Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yine yaparım bu gün 150 km filan :):) şu rodaj dönemi bi geçse artık yolda gördüğüm şu çakma cbr larla bi kapışsam :)

pff şu mantığı görünce sinir oluyorum.yahu piste mi çağırcan adamı?yoksa trafikte mi kapışıcan.sonra da tv de görüyoruz gidon bi yerde lastikler bi yerde.yüksek hız ve tecrübesizlik gececik fidanı aldı bu hayattan diye haberlerde.Ben seni yeni motorcu olarak hatırlıyorum eğer öyleyse daha ne tecrüben var da motor tokatlıcan uslu uslu sür işte.

(uzun yıllardır motor kullanıyorsan sözüm yok tabi kendi tercihin)

500 cc yi geçmiyen motorlara kasko yapılmıyor dediler servistekiler! :S

anadolu sigorta ile ten sigorta kasko yapiyor. 560tl gibi bi kasko fiyatı var bizim motorların. park halinde meydana gelen hasarların %75'ini karşılıyor. bnmki kaskolu mesela.

bu sabah parça fiyatlarını sordum;

kafa grenaj sol 102tl
kafa grenaj sağ 102tl
cam sperlik 105tl
far 110tl
orta üçgen 18tl

valla motorun borcu bitince seneye 0km'sini almayı düşünüyodum ama cbr'in bu parça fiyatlarını görünce cbf mi alsam diye düşünmeye başladım..

@beykurt ben bu mantığa sinirleniorum.. biz bu motoru performansı için alıoruz performansından yararlanmıcaksak ne işe yaradı sonuçta 200 yapan bi motor deil en fazla 130 civarında korkacak bişi yok ..sonuçta temkinli yapıcaz sürati adam gibi kullandıktan sürat yaptıktan sonra bişi olmaz....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:10 ----------

sen 50-60 ile gideceksen verdiğin paraya yazık olmuş honda todayler var sana göre harika motorlar tavsiye ederim 55'i geçmio tam senlik ..:):):):p:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:12 ----------

ya beyler bazı motor sahipleri dioki bu rodaj dönemi filan hikaye başta nasıl açarsan motoru öle gider diolar inanma yok işte 80 i geçme yok 6000 deviri geçme yok gaza yüklenme filajn bunlar hikaye dediler doğrumu acaba?

redline girme bişey olmaz 10 bini çok geçme. Motor ısısını sabit tut önemli olan budur yani bi saat çalıştırıp bi saat dinlendirip bi daha binme. Aslında bi gün uzun yola çıksan toplam 400-500 km yapsan rodaj çok iyi olur.

aksam depoyu sokup benzin borularını kontrol edeceğim bakalım sorun oradamı. depoyu nasl sokuyoruz?

herkese merhabalar arkadaşlar. benm cıbırın 8000 bakımı yaklaştı ve bu bakımda yağ falan değiştirmeyi düşünüyorum fakat motosikleti ikinci el aldığım için bu benm götüreceğim ilk bakım olacak o yüzden bakımda neler yapılır neler değişir ne kadara mal olur bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim hepinize teşekkürler şimdiden...

depo nasıl sökülür bilmiyom ama sökersen içini iyice temizlemeni tavsiye ederim bi kimyasal madde vardı depo temizliği için forumda olması lazım biraz araştır. sadece hortumları da sökebilirsin daha kolay olur.

herkese merhabalar arkadaşlar. benm cıbırın 8000 bakımı yaklaştı ve bu bakımda yağ falan değiştirmeyi düşünüyorum fakat motosikleti ikinci el aldığım için bu benm götüreceğim ilk bakım olacak o yüzden bakımda neler yapılır neler değişir ne kadara mal olur bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim hepinize teşekkürler şimdiden...

Bugun ben 16.000 e götürdüm kardeş.Anahtar ruhsatı ver yeter.onlar yağına suyuna balatalara bakar senin söylemene gerek yok belli km için belli kriterleri var onları kontrol ediyorlar veriyorlar.
Fiyat olarak benim 70 tuttu.21 yağ+39 işçilik+10 kdv

motorumdakı sorunu hallettım benzın hortumu tıkanmış depoyu hafıf kaldırıp hallettık. sorun kalmadı akuden başka.

bujı alacagım daha once nk gıbı bırşey duymuştum sızce hangısınden alayım?

500 cc yi geçmiyen motorlara kasko yapılmıyor dediler servistekiler! :S
Yok öyle bişey kardeşim servis göbekten sallamış.
Anadolu sigorta yapıyor.
Yaptırmak bızım motorlar için çok önemli parça fiyatları çok harika :)

Ben bgn sordum kardeşim Buji değişicek hava filtresi temizlencek (değişmez),Yağ degişcek toplam 45 Lira + işçilik gibi bir rakam çıkıyor.

----------------------------------------------------
Ve ve veve
Cıbırmı bgn servisten çıkarttık Yeni Yoshimura çok dehşet oldu.
Eski yoshi yanında kalt etmiş.
Yarın Videosunu koyarım.
Eski ve yeni karşılaştırması yaparız.
Servisten çıkar çıkmaz kemerburgazda Adağımızı kestik Allah Kabul etsin.Ne zamandır aklımda birtürlü ayarlıyamımıştım.
Ve arkadaşlar Allah korusun kaza felan olduğu taktirde durumunuz müsait ise Eksperi kaza yerine çagırın direk.
Neden derseniz gerçekten motorda çok büyük problem yapıyorlar.Ben 12 gün eksper onayı bekledim ve çok garip konularda sadece işi zora koymat işleri.
Ama boyunun ölçüsünü aldı.
Herkeze Kazasız Sürüşler Dilerim.
:rendeer::rendeer:

motorumdakı sorunu hallettım benzın hortumu tıkanmış depoyu hafıf kaldırıp hallettık. sorun kalmadı akuden başka.

bujı alacagım daha once nk gıbı bırşey duymuştum sızce hangısınden alayım?

ngk al.bende var.dün servisteydim.adam iyiki ngk var dedi uzun ömürlü iyi performaslı, normal buji olsa değiştirirdik masraf çıkardı dedi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:32 ----------

Yok öyle bişey kardeşim servis göbekten sallamış.
Anadolu sigorta yapıyor.
Yaptırmak bızım motorlar için çok önemli parça fiyatları çok harika :)

Ben bgn sordum kardeşim Buji değişicek hava filtresi temizlencek (değişmez),Yağ degişcek toplam 45 Lira + işçilik gibi bir rakam çıkıyor.

----------------------------------------------------
Ve ve veve
Cıbırmı bgn servisten çıkarttık Yeni Yoshimura çok dehşet oldu.
Eski yoshi yanında kalt etmiş.
Yarın Videosunu koyarım.
Eski ve yeni karşılaştırması yaparız.
Servisten çıkar çıkmaz kemerburgazda Adağımızı kestik Allah Kabul etsin.Ne zamandır aklımda birtürlü ayarlıyamımıştım.
Ve arkadaşlar Allah korusun kaza felan olduğu taktirde durumunuz müsait ise Eksperi kaza yerine çagırın direk.
Neden derseniz gerçekten motorda çok büyük problem yapıyorlar.Ben 12 gün eksper onayı bekledim ve çok garip konularda sadece işi zora koymat işleri.
Ama boyunun ölçüsünü aldı.
Herkeze Kazasız Sürüşler Dilerim.
:rendeer::rendeer:

hadi gözün aydın sercan allah kabul etsin adağını.en kötü kazan bu olsun inşallah.ışıklarda dikkat edersin artık :mrgreen:

Bir de kaza sırasında ayakta durabiliyorsanız video çekin expere izletin eger experi oraya cagiramiyorsanız

hadi gözün aydın sercan allah kabul etsin adağını.en kötü kazan bu olsun inşallah.ışıklarda dikkat edersin artık :mrgreen:

Bir de kaza sırasında ayakta durabiliyorsanız video çekin expere izletin eger experi oraya cagiramiyorsanız
Saol abi.Bundan sonra kırmızıda hep köşelerdeyim.
Ya insan kaza yaptıktan sonra ayakta olsada sağlıklı düşünemiyorsun şöyle bi kendine bakıyon bişeyin yoksa hemen motorun yanına koşmaya başlıyo insan :)

buji arastırdım CR8EIX ngk iridyum 28 lira

CR8E NGK buji 15 lira.

hangisini alayım iridyum tekleme sorunu yapabilir diyorlar. kullanan varmı lutfen yardım?

iridyum bujinin performansı etkilemesi için başka parçaların da değişmesi gerekiyomuş. Tek başına buji çok bişey etkilemez demişlerdi bana bence normal al.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------

İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performans kaybına sebep olabilir.

Zaten performan yükseltmek için yüksek ateşlemeye sahip bobin sistemleri çoğu motor markası için kit olarak satılmaktadır. İridyum bujiler bu kitler takıldıktan sonra kullanılırsa motora modeline ve gücüne göre 5 ile 20 beygir arasında güç kazandırabilir. Normal ateşleme bobini ile iridiyum buji ise çok büyük olmasa bile 2-3 beygir güç kaybına sebep olabilir..........

alıntı

Yani normal buji tavsiye :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar