Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeş mondial çok iyi bi marka. bende 110 FT war yarı otomatik debriyajı yok ama vitesli cihaz. hiç yolda bırakmadı ( lastik patlaması dışnda) şuana kadar. Kaçarıda çok iyi ne hızlı ne yawaş. 2 kişi dimdik bayır cıkıyoz 40 km/h ile falan. Düz yolda 2 kişi 100 vurdğumuzu biliyorm. Neyse benim sana tavsiye edebileceğm motor :
Mondial 100 UKH. Yarı otomatik buda kullanımı çok basit vitesli diye zor olduğunu düşünme. Ayrıca vergisi yok. Scooter alcağn zaman ( yani vitessiz olanlar ) 125 cc'den az alırsan bayır cıkmaz 2 kişi. yolda kalırsın rezil olursun. 125 Scooter aldğn zamanda vergisi var. Oysa bu hem 100lük hem vergisi yok hem bayır yağmur çamur kış kıyamet düz yol rampa tanımaz
. 2 kişi 100-120 vurursun. Üstelik scooterler çok yakar vitesli motor ise devirli kullandğn takdirde çok tasarruflu olacaktır. Benim 100FT ile full depo benzin ile ( yani 12 TL) 250 KM yaptğımı biliyorm. Yani gerçekten çok tasarruflu. Scooter'i boşver yarı otomatik 100lük al derim. Mondial'ide kötü bi marka sanma şuan 20.000 km'deyim motor banamısın demedi şuana kadar hiç
![]()
Uzun oldu biraz ama herşey yardım için. Umarım güzel bi motorsiklet edinebilirsin yardımcı olabildysem ne mutlu![]()
Saol kardeş açıklaman için:queen:, cub alırsam aklımda olacak tavsiyelerin vergi demişsin birde ney olursa olsun (cub-scooter vs.) yılda fazla değil gibi

Uploaded with ImageShack.us
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:10 ----------
Scooterlar düm düz ovada kullanılacak bir motor rampaya gelmiyor. Eğer kullanılacak yer çoğunlukla rampa ise kesinlikle vitesli motor şart çinli yada japon olması fark etmez. Her ikisini de kullanıyorum örneğin Honda Beat rampada yardım çığlıkları atıyor..
bilgi için saolun nerdeyse (dediğime bakmayın hiçç :queen
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:18 ----------
cup motor alacaksan mondial değil de kanuni elite 100,tigrina s veya motosan (Türk Malı Ünlü İngiliz MODENAS ın bayisi) Tr-100 al derim..eğer vergi den bişey olmaz dersen Motosan TR-125 R al keyfine bak.ama TR 125 R nin her iki frenide disk.
Elite 100: http://kanuni.com.tr/Pages/Urunler/Detay.aspx?d=Elite+100&Id=12&k=1
Tigrina S: http://kanuni.com.tr/Pages/Urunler/Detay.aspx?d=Tigrina+S&Id=13&k=1
TR-100 A : http://motosanmodenas.com/Markalar/Motosan/tr100/tabid/61/Default.aspx
TR-125 R: http://motosanmodenas.com/Markalar/Motosan/tr125/tabid/62/Default.aspx
Scooter alacağına vitesli al.ha debriyajla uğraşmak istemem diyorsan bu verdiğim Cub tarzı motosikletlere bak.
saolasın kardeş tüm tavsiyelerin için işte cub alırsam aklımda hepsi bende anlamadım ne yapıcağımı birkaç sene daha para biriktirip çinsiz :queen
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:22 ----------
arkadaşım bak bu motor benim tam alalı 1 yıl oldu bugunku hali ile 6083 km de 1 kere yolda kaldım benzinim bitti. mondialin en sorunsuz modeli. 125 zn işin en başında bakarsan bağ bakmassan dağ olur, çinde olsa honda da olsa servis bakımlarını eksik etme, motorumdaki özellikler.
HONDA GOLDWİNGDEN TEK FARKI KLİMA VE TEYP OLMAMASIDIR. ( AYIP OLMASIN DİYE TAKTIRMADIM)
* Bütün bakımları 500km ve 2000 , 3000 ve 4000, 5000 ve 6000 km servis bakımlıdır.İçindeki yağ castrol scooteer yağıdır
.*Uzaktan kumandalı özel alarm taktırdım, motoru uzakdan ta çalıştırabilirsiniz.HONDA GOLDWİNGDE BİLE YOK
-*Resimlerde görüldüğü üzere arkaya çanta taktırdım. güzel bir çantadır. Motorla uyumludur.
*Kornası FERRARİ (SEGER) kornasıdır. kesinlikle farkedilirsin.
* Ön sperlik takdırdım ,.
*Bu modellerde olmayan 4lü flaşör yani 4lü taktırdım
* Lastikler 3.5 10 dunlop lastik
* Arka kısımda BEYAZ LED IŞIKLAR vardır, geceleri arkadan gelen araçlar tarafıdan farkedilirsin.
2 kişi ile saatte 110 km hıza kadar ulaşıyor.
yanlış anlaşılmasın GOLDWİNG İLE bir kıyasmam şaka tabiiki...hangi motoru alırsan al bunları yaptır.İşine çok yarar.bunlarda resimlerim
![]()
![]()
![]()
abi sen ne yapmışsın on numara motor olmuş kırmızıda yanıyor :queen: kazasız belasız sürmenin devamıyla :rendeer: