tamam dostum eklerim seni şimdi yatmam lazım sabah erken kalkacağım.. hadi sağlıcakla kal ...:cat:
gorusmek uzere kendınıze ıyı bakın
tamam dostum eklerim seni şimdi yatmam lazım sabah erken kalkacağım.. hadi sağlıcakla kal ...:cat:
Bujilerinizi sökerken motorunuzun soğuk olmasına dikkat ediniz. Bujilerin silindir peteklerine takıldığı yatak aliminyum olduğu için sıcakta genleşiyor zaten bujinin kendiside yüksek bir ısıya maruz kalıyor bu sıcaklıkta söktüğünüzde tekrar yerine taktığınızda da yatağında bir yalama diye tabir edilen genişleme oluyor sonunda buji yerindeki vidalama yivleri kayıyor ve buji izaha gelmiyor. bUJİ elinizden düşütüğünde o şekilde takmayız her iki bujinin de tırnak aralığı eşit olmalıdır.
Slm abilerim arkadaslarım
Ben 18 yasındaym lise4e gectım meslek lısesınde okdugum ıcın okul basladıgında staj yapcam ve aylık 300 tl gıbı bı para alcam. Nerden sardıysa bı chopper merakı sardı benı ve cok heveslendım Sene sonuna kadar staj paralarımı bırıktırp bı mondıal 250 mct almayı dusunuyorum hem fıyatı cok uygun hemde yenı baslayanlar ıcın guzel bı motorAraba ehlıyetınden oncede a2 ehlıyetı alcam
ve bazı sorularım var bu sorular onceden defalarca sorulmustur 300 sayfayı okuyamıcagım ıcın 3 5 soru sorucam kısa cvplı
1.) Sızce alacagım motor yenı baslayan bırı ıcın uygunmu sıze gore daha once hıc motor surmedım ama gaz debriaj iliskisini biliyorum araba surdugum ıcın onda sorun olmaz sadece elimin alısması lazım
2.) Motor hafif yani cüsseli gozukmuyor kalkısta serimidir? uzun yol yapılırmı ? Ve rahatlık bakımından nasıldır
3.) Yol tutusu nasıldır ? yanı kelle koltukta gıtmeyelım bısıklet surer gıbı kendımı guvende hıssedebılırmıyım
Smdıden tskrler
arkadaslar ankarada mct kullanıcıları olarak kımler var ???
1bu kişiye bağlı bir olay kimisi ilk motoruna 600 cc den başlar motor gücünün fazla olması gözünüzü korkutmasın,sana kalmış yetenekliysen bence yeni başlayana uygundur.
2-)motoru araştır öncelikle derim 150 kiloluk bir motor ve üzerinde bulunan 233 cc ye göre seridir özellikle bugün kullandığım keeway 150cc ye göre hız motoru bile sayılıruzun yol yaparsın arkadaşlarımız 200-250 km yapıyorlar durmadan.tek kişi için oldukça rahat ama artçı için pek sanmıyorum benim aldığım artçılar titreşimden ve koltuğun rahatsızlığından şikayet ediyorlar
3-)yol tutuşa gelirsek lastiklerin iyi ise bu fiyata daha iyisi yok derim,
benden bu kadar diğer arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:03 ----------
ben varım korsanxxx bülent kardeşimlede tanıştık,karbüratörle ilgili bir sorunum vardı sağolsun gereken bilgiyi fazlasıyla verdi....
[email protected] msn adresim
1bu kişiye bağlı bir olay kimisi ilk motoruna 600 cc den başlar motor gücünün fazla olması gözünüzü korkutmasın,sana kalmış yetenekliysen bence yeni başlayana uygundur.
2-)motoru araştır öncelikle derim 150 kiloluk bir motor ve üzerinde bulunan 233 cc ye göre seridir özellikle bugün kullandığım keeway 150cc ye göre hız motoru bile sayılıruzun yol yaparsın arkadaşlarımız 200-250 km yapıyorlar durmadan.tek kişi için oldukça rahat ama artçı için pek sanmıyorum benim aldığım artçılar titreşimden ve koltuğun rahatsızlığından şikayet ediyorlar
3-)yol tutuşa gelirsek lastiklerin iyi ise bu fiyata daha iyisi yok derim,
benden bu kadar diğer arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:03 ----------
ben varım korsanxxx bülent kardeşimlede tanıştık,karbüratörle ilgili bir sorunum vardı sağolsun gereken bilgiyi fazlasıyla verdi....
[email protected] msn adresim
Bujilerinizi sökerken motorunuzun soğuk olmasına dikkat ediniz. Bujilerin silindir peteklerine takıldığı yatak aliminyum olduğu için sıcakta genleşiyor zaten bujinin kendiside yüksek bir ısıya maruz kalıyor bu sıcaklıkta söktüğünüzde tekrar yerine taktığınızda da yatağında bir yalama diye tabir edilen genişleme oluyor sonunda buji yerindeki vidalama yivleri kayıyor ve buji izaha gelmiyor. bUJİ elinizden düşütüğünde o şekilde takmayız her iki bujinin de tırnak aralığı eşit olmalıdır.
Mctlerde sübap ayar değerleri 0,08 emme 0,10 eksoz forumun geçmiş sayfalarında bu soruya ve konuya çokça yer vermiştik 348 nci sayfada da var sanırım. Bu sübap değerinin usta ve servislerce el ile ayarlanmasının motora ne kadar zararlı olduğunu tekrar yazmayazağım ama ustaların sentilin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını bilmeyeni çok. Doğru ayar iyi performans verecektir. Buji olayında da plastik şapkalı bujilere yer vemeyin aliminyum olanını tercih edin sıcakta buji kablosunun kenarından silindir peteklerine atlamalar yaptığını çok kez gördüm bu büyük bir risk demektir. Aklınızd abulunsun.
olay 06 hayırlı olsun gezilerde bekleriz senide
arkadaşlar yoğunluğum ve bazı tersliklerden dolayı giremiyorum nete.
bugün motorumla ilgili acı bir gerçek öğrendim o gerçek ise şu sol krank bilyasından ses geliyor maalesef normal kullanımda en fazla 8 ay sonra motor açılacak demek oluyor buda km ise 20-22binlerde olacak büyük ihtimalle.
süreyi geciktirmek için ise kullanılan yağın kalınlığını arttırmak diye düşünüyorum.
yine shellden helix h3 20w-50 4 mevsim motor temizleme içerikli sentetik yağ bugün aldım 2 lt yarın sabah koyacağım içerisine bakalım ses kesilecekmi.
bu yağın artısı motor geç ısınacak eksisi ise aynı şekilde geç soğuyacak öte taraftan geç ısındığı için ise sabahları marşa bas 1 dk sonra hareket yerine marşa bas 5dk ısıt yola devam olacak neyse.
arbetus yorum ve bu konudaki engin bilgini bekliyorum
styleoscar fotolar guzel emınım guzel bır gezı olmus =))))
Aynen dostum Hava Sıcaktı Trafik Malum Herzamanki Gibi Vardı 2 saatte anca gittik ama kesinlikle değdi :cat:
ahh ahhh nerde ankaradaki mct 250 ciLer bzde bir gezi yapaLım =)
ankarada olsam yada siz burada olsanız emin olun heryeri toz duman ederdik ben arkadaşımın kafasını yiyiyorum her izinli günümde illaki biryere gidelim diye başının etini yiyiyorum. sırada tekirdağa köfte yemeğe 2. olarak edirneye ciğer yemeğe ve çanakkaleye şehitliğe gitme planımız var bakalım ondan sonrada aslında bir ankara olabilir...