günaydın arkadaşlar,
15 saat süren uzun bir yolculuğun ardından dun aksam saat 21.20'de turgutreis'teki evimize ulaştık. yolculuk planladığımızdan 3 saat daha fazla sürdü çünki çantanın yrattığı bir sıkıntı yüzünden fazladan 45dk mola vermek zorunda kaldık.manisa ve bodrum girişindeki yol çalışmaları, izmir girişindeki trafik sıkışıklığı ve bir defada polis çevirmesi bize zaman kaybettiren diğer şeyler oldu tabi havanın en sıcak olduğu anda manisa girişindeki yol çalışması bizi perişan etti.
tam tamına 702km yol yaptım ve motoru oldukça zorladım. yolların müsait olduğu yerlerde 110'un altına inmedik, izmir otabanında süreklü olarak 120 ile ara ara 130 ve 140'a kadar çıktım. Tam bodrum girişindeki virajlarlı yollarda motor sürmenin keyfini çıkartıyor, virajlarda yatarak arabaları solluyordumki, rahmetli Barış Akarsu'nun hayatını kaybettiği kavşakta bir üst geçit çalışması yapıldığı için 10km'yi yaklaşık 40dk'da geçtik ve bodrum turgutreis arasındaki yolu karanlıkta kat ettik.
Bu arada şunu söyliyim. İstanbul'daki araç sürücülerinden hiç şikayet etmeyin, daha beteri 09, 35 ve 48 plakalılar. 09 FL 909 (metalik mavi ford fusion) plakalı araç beni izmir otoban çıkışında tahmin ediyorumki kasten düşürmek için sıkıştırdı. selçuk'a kadar peş peşe gidiyorduk ordaki polis çevirmesinde ben aracı şikayet ettiğimde polis memuru şikayetinizi selçuk merkez karakolunda yapmanız gerekio ordaki ekipler ilgilenecektir dedi, telsizle anons etmesini istediğimde burdan anons edemiyoruz dedi.. bende bu işin peşini bırakıp yoluma devam ettim.
Dolu depo ile yola çıkmıştım, eve geldiğimde ise depoyu yine tamamen doldurdum 702km'de yukarda söylediğim kullanım şartlarında 82TL'lik benzin aldım. km başına 117 kuruş gibi bir şey yapıyor, bana biraz fazla gibi geldi ama motorun arkasında yaklaşık 20kg yük ve sürekli limitlerde kullanmış olduğum için yüksek olabilir diye düşünüyorum.
uzun yolda motor cbr 125'in performansıyla ilgili olarak şöyle bir benzetme yapicam:
sollamalarda ve rampalarda 1.4motor hacimli bir araç performansı sergiliyor. doğru vites ve devir aralığında sollama yaparsanız yada rampa çıkarsanız çok tatminkar bir performans sergiliyor. sollamalarda hiç sıkıntı çekmedim, rampalarda da aynı şekilde, arkamızda bizden hızlı arabalar tabiki oldu ama rampadaki kamyonları 80 - 90 km aralığında sollama yaparak geçiyorduk ki bence bu iyi bir hız. abimin pegasso 650'sinden yol boyunca daha seri olduğumu söyleyebilirim gerçi o 2 kişiydi ve toplamda 107lt'lik çanta kapasitesi ile seyahat ediyordu. viraj performansı ve frenlemesi ise son derece güvenli.