arkadaşlar bende ramzeyin veya hangisi denk gelirse almayı düşünüyorum 2.motor olarak 150 v e 200 cc likler atikmi ön kaldııyormu crossa gelirmi
en titreşimsizlerı sanırım 125 lik ama 150 veya 200 lük dersen 200 lük al satımı daha kolay olur. atak tır ( tabi kıyasladıgın makine japon deyilse.) ön kaldır mak senin marifetin sonuçda 100 luk cupla bile ön kalkıyor.
ramzeyin kullandıgı motordan sa lifan üretimi kroslarrın parçası daha bol.
kadroda çatlak kaynak olursa alma vaz geç. motoru dökülüyor olsada toparlarsın. gerenaj zor bulunuyor. bilgin olsun.
allah gönlüne göre versin. 750 liraya bulursun iyi araştırmak lazım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:40 ----------
hocam balatanın modeli falan varmı bizim as200 lere de uyarmı acaba dicem ama kanımca uyar?model varsa alabilirmiyiz
model sölersem seni yanılta bilirim.
honda titan ve es lerın kullandıgı balatayla aynı
linkte her nekadar ybr yazsada size bir örnek
http://www.velomoto.com.tr/urun.php?kod=435-101&kategori=180
bir örnek daha
http://www.motobakkal.com/pinfo.asp?pid=2620
bizim gy 200 lerın motor bloku 125lik japonlarla aynı dolayısıyla yukarıdaki linkteki balatalar tam uyumlu benim aldıgım balata set halinde 5 tane vardı kjy gibi bir marka vardı ustunde. çinlide marka sanırım pek fark etmez sonuçda iş yapa bilecek kadar adi

daha adisi yok

resimlerden inçeledim şimdi sanırım sizin motor bloklarıda aynı al tak ve sür, keyfine bak.
sanırım üç beş kuruş para kadarsan ustune honda orijinal alırsın kafan orada olmaz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:59 ----------
Arkadaşlar, Ramzey Qm200GY Cross un sübap ayar değerlerini bilen varmı?
dostum bu formun geçmiş sayfalarında var ama hatırladıgım kadar ama bulamadım.
bulursam yayınlarım burada.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:03 ----------
Arkadaşlar, Ramzey Qm200GY Cross un sübap ayar değerlerini bilen varmı?
bulamadım ama benım supop ları ben emişi 0.10 eksozu 0.15 ayarladım 0.15 dediyim kısım biraz sert oldu 0.14 de diye biliriz. gerçi cok az bir tıtkırtı var biraz daha kurçalarsam sanırım ideal ölçüyü bulurum ama motor okadar gürültülü çalışıyor ki ulaşdıgım en iyi deyer bu.

bizim motorlar bir birine yakın istersen bir dene denemeye başlamadan öncede şu anki mevcut deyerlerini ölç istediyin gibi olmazsa eski deyerlerine dönersin.
bu arada babamdan ögrendiyim bir taktık var emme tek jilet eksoz çift jilet olmadı emme çift jilet eksoz 3 jilet olsun oğlum diyor.

nekadar sağlıklı tartışmaya acık.