Konsolosluk / Sınır Karakolu FARKA BAKIN

bugün gazatelerden okuduğum bir habere göre sınır karakollarının yeniden inşa işini toki eline almış, karşılığında da şehir içinde yer alan değerli askeri alanları takas ediyorlarmış mış mış mış.

gazetelerin yalancısıyım ....

olayı irdelersek toki bir kamu kuruluşu ve esas itibari ile kar amacı gütmeden çalışması gereken bir kurum, tabi işlerini taşeron firmalara yptırdığı için kamu kişiliği silinerek yerine kar ettirme amacı güden bir firma kalıyor. hele toki başkanının yaptığı bir açıklama varki beni benden aldı türlü dertlere saldı, bu zat aldıkları arazilerin zaman içinde kazandıkları değerin Allah tarafından kendilerine ihsan edildiği fikrine hazi olduğundan dolayı işlerinin yolunda gitmesinin sebebini ulvi bir biçimde açıklıyor. konuya vakıf olan kişiler dini açıdan rantın nasıl tanımlandığını ve neler yapılması gerektiğini bilirler, buraya yazmayın o zata yazın okusun öğrensin.

askerin golf sahası konusuna ve askerin musluğunun kesileceği konusuna gelirsek, bu konu benim uzmanlık alanım dışında ayrıca bütçeden en büyük payı alan diğer bir kuruluşunda kim olduğunu biliyoruz. askerin bütçeden pay alması için kirli bir savaşı sürdürüyor olması tezi için aklıma gelen kelimeleri buraya yazmak istemem nahoş olur, bunun düşünen kişinin akıl sağlığından şüphe ederim yahut hiç asker tanımamış derim. şurada bile askeri pasifize etmek minvalinden yola çıkan yazılar görüyorum ki bu memleketin en güvenilen kurumudur sizin sözünü ettiğiniz, peki bu yazıları yazan ya da karalamaları yapan insanların güvenilirlikleri nelerdir ?
şu an memlekette at izi ile it izi karışmış şekildedir, sükut ile sağduyu ile yaşayıp olanları mantık süzgecinden geçirmeliyiz, memleket bir cendere içindedir ve buu cendereden kurtulabilmesi de pek kolay görünmüyor, en azından bu şekilde kendi memleketinden ziyade başka amaçlar ile uğraşan yöneticiler ile.
gerektiğinde uçan kuşu dinlemesini bilen devletin neden sınırda cirit atan devlet düşmanlarını görememsi, bulamaması pek akla ve mantığa uymuyor.
bu işin içinde çok iş var ya neyse.
kendi adıma Türk Silahlı Kuvvetleri'nden şüphem yoktur. askeri yıpratıcı, karalayıcı, zayıf düşürücü beyanatları olan kişilere ise bakış açım hiç de hoş değildir. bir yanda terör örgütü askerlerimiz, kardeşlerimizi kırıyor diğer yanda birileri askeri kurumlara karşı başka bir cephe açıyor. tek sebep askeri kendi düşüncelerine karşı tehdit olarak görmeleri....

bazen düşünüyorum hangisi daha terörist....

Toki konusunda aynı fikirdeyiz.

Fakat hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının asker düşmanı olacağını sanmam.Onlar bizim evlatlarımız.

Ama bir askeri operasyon böyle alenen yapılmaz.Bütün dünyaya duyura duyura operasyon yapılıyor anlamış değilim.Terörist öldürüleceğini bile bile orda durur mu durmaz tabiki güneylere veyahut köylerine çekilir.

Bu işler alenen yapılmaz,gizli yapılır.

bu konsolosluğun çivileri bile abd den geldi.Kendileri inşa etti ve o tepenin altında 3 kat daha gizli yeer olduğu söyleniyor.

Askerin siyaset yapması yasaktır. Emekli olunca yapabilirler.

Komutanlıklar bir sürü spor kompleksi, eğlence tesisi, park yaptırırlar. Golf bizim kültürümüzde olmayan bir spor, haliyle evet biraz abes. Ancak kafayı taka taka buna mı taktınız?

Siz hiç canlı yayında "şu an jetimiz havalanıyor, 15 dk sonra şu bölgeyi bombalamış olacak" veya 2 dk önce "şu bölge bombalandı" diye birşey duydunuz mu ? "Askerimiz 10'arlı gruplar halinde şu mevkideki teröristleri avlamaya çıkıyorlar, işte görüntüler". Var mı böyle birşey? Zaten gizli yapılıyor, hiç haberimiz olmasaydı mı gizli diyecektik ? Tabi ki bilgi edineceğiz.

Ben kimsenin askeri yıpratma amacında olduğunu düşünmek istemiyorum. Askeri eleştirebiliriz ama daha mantıkı olursa yıpratmak istemediğimizi herkes anlayabilir.

Osman pamukoğlu ve Sarızeybek görevlerindeyken konuşturulmadı ve üstlerine sürekli gidildi. Osman paşa erken emekli edildi. Sonradan bas bas konuşması bundan dolayı.

Golf sahaları devletin bütçesi ile yapılmıyor yapılan varsa da 1-2 tane anca. Genelde bunlar emekli paşaların kurdukları derneklerde elde edilen gelirle yapılıyor.

Devlet yaptırmadı diye de tartışmayacağız demek olmuyor bu. Şuan nöbet tutan kaç askerin elinde gece görüş dürbünü var ? Teröristler aylar öncesinden istihbarat topluyor gözlem yaparak ve bunların çoğu gece oluyor. Eğer oralarda termal kameralar düzenli kullanılsaydı sıçanların hareketleri gözlemlenebilirdi.

Her şehit haberinde Genelkurmay başkanı istifa sesleri yükselir. Komutanlar değişse bile bu durum değişmez. Olay siyasidir, sıçan avlamak kolay.

Orgeneral Eşref Bitlis Abd helikopterlerinin pkk ye silah attığını kanıtladığı için öldürüldü.

Orgeneral Kıvrıkoğlu ise Abd nin ortadoğu ülkerleri için tehdit olduğunu net bir şekilde söyleyen ilk komutan olup abd ye gitmeyen tek genelkurmay başkanıdır. Abd ye karşı bin yıl da olsa direnilecektir demiştir. Kıvrıkoğlu nun bu sözlerinden sonra Abd tarinin en büyük tatbikatı gerçekleşmiştir.

Tatbikatın adı sizce ne olmuştur ?
"Bin yılın meydan okuması"

Şaşırtıcı değil mi?

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bugün gazatelerden okuduğum bir habere göre sınır karakollarının yeniden inşa işini toki eline almış, karşılığında da şehir içinde yer alan değerli askeri alanları takas ediyorlarmış mış mış mış.

gazetelerin yalancısıyım ....

olayı irdelersek toki bir kamu kuruluşu ve esas itibari ile kar amacı gütmeden çalışması gereken bir kurum, tabi işlerini taşeron firmalara yptırdığı için kamu kişiliği silinerek yerine kar ettirme amacı güden bir firma kalıyor. hele toki başkanının yaptığı bir açıklama varki beni benden aldı türlü dertlere saldı, bu zat aldıkları arazilerin zaman içinde kazandıkları değerin Allah tarafından kendilerine ihsan edildiği fikrine hazi olduğundan dolayı işlerinin yolunda gitmesinin sebebini ulvi bir biçimde açıklıyor. konuya vakıf olan kişiler dini açıdan rantın nasıl tanımlandığını ve neler yapılması gerektiğini bilirler, buraya yazmayın o zata yazın okusun öğrensin.

askerin golf sahası konusuna ve askerin musluğunun kesileceği konusuna gelirsek, bu konu benim uzmanlık alanım dışında ayrıca bütçeden en büyük payı alan diğer bir kuruluşunda kim olduğunu biliyoruz. askerin bütçeden pay alması için kirli bir savaşı sürdürüyor olması tezi için aklıma gelen kelimeleri buraya yazmak istemem nahoş olur, bunun düşünen kişinin akıl sağlığından şüphe ederim yahut hiç asker tanımamış derim. şurada bile askeri pasifize etmek minvalinden yola çıkan yazılar görüyorum ki bu memleketin en güvenilen kurumudur sizin sözünü ettiğiniz, peki bu yazıları yazan ya da karalamaları yapan insanların güvenilirlikleri nelerdir ?
şu an memlekette at izi ile it izi karışmış şekildedir, sükut ile sağduyu ile yaşayıp olanları mantık süzgecinden geçirmeliyiz, memleket bir cendere içindedir ve buu cendereden kurtulabilmesi de pek kolay görünmüyor, en azından bu şekilde kendi memleketinden ziyade başka amaçlar ile uğraşan yöneticiler ile.
gerektiğinde uçan kuşu dinlemesini bilen devletin neden sınırda cirit atan devlet düşmanlarını görememsi, bulamaması pek akla ve mantığa uymuyor.
bu işin içinde çok iş var ya neyse.
kendi adıma Türk Silahlı Kuvvetleri'nden şüphem yoktur. askeri yıpratıcı, karalayıcı, zayıf düşürücü beyanatları olan kişilere ise bakış açım hiç de hoş değildir. bir yanda terör örgütü askerlerimiz, kardeşlerimizi kırıyor diğer yanda birileri askeri kurumlara karşı başka bir cephe açıyor. tek sebep askeri kendi düşüncelerine karşı tehdit olarak görmeleri....

bazen düşünüyorum hangisi daha terörist....

sözler sanırım biraz bana gelmiş. onun için cevap verme gereği duyuyorum. kimsenin asker düşmanlığı filan yaptığı yok. kimse de bizi hain olarak gösteremez.

iyi valla, her şeyiyle benim vergimden ayakta dursunlar ama eleştirme sorgulama hakkımız olmasın. bunlar insanüstü varlıklar mı? yok mu bu topluluğun içinden de menfaat düşkünü çıkma olasılığı? zaafları yok mu askerlik yapanların da? yanlışa meyil etmezler mi? zaten böyle diye diye, bu günlere getirilmediler mi?

benim bu konuda daha fazla bir şey söylememe gerek yok. sadece albay rıdvan özden'in şüpheli ölümü ve eşi tomris özden'in kocasının ölümüyle ilgili şüphelerini, albay'ın ölmeden önce güneydoğuda neyi araştırdığını, nelere şahit olduğunu, ne belgeler toplamakta olduğunu netten araştırın. belki biraz fikir veriverir...

çelik yeleklerin nano teknoloji ile üretilmiş modelleri varmış, yanlış hatırlamıyorsam 1 kg civarında ağırlığı vardı, demek istediğim ağırlık problemi aşıldı artık ...

makam arabaları, özel uçaklar satılsa acaba kaç tane karakol kale haline dönüştürülebilirdi, toki evleri yerine oradaki karakollar adam akıllı korunaklı hale getirilseydi olmazmıydı, bende tunceli ovacıkdaydım, bir eşanjör sayesinde nehir suyunun ısıtıldığı eşanjörden gelen sıcak suyla çadırlarda yıkanıyorduk, çadırlarda aylarca yatan arkadaşlarımız vardı, oraya ağrı patnosdan gönüllü gitmiştim, bugün çağırsalar gene giderim ...

Satılmasına bile gerek yok devlette böyle konsolosluk gibi yapabilecek ne kadar para var hey yavrum hey.Adamlar istese güneydoğu sınırına set çeker.Ama işte devletin içindekiler :farao:

sözümü şahsi olarak birisine söylemek istediğimde onun ismini de yazıyorum. dolayısıyla genel bir düşüncenin eleştirisidir.

eleştirmek normaldir, mükemmeliyetten bahsetmiyorum elimizde olan bu ve biz bununla yaşayacağız.
mesele askerin mükemmeliyeti değil mükemmeliyete ulaşması yolunda karşısına çıkan engellerin tanımlanması. biz değil miyiz dünyanın en güçlü ve düzenli ordusuna sahip olduğumuz gazı ile yaşayan, eee ne oldu da 3-5 kıçı kırık dediğimiz bu kadar zarar verebiliyor ? bir eksiklik olduğu aşikar ama eksikliğin kaynağı önemli. askeri bir eksiklik mi siyasi bir eksiklik mi nedir ?

burada uzun uzun içinde bulunduğumuz terör ortamını tartışmaya niyetim yok. sadece bakış açılarının ne kadar farklı olabileceğini ve kendi bakış açımızın ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

bu konunun açılış amacını pek anlayamadım, memleketin neden kaotik bir ortama sürüklenmeye çalışıldığını da anlayamadım. askeri anlamda terörü bir ayda bitirebilecekken neden bu kadar uzatıldığını ise az çok anladım ve hoşuma gitmedi.

şu an askerin en üst komuta kademesi siyasi liderlerdir. eleştirilecek birşey var ise terörün mihrakı olanları devlet töreni ile karşılarken askerini pasifize etmeye çalışanlardır.

bizim içinde bulunduğumuz cendere ile alakalı bilgi sahibi olmak için güney amerika ülkelerinin yakın tarihlerini biraz inceleyin. az çok bilgi sahibi olursunuz.

eğer bu memleket halen ayakta ise bunun sebebi hadi denildiğinde taksime akanlar değil, hadi denildiğinde kendini kurşunun önüne atan kahraman kardeşlerimdir.

konuyu daha fazla uzatmak istemem zaten kimse ile kişisel bir sıkıntım yok, herkes ektiğini biçiyor. tavsiyem bekleyin ve görün bütün bu ölümler sebepsiz değil. ve ben şunu açıkça belirteyim eğer ben bir terör örgütü lideri olsam karşımdakini evinde rahat uyutmam bundan sebep bu saldırıların bir amacı var ve amacı da ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir.

Motosikleti
750x
türkiyenin bütçesinden en büyük payı genelkurmay alıyor. neyin karşılığı : terörle mücadelenin karşılığı. terör biterse bu pay alınır mı? e peki terör biter mi? bütçeden en büyük payı alıp, golf sahası yaparsan bitmez. zaten golf sahalarının bakımı da bir hayli tutuyor...

haaa, osman pamukoğlu, erdal zeybekoğlu ve diğerleri mi? niyeyse bu askerlerin de emekli olduktan sonra çeneleri açılıveriyor birden. boşa da konuşuyorlar, doluya da... askerlik yaparkense sıkıyor biraz konuşmak niyeyse. acaba çok yoğun ve meşgul olduklarından mı görev başındayken konuşamıyorlar bilmiyorum. ama adama demezler mi, "arkadaş, maaşlı devlet memuruyken yanlışları görmüyordunuz, gördüklerinize de meslekten olmamak için ses çıkarmıyordunuz zulüm bile olsa". o zaman konuşmayan adam şimdi hiç konuşmasın, iki yüzlülüğe gerek yok...

hiç ağa, paşa yakını ölen yok mu diye soruldu ya. yorum olsun diye değil ama sadece bilgi olsun, bu soruyu tekrar bir yerlerde sorarken gelebilecek cevaplar da bilinsin diye söylüyorum :

Ali Babacan'ın yeğeni, şehit oldu. Ünlü birisi daha vardı yakını şehit olan ama şu an onu çıkaramadım. haaa, üst düzey komutan yakını yok şehit olan o ayrı tabii...

eğer biraz uzun diye sıkılmaz okursanız, burda yakını şehit olanlarlal ilgili bir yazı var. (yazarı ilk defa gördüm, tanımam etmem, reklammış gibi algılanmasın. arama yaptırırken buldum). ben bile tamamını okumadım, ama sadece paşaların yakınlarının ve çocuklarının askerlik yaptıkları yerleri okudum, o da yetti zaten...

http://www.cevdet.net/haber.php?go=fullnews&newsid=53

Ben bu konuda sizinle aynı fikirde değilim.
Son günlerde forum içerisinde bi siyaset furyası aldı başını gitti. Mümkün olduğunca yorum yapmamaya çalışıyorum aslında.

Evet Türkiyedeki en büyük bütçeyi asker alıyor. Ne için alıyor? saldırı ve savunma stratejisini yükseltmek ve terörle mücadele için tabiki.
Yalnız bu durum bizim buradan konuşmamız kadar basit değil ne yazıkki.
Askeriye kendi başına operasyon yapamıyor. Genelkurmay kendi başına gidipte kuzey ırak sınırını bombalayamıyor. Çünkü ''Sınır bütünlüğü'' denilen uluslar arası bir kanun var. Hatırlarsanız büyükanıt döneminde bir defa kuzey ırak'a girmiştik. Nasıl geldi ambargolar peşi peşine? Yani demek istediğim asker o bütçe'yi alıyor ama kendi başına operasyon düzenleyemiyor. Askerin o bütçe ile satın aldığı silahları kullanabilmesi için siyasi bir irade gerekli. Yani önce siyasetçiler kağıt üzerinde işi bitirmeden asker operasyon yapamıyor. Ayrıca bütçeden en büyük paylardan birinide müftülük alıyor. Onun ne yaptığı ise muamma...

Son düzenleme:
eğer bu memleket halen ayakta ise bunun sebebi hadi denildiğinde taksime akanlar değil, hadi denildiğinde kendini kurşunun önüne atan kahraman kardeşlerimdir.

güzel ve doğru bir laf etmişsin ...

geçen gün terör saldırılarında ölen uzman çavuşların aileleri eylem yapmak istemişler, etraftan insanları çağırmışlar, bağırmışlar yakınmışlar, kimse de yanlarına gitmemiş, tv den izledim, bu durumda çeşitli sebeplerle taksime akan insanların da örgütlü olduklarını akla soru işareti olarak getiriyor !!

ben sınırda nöbet tutanları bilirim, bende oradaydım, gururla yazıyorum, dağlarda terörist arayanları bilirim, ağlarsa anam ağlar derler, davulun sesi uzaktan farklı gelir derler, askere gidecek oğluna torpil yaptıranlar acaba nereye kadar kadere karşı gelebilirler ki, kaderde varsa trafik kazasında da insanlar öteki tarafa gider, korkularıyla yüzleşemeyen insanlar her zaman ezik olmaya mahkumdurlar, hep saldırırlar etrafa, ortak davranış ...

Son düzenleme:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben bu konuda sizinle aynı fikirde değilim.
Son günlerde forum içerisinde bi siyaset furyası aldı başını gitti. Mümkün olduğunca yorum yapmamaya çalışıyorum aslında.

Evet Türkiyedeki en büyük bütçeyi asker alıyor. Ne için alıyor? saldırı ve savunma stratejisini yükseltmek ve terörle mücadele için tabiki.
Yalnız bu durum bizim buradan konuşmamız kadar basit değil ne yazıkki.
Askeriye kendi başına operasyon yapamıyor. Genelkurmay kendi başına gidipte kuzey ırak sınırını bombalayamıyor. Çünkü ''Sınır bütünlüğü'' denilen uluslar arası bir kanun var. Hatırlarsanız büyükanıt döneminde bir defa kuzey ırak'a girmiştik. Nasıl geldi ambargolar peşi peşine? Yani demek istediğim asker o bütçe'yi alıyor ama kendi başına operasyon düzenleyemiyor. Askerin o bütçe ile satın aldığı silahları kullanabilmesi için siyasi bir irade gerekli. Yani önce siyasetçiler kağıt üzerinde işi bitirmeden asker operasyon yapamıyor. Ayrıca bütçeden en büyük paylardan birinide müftülük alıyor. Onun ne yaptığı ise muamma...

müftülük değil, diyanet işleri başkanlığı. ve evet orda da dönen pislikleri ayrıca başka bir topicte konuşabiliriz, benim açımdan hiç bir mahsuru yok. orda da araştırmak isteyenler, "diyanet vakfını" araştırsın. neler çıkar neler. ama burda mesele ülke savunmamız...

siyasi iradenin destek vermesi konusunda size katılıyorum. daha bugün bülten haberlerinden birisiydi : israil, gazzeden israil topraklarna atılan füzeleri bahane edip gazzeyi yine vurmuş. yani adamlar sadece bahaneyle (ki muhtemelen o bahane gerçekse de kendileri yapmıştır) istediği gibi toprak bombalıyor, işgal ediyor. biz bahane değil, gerçekelere binaen bile gidip ırak'a girip (adam gibi girmek ama, göstermelik değil) savunma yapamıyoruz. bu siyasi iradesizliktir, katılıyorum. ama tsk da o kadar temiz değil. pislikler var ve temizlenmeli, yoksa boşu boşuna biz, dünyanın en iyi, en disiplinli ordusuna sahibiz diye kendi kendimize gaz verir dururuz. biz bunu derken de birileri artık nerelerinden güler bunlara bilmiyorum.

açıkçası ben kurtuluş savaşı dönemindeki ruhu şu an göremiyorum. ne halkta, ne orduda. ve ciddi anlamda, yarın bir savaşa girersek ne halt edeceğiz korkusunu da içten içe yaşamaktayım. katılan olur, olmaz. benim düşüncem ne yazık ki bu...

türkiyenin bütçesinden en büyük payı genelkurmay alıyor. neyin karşılığı : terörle mücadelenin karşılığı. terör biterse bu pay alınır mı? e peki terör biter mi? bütçeden en büyük payı alıp, golf sahası yaparsan bitmez. zaten golf sahalarının bakımı da bir hayli tutuyor...

haaa, osman pamukoğlu, erdal zeybekoğlu ve diğerleri mi? niyeyse bu askerlerin de emekli olduktan sonra çeneleri açılıveriyor birden. boşa da konuşuyorlar, doluya da... askerlik yaparkense sıkıyor biraz konuşmak niyeyse. acaba çok yoğun ve meşgul olduklarından mı görev başındayken konuşamıyorlar bilmiyorum. ama adama demezler mi, "arkadaş, maaşlı devlet memuruyken yanlışları görmüyordunuz, gördüklerinize de meslekten olmamak için ses çıkarmıyordunuz zulüm bile olsa". o zaman konuşmayan adam şimdi hiç konuşmasın, iki yüzlülüğe gerek yok...

hiç ağa, paşa yakını ölen yok mu diye soruldu ya. yorum olsun diye değil ama sadece bilgi olsun, bu soruyu tekrar bir yerlerde sorarken gelebilecek cevaplar da bilinsin diye söylüyorum :

Ali Babacan'ın yeğeni, şehit oldu. Ünlü birisi daha vardı yakını şehit olan ama şu an onu çıkaramadım. haaa, üst düzey komutan yakını yok şehit olan o ayrı tabii...

eğer biraz uzun diye sıkılmaz okursanız, burda yakını şehit olanlarlal ilgili bir yazı var. (yazarı ilk defa gördüm, tanımam etmem, reklammış gibi algılanmasın. arama yaptırırken buldum). ben bile tamamını okumadım, ama sadece paşaların yakınlarının ve çocuklarının askerlik yaptıkları yerleri okudum, o da yetti zaten...

akıllıca yazılmış bir cevap..aynı fikirleri savunuyorum..:cat:

Lancelot; faydalı bilgiler teşekkürler.

ABD konsolosluğunu bizim sınır karakollarımızla karşılaştıranlar ancak provakatör amaç taşıyor olabilirler.

Fakat terörle yaklaşık 30 yıldır mücadele eden bir ülke o bölgedeki karakollarını bugüne kadar neden modernize edemedi, bunu sorgulamak gerekir.

o yeleği şu aşamada 12.000 $ verip, sadece başbakan giyebiliyor maalesef.

Şehrin göbeğindeki konsolosluk bu kadar korunuyorsa sınırın bundan daha da iyi olamsı gerekmez mi? Bunun neresi provokasyon?

Arkadaşlar biraz araştırma yapın lütfen; O konsolosluk ABD denen dünya jandarmasının sarıyer de bulunan konsolosluğu. İstanbul da ki sinagog ve HSBC bombalamalarından sonra yaptılar bunu korkudan.

Türkiye nin kara sınırlarının uzunluğu konusunda bir fikriniz var mı ? Suriye sınırı 887 Km, Irak Sınırı 331km İran sınırı 454km. Tehlike bölgesinde toplam 1600Km kara sınırımız var. Bu 1600km de benim bildiği 250 civarı karakol var. Size bir örnek vereyim. Bir biri ile kuş uçuşu 20km mesafe olan iki karakol arasında yol almanız kaç km sürer o coğrafyada tahmin edebilir misiniz ? Ben söyleyeyim minumum 80km.

Şimdi sorun nerede

1. Bizim sınır karakollarımızın kuruluş amacı terörle mücadele değildir. Kaçakçılığı engellemek için kurulmuşlardır. Ve kaçakçıların geçeceği yolların üzerinde vadilerdedir. Bu karakolların ileri gözetleme noktaları o vadilerin etrafındaki dağlarda mevzilerdir. Ve genelde baskın yiyenler bu mevzilerdir. Karakolların kendileri değil.

2. Karakollar kötü durumdadır. Doğrudur. Çünkü yapılış tarihleri eski ve amaçları mevcut mücadeleye uygun değildir. Ancak Yeni karakollar yapılmakta kısaca özellikleri şunlar
43 karakol 80 cm'lik zırhla kaplanarak her türlü roket saldırısına karşı korunaklı hale getirildi. Karakolların etrafına hareket sensörleri yerleştirildi, termal kamera sayısı arttı. Karakollara, personelin dışarı çıkmadan 15 gün boyunca yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayabileceği depolar yapıldı. Nöbet kulelerine hareket sensörleri ile donatılmış insansız MG3 ler yerleştirildi. İçeriden kontrol ediliyor.

3. Tubitak yeni bir çelik yelek geliştirdi. Bunların ağırlığı 4kg. Seri üretime henuz geçmedi ancak geçecek.

4. ve son olarak bırakın sınır karakollarını adamların en son bastığı karakol nerede ? Elazığ Palu.. Dümdüz ova ülkenin göbeği. Sorun sınır karakolları falan değil. Sorunu bambaşka bir yerde arayı
::plus1::

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:42 ----------

::plus1:: ...

Son düzenleme:
müftülük değil, diyanet işleri başkanlığı. ve evet orda da dönen pislikleri ayrıca başka bir topicte konuşabiliriz, benim açımdan hiç bir mahsuru yok. orda da araştırmak isteyenler, "diyanet vakfını" araştırsın. neler çıkar neler. ama burda mesele ülke savunmamız...

siyasi iradenin destek vermesi konusunda size katılıyorum. daha bugün bülten haberlerinden birisiydi : israil, gazzeden israil topraklarna atılan füzeleri bahane edip gazzeyi yine vurmuş. yani adamlar sadece bahaneyle (ki muhtemelen o bahane gerçekse de kendileri yapmıştır) istediği gibi toprak bombalıyor, işgal ediyor. biz bahane değil, gerçekelere binaen bile gidip ırak'a girip (adam gibi girmek ama, göstermelik değil) savunma yapamıyoruz. bu siyasi iradesizliktir, katılıyorum. ama tsk da o kadar temiz değil. pislikler var ve temizlenmeli, yoksa boşu boşuna biz, dünyanın en iyi, en disiplinli ordusuna sahibiz diye kendi kendimize gaz verir dururuz. biz bunu derken de birileri artık nerelerinden güler bunlara bilmiyorum.

açıkçası ben kurtuluş savaşı dönemindeki ruhu şu an göremiyorum. ne halkta, ne orduda. ve ciddi anlamda, yarın bir savaşa girersek ne halt edeceğiz korkusunu da içten içe yaşamaktayım. katılan olur, olmaz. benim düşüncem ne yazık ki bu...

Herşeyden önce kaçırdığınız bir nokta var. Aslında ülke bütçesinden en büyük payı TSK almıyor. Bir düşünün her sene sökülüp takılan onlarca kaldırımı. Salak salak utanmadan reklamı yapılan köprülü kavşakları, saçma sapan ihaleleri...Lalelerden, mühendislik harikası trafik sonunu saniyesinde çözen metrobüstü bilmem neydi den bahsetmiyorum bile...

Ancak TSK'nın aldığı bütçe göze batıyor. Normal. Çünkü TSK tüm harcamalarını tek bir başlık altında topluyor.

Bir de İstiklal Savaşı'ndan bahsetmişsiniz. Haklısınız o biraz azalmış gibi görünüyor. Ama emin olun o zaman da herkes destek vermemişti. Sürekli biraz araştırın demişsiniz, bir zahmet NUTUK'u okuyun. Kimin ne kadar çok destek verdiğini (!) anlarsınız. 1. ağızdan resmi belgedir.

Ve eğer birilerinin bozulmaya başladığını düşünüyorsak önce kendinize bakalım lütfen.

Son düzenleme:
arkadaslar bir kere şunu öğrenin turkiye davosta one minuteyse israile kafa falan tutmadı, siz zannediyormusunuz ki amerikanın izni olmadan tayyibin veya türkiyenin orada artislik yapabileceğini. O davos bir sürecin başlangıcıydı ve baş aktör amerikadır..
peki sürec nedir? iki olasılık var

ya amerika tayyibide oyuna getirdi akp yi bitirme herakatına gecti, oyuna getirdi diyorum cunku hukumetin amerika taşeronu oldugunu sanırım hepimiz biliyoruz.. Davosta o cıkısı yaptırdı ki israil - terör ve dış politika kombinasyonuyla secime az zaman kala gidişatı ve olayları medya desteğiyle kendi istediği gibi yöneticek.. Cunku cemaat israil ve amerikadan gelen mesajlara göre akp raydan cıkmıstır iran ve rusyayla güçlenme ittifakına girmiştir..

2. si bölgede dengeler değişmektedir amerika tehlikenin farkındadır ve;
iran rusya guclenmesi ve israilin yavas yavas amerikayada baş kaldırmasını ve ileride daha büyük bir tehlike olarak gördüğü için türkiyeyi ittifaktan uzaklaştırıp, israille birlikte veyahut israillede karşı, Türkiyeyi bölgede kendisine bağlı olarak hakim güç olmasını hedefliyor..

şuan icin hangisi oldugunu bilmiyoruz ancak hernekadar gidişat 1 gibi görünsede herkes neyin ne oldugunu biliyorum artık diye dolassada son kozlar oynanmadı daha.. 3-4 ay sonra taşlar yerine tam oturucaktır..

son olarak kendini aydın zannedipte aydın demiyim de bu işlerin ne oldugunu bildiğini sanıpta aksine cahilin önde gideni olanların bir sözüne cevabım olucaktır,
bu teoriler icin diyolar kii fazla senarist inanmayın türkiyenin dısardan yönetildiğine onlara cevaben;

arkadaslar zaten kimse öyle bir takım gizli olusumlar öyle arada bir ortaya cıkıp dengeleri değiştiriyor demiyor ki :)
zaten herşey ortada zaten acık acık göz göre göre dısarıdan yönetiliyoruz !!
daha basit acıkliyim IMF den bağımsız ekonomide çöp değiştiremiyorsun, petrol başta olmak üzere doğal kaynaklarını cıkartamıyorsun.. amerika ingiltere israil geliyor cıkartıyor %70 ini alıyor, 30 uda sana kalıyor..
askeri butun malzemerini dısardan alıyorsun senin füzelerin bombaların ucakların israil ve amerika ucaklarına ateş acamıyor, füzesine karsılık veremiyorsun..
amerikanın onayı olmadan dıs politikada kürsüye cıkıp konusamıyorsun, kınama metnini sert buldugu icin amerika metni deiştir diyorsun değiştiriyorsun..
medya desen adamların elinde istediğini kral yapar isteediğini yerin dibine sokar.. senin varlıgından haberin olmaz adam 2001 de yeni türkiye adlı kitabında demec verir 2003 te secim sonrası meclis anlattığı gibidir.. :)
falan filan daha birsürü örnek..

Son düzenleme:
Ama korkuyorum bu halle nereye gidebiliriz.Cemaat-Abd-Türkiye karanlık ilişkileri.Türkiye'de Ergenekon yapılanmasının yerini alacak yeni örgüt.
Ilımlı(sömürüye eyvallah diyen) İslam(ne kadar İslam denilebilirse).İran'ın yanlızlaştırılması.Abd bloğunun hep güçlü kalması.Dünyanın dengesiz hali.Biz burda yırtınırken insanların koltuklarına yaslanıp keselerine dolan parayı sayması.

Göklerde uçurtmalar düşlüyorum çocuklar korkusuz
Gölleri taşlayan çocuklar diliyorum,tankları değil

Paradan daha değerli şeylerin olduğunu farkeden insanlar
Hiç mi hiç rant peşinde koşmasınlar.

Ve birde bakıyorum yine düş alemine dalmışım.Fazla uzun ömürlü olmamayı dilemek gerekiyor aslında.Bu dünyanın çirkin ilişkileri,çirkin yüzü içinde daha fazla kirlememeyi dilemek.

bu konsolosluğun çivileri bile abd den geldi.Kendileri inşa etti ve o tepenin altında 3 kat daha gizli yeer olduğu söyleniyor.

Evet,Hatta bir raveyete görede;abd'ye kadar gizli kaçış tüneli kazmışlar:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:44 ----------

Beyler bu ve buna benzer konuların daha derinine inmek isteyenler ''hayır ben at gözlüğünü çıkarıp filmin son sahnesini değil,en başını seyretmek istiyorum diyenler için''

''GELENLER''

Adlı uyanış serisini sıkılmadan seyretmesini tavsiye ederim

1'den 52'ye kadarını ben buldum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar