Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
son resimdeki parmağımla tuttuğum şey manifolt borularıdır bağlantı yerleri plastik aksamlı olduğundan çok çabuk çatlama veya yırtılma oluyor o zaman içeri fazla hava girdiğinden çekiş düşer fazla yakar yenisi ile değiştirilmelidir.
birde uzun ömürlü olmaları için aklıma bir yöntem geliyor takmadan evvel 900dereceye dayanan silikon ile kaplamak işe yarayabilir çatlamasını engeller silikon esnek olduğunmdan.
kanki farın fotosunu henüz çekemedim ama kutusunun fotosunu çektim far kafasını açınca onuda çekeceğim biliyorum geç oluyor ama felakat yoğunum.
kawazakiyede bakacağıım adam modelini kmsini yazmamış öğrendiğimde ileteceğim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:06 ----------
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
buda kullandığım farın kutusu yakında farı çeker koyarım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:53 ----------
hazır fırsatım varken yazayım dedim. sevgili çinli beygirlerimiz için yapılması gerekenlerle ve bunları yaparken kullanacağımız anahtar setlerinin numaralarının listesi.
kullanılacak alet edavatların listesi
1: yıldız anahtar setiniz olsun 6-22 arası numaralar kafidir.
bunların içerisinde 8 numara arka balata kapağı kolunun vidası için
16 numara arka teker sol mil başı 19 numara sağ mil somunu için
13 numara zincir gergisi somunları için
8 numara depo kapağının iki tarafındakiler için 10 numara koltuğun altındaki depoyu tutan son vida için
2: alyan seti 3-8mm işinizi görecektir
7mm olan veya 6da olabilir buji kapakları için 5 mm granajları tutan bir adet alyan başlı vida için
3: tornavida yıldız uçlu ve düz uçlu ağırıkta herşey yıldız uçlu vida ile birleştirilir. ama bu yıldız uçlu vidalar yalnızca tombul yıldız uçlu tornavida ile açılır yani en azından kolay açılır demek istedim

4: buji anahtarı
anahtar seti bu kadar
şimdi sıra diğer elemanlarda
1: elektirk bandı
2: 1-2 mt artı eksi ucu olan bir kablo
3: mutlaka en az 5 tane arka cant teli
4: 2 adet sigorta
5: 1 adet far lambası
6: 2 adet buji
ve son olarak yapılması gerkekenler
1: bujiler ngk ile değiştirilmli kodu ch7 olacak
2: manifolt boruları kontrol edilmeli mutlaka çatak felan varsa değiştirilmeli
3: ara sıra vidalar kontrol edilmeli titreşimden dolayı gevşeme yapabiliyor
4: zincir mutlaka yağlanmadan evvel temizlenmeli sonra yağlanmalı
5: zırt pırt motor yıkanmamalı ayda 1-2 kez geri kalanda silinmeli sadece eğer çok yıkarsanız paslanma oluşabilir elektirik tesisatına zarar verilebilir bunun yerine ıslak bezle motoru silin
6: arka dişli 32t ile değiştirin ( ben henüz değiştiremedim ama değişen arkadaşlar memnunlar)
7: yağ değişimi yaparken motoru 5dk rölantide çalıştırıp motoru ısıtıp yağı öyle boşaltın sonra içine 1 lt benzini yarım lt şeklinde 2 kere koyun sallayın veya kontağa basın ama çalışmamasını sağlayın çalışırsa ne olur yağsız metaller birbirine zarar verir. sonra 10 dk içerdeki benzin uçunca yağ boşaltma tapasını kapatıp içine tam olaak 1.8lt yağ koyun.
8: yağ tercihiniz eğer motorunuzda sorun yoksa yazın 15/50 shell advence vsx (3000km) kışın 10/40 advence vsx(3500-4000km) kullanın. ben şuan deneme olarak castrol 20/50 gtx magnatek 5000kmlik yağ kullanmaya başladım ondan evvel shell helix r3 kullandım fakat yağ 4000de inceldi o bakımdan shellin uzun ömürlü yağları kaliteli değilmiş onu öğrendim

castrol ise baya etkili gibi bakalım 13.180de koydum 18.180kmde değişimi olacak bakalım kaça kadar dayanacak

tabi o zamana motor satılmazsa takaslanmaza :queen:
9: çantalarını takın mutlaka yukarıdaki herşeyi yanınızda taşırsınız böylece kendinizi güvende hissedersiniz.
saygı ve sevgilerimle herkesin zafer bayramını içten dileklerimle kutluyorum ne mutlu türküm deyip bununla gurur duyana.