyo bendede 3-4 defa yaptı ve sonunda memeyi tıkadı.Sağolsun çok temiz benzin satıyo benzinlikler.

Aküne de bir bak. aküden de yapabilir. Yada göstergelin ordaki soketlerde temassızlık war.

kafa grenajını sökmek için 1 yıldız tornavida, göstergeleri sökmek içinde 10 - 12 anahtar gerekiyor.

Gösterge panelinin yanındaki siyah kıvrımlı parçaların vidasını söküyorsun. bu parçalar 2 farklı yerden vidalı, ön camdan ve göstergenin yanlarından. bu siyah parçaları çıkarttığında gösterge panelinin şaseye bağlandığı 2 tane somun göereceksin bunlarıda çıkarttıktan sonra gösterge panelini hafifçe çekerek çıkarta bilirsin ama iş burda bitmiyor tabiki. gösterge panelini çektikten sonra kilometre telini bir pense yardımıyla gevşetip çıkartırsan daha rahat şekilde işini yapabilirsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:56 ----------

Yanlış warsa düzeltin lütfen...

dediğin gibi söktüm göstergeyi. gösterge kablolarını kontrol ederken sağ taraftaki kıvrımlı parcanın olduğu yerde kapalı şekilde bağlantı noktaları var. orada bi soketin yakınında işlem var. kesip bağlanmış. açılma olmuş orada temazsızlık söz konusu gibi duruyordu. tekrar bağladım bantladım topladım. 2 günde 2 sefer yaptı gosterge sorunu sanırım yapmaz çünkü oradan gibi duruyordu. çok teşekkür ederim. :cat::rendeer: de bu bilgi nereden geliyor sana :queen::queen:

bu konuda yapabilecek bir şeyimiz yok yani öyle mi..
En son ben karburatörü temizledim.Bide bu benzinliklerde felan satılan karbüratör temizleyici yada depo temizleyici diye satılan maddeler varmış ondan kullanan birkaç kişiye sordum çiçek gibi yapıyo motoru dediler.
Depoyu fulleyıp onuda içine atıveriyomussun.
Onu atınca fazla yakıyormuş ama temizliyormuş.
Sonra normal değere dönuyormuş.
Ve acı bi kokusu varmış :)

dediğin gibi söktüm göstergeyi. gösterge kablolarını kontrol ederken sağ taraftaki kıvrımlı parcanın olduğu yerde kapalı şekilde bağlantı noktaları var. orada bi soketin yakınında işlem var. kesip bağlanmış. açılma olmuş orada temazsızlık söz konusu gibi duruyordu. tekrar bağladım bantladım topladım. 2 günde 2 sefer yaptı gosterge sorunu sanırım yapmaz çünkü oradan gibi duruyordu. çok teşekkür ederim. :cat::rendeer: de bu bilgi nereden geliyor sana :queen::queen:

Deneme yanılma yöntemiyle her şeyi öğreniyor insan. Zamanında benimde far ampülüm patlamıştı, onu değiştiricem derken tüm kafayı sökmüştüm nerdeyse.

Casillas o temizleyicilere dikkat edin. Ben bir kaç topicte okumuştum, bu maddeleri asla koklamayın gibisinden yazılar yazıyodu bayağı zararlıymış.
Bende deponun altından çıkan 2 hava borusunu temizledim dün. İçinden toz, toprak ne ararsan her şey çıktı. Benim yolda kalmamın sebebi buymuş:mrgreen: karbüratörüm temizmiş.

Deneme yanılma yöntemiyle her şeyi öğreniyor insan. Zamanında benimde far ampülüm patlamıştı, onu değiştiricem derken tüm kafayı sökmüştüm nerdeyse.

Casillas o temizleyicilere dikkat edin. Ben bir kaç topicte okumuştum, bu maddeleri asla koklamayın gibisinden yazılar yazıyodu bayağı zararlıymış.
Bende deponun altından çıkan 2 hava borusunu temizledim dün. İçinden toz, toprak ne ararsan her şey çıktı. Benim yolda kalmamın sebebi buymuş:mrgreen: karbüratörüm temizmiş.

depo havalandırma hortumu sıkışınca oluyor doğru söylüyorsun aklımıza gelmedi sökülmemiştir depo diye

Koklamıycan abi abi yoksa bi bakarsın gözlerin senden bağımsız hareket ediyo :queen:
Ya o deponun altında zaten milyon tane boru var adamların canı sıkıldıkça bir boru takmışlar :)
Ama ben kötü ustayım hiç vida arttırmadım :mrgreen::mrgreen:

depo havalandırma hortumu sıkışınca oluyor doğru söylüyorsun aklımıza gelmedi sökülmemiştir depo diye

Bende sonradan farkına vardım. Boruların biri kendini bayağı yukarı çekmişti ve çok sertleşmişti. Söktüm içini yıkadım kuruttum. Bu arada onları çıkardıktan sonra test amaçlı biraz gezdim motorla o sırada bişey olmamıştır herhalde:mrgreen:
Casillas işte ben 2 tane boru arttırcaktım da vaz geçtim:p

Bende sonradan farkına vardım. Boruların biri kendini bayağı yukarı çekmişti ve çok sertleşmişti. Söktüm içini yıkadım kuruttum. Bu arada onları çıkardıktan sonra test amaçlı biraz gezdim motorla o sırada bişey olmamıştır herhalde:mrgreen:
Casillas işte ben 2 tane boru arttırcaktım da vaz geçtim:p
He o 2 boruyu biliyorum hem çok zor cıkıyorlar hemde zor giriyorlar ben bide sogutma suyunun gittiği boruyu cıkarttım o tazzikle suratıma antifiriz yedim :)
Suratımıza bile tukurdu bu motor yani :p

ben o boruların hepsını ezberledım :queen: bır ara benzın otomatıgım arızalı ımış ben tabı borularda pıslık var dıye soktum çektım yıkadım utuledım yok duzelmemıştı :queen::queen: sonra benzın oto tamamen bozulunca aldım şımdı yenısını canavar gıbı :D havalandırmalar katlanıyor sureklı ama cok onemlı degıl cok az hava gırmesı yeterlı oluyor onuda ogrendım sök tak yaparken şu bne o boruları takmadım. gerek duymadım çunku sadece ucunda fılıktre var oda yere yakın olmadugu ıçın var. sorun yapmaz boyle dıye duşunuyorum ve yolumu yapıyorum :queen::cat:

slm arkadslar ben aranıza ynı uye oldum cbr 125 2010 model almayı dusnuyorm.gerek gosterıs ıcın olsun surus tarzı olsun benım ıcın motorda bnlar onemlı bırde cok hosuma gıdıyo yenı kasası 1 kac ay ıcnde mtlaka almayı dusnuyorm ama bazı korkularım var orn. bu motr rahatmı bel agrısı fln yparmı uzun yolda.bodrumda yasıyorum en fazla gıtcegım yer mılas mugla olur rahat gıdermıyım bu motorla cvplarını bklıyorum sımdıden tsekkuler...

slm arkadslar ben aranıza ynı uye oldum cbr 125 2010 model almayı dusnuyorm.gerek gosterıs ıcın olsun surus tarzı olsun benım ıcın motorda bnlar onemlı bırde cok hosuma gıdıyo yenı kasası 1 kac ay ıcnde mtlaka almayı dusnuyorm ama bazı korkularım var orn. bu motr rahatmı bel agrısı fln yparmı uzun yolda.bodrumda yasıyorum en fazla gıtcegım yer mılas mugla olur rahat gıdermıyım bu motorla cvplarını bklıyorum sımdıden tsekkuler...
Hoşgeldin :rendeer:
Bel fıtıgın yoksa bişey olmaz :p o oram buram ağrıyo racing makinada diyenler motoru satip enduro alsınlar :)
Motora binmeden önce ısınma hareketleri ve apaçi dansımızı yapmadan binmeyelim :mrgreen::mrgreen:
Apaçi Dansıda neymiş lowww diyenlere ::pala::
http://www.dailymotion.com/video/xeeidv_motorcu-apacy-dansi-olay-vydeo_fun

yok cok sukur bel faıtıgı gıbı bı sorunum yok yha uzun yolda fln yapar dıye korkuyorum .d:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar