Kontak kapalıyken en fazla kaç km gittiniz

yokuş fazla dik olmadığından freni çok kullanmadım ortalama 40 ile indim

vites boştaydı gerçekten zararı olmuşmudur yanımda da rx 115 vardı benim gibi yapan

Hareket bahsedilen nedenlerle tehlikeli olmakla birlikte, bilinçli yaparsan zararı olmaz. Frenlere fazla da yüklenmediğine göre, daha sonra çalıştırıp motoru 1. vitese almak için durduysan da hiç bir zarar ziyan olmamıştır.

Ama tekrarlamanı tavsiye etmem, daha yüksek hızlarda motorun kontrolü zayıflar ve ciddi tehlikeler doğabilir çünkü.

Son düzenleme:
evet bende öyle yaptım tamamen durdurdum öyle çalıştırdım

Motosikleti
VFR1200X
sanırım arkadaş bütün otomobillerin direksiyonu hidrolik sanıyor :p evet fren çok iyi tutmaz ama sert basarsan anında duruyor. Benim peder (oto teknisyeni) hep kapatırdı kontağı. Peygamber vitesi derdi sonrada :queen:

Motosikleti
Honda Crf250L
kontak mı? ne kontağı..kontak ne arar la motorda :D

Brenner de daglardan asagi inerken italyaya girdim ve kontagi kapamistim...
Git babam git...
Ülem yollar bitmiyor..
Bir baktim yunanistan sinirindayim...
Yersen :cherry:

Neden kapanir kontak biri bana anlatsa iyi olacak...:)
Ben salakmiyim yahu??? :pale:
anliyamiyorum..

Valla Bizim burda belen diye bir yer var baya tepede kalan bir mevki oradan iskenderuna inen yol kaymak gibi :mrgreen:
Ama motoru hiç söndürmem Boşa atarım iner aşağıya kadar :mrgreen:
Bu arada yolda 12 km felan :)

Brenner de daglardan asagi inerken italyaya girdim ve kontagi kapamistim...
Git babam git...
Ülem yollar bitmiyor..
Bir baktim yunanistan sinirindayim...
Yersen :cherry:

Neden kapanir kontak biri bana anlatsa iyi olacak...:)
Ben salakmiyim yahu??? :pale:
anliyamiyorum..

Remzi sen bu sitede yanlis seyler ogreniyorsun bak bozulacaksin :) Burasi turkiye akli selim adam yok burda;
anlamak icin kafa yoruyorsun ama sence akli basinda adam yokusatan inerken kontak kapatirmi?

Kontak kapatıp 3 kurus kar edeceksin.
Sonra herhangi bir nedenden dolayı gazlaman veya frenlemen gerekecek istedigini / gerekeni o anda yapamayacaksın ondan sonra 3.000.000.000 kurus hastaneye vereceksin !

Ne bu simdi kar mı ettik ?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
100-125-150 cc motorlar ortalama 100 km de 2,5-3 litre benzin yakarlar en fazla. Profilindeki motorla yaptıysan bu işi toplam karın en fazla 0,84 tl.

Bir lira bile değil :)

Motor durdurarak yol almayın yoksa vites kutunuz yağlanmaz diyen biri çıkmadımı hiç :bounce:

Büyük ihtimalle şanzıman hasar görmüştür. Bütün motorların kullanma klavuzlarında yazar , motoru uzun süre boşta götürmeyin ve çekmeyin diye. sadece motor çalıştığında şanzıman yağlanır ( boştayken bile yağlar) , yoksa şanzıman yağsız kalır ve hasar görür.

amasrada biri bana yol tarıfı yapıyor o vırajı döndükten sonra kapat kontağı git biz hep öyle yapıyoruz 13 km lik yol ve adresi anlatmaya devame dıyor adresı anladımda kontağı kapat dediğini anlamamazlıktan geldım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar