Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Son düzenleme:
Yüksek Hızlarda Motorun Susması

Arkadaşlar Selam,

Hyo kardeşliği adına yardımlarınızı bekliyorum :cat:

Benim makina GV650. Ve yüksek hızlarda bir süre gidince motor yavaş yavaş ölmeye başlıyor ve stop ediyor. Bir süre bekleyince cikle yardımıyla çalışıp yoluma normal şekilde devam edebiliyorum :pr:

Elenen olası sebepler ;

1. Benzin kapağı contası
2. Benzin hattı filtresi
3. Depo filtresi
4. Depo vakum hortumu

Karburatördeki plastik parçaların zamanla sertleşip yarıldığına benzer birşeyler duydum. Sizin bu konuda bir fikriniz var mı? Neden böyle birşey olabilir? :silent:

Arkadaşlar Selam,

Hyo kardeşliği adına yardımlarınızı bekliyorum :cat:

Benim makina GV650. Ve yüksek hızlarda bir süre gidince motor yavaş yavaş ölmeye başlıyor ve stop ediyor. Bir süre bekleyince cikle yardımıyla çalışıp yoluma normal şekilde devam edebiliyorum :pr:

Elenen olası sebepler ;

1. Benzin kapağı contası
2. Benzin hattı filtresi
3. Depo filtresi
4. Depo vakum hortumu

Karburatördeki plastik parçaların zamanla sertleşip yarıldığına benzer birşeyler duydum. Sizin bu konuda bir fikriniz var mı? Neden böyle birşey olabilir? :silent:
hava filtresini kontrol ettinmi?işin yakıt kısmını zaten baya bir irdelemişsin eger bunlardan degilse benim aklıma hava filtresi .yada elektrikle ilgi gibi geldi.bujilerine bir baktır olmadı ateşleme bobininede bak.benimde önceki motorumda böyle birşeyle karşılaşmıştım.hep yakıttan zannettik iş karburatoru degiştirmeye kadar gitti.sonunda arıza statörde çıkmıştı .yüksek devirlerde ateşlemede kesiklik yapıyordu.:cat:

Hava filtresi ve bujileri yenileriyle değiştirdim. Yüksek devirdeki konjektor çıkışlarına da baktım 12-13V aralığında çıktı. Normal gözüküyor :pale:

Sen karburatörü değiştirince problem çözülmemiş miydi? Sonradan stratorü değiştirmeye iten sebep neydi? Voltaj ölçümü yaptınız mı?

Off offf :pr:

Hava filtresi ve bujileri yenileriyle değiştirdim. Yüksek devirdeki konjektor çıkışlarına da baktım 12-13V aralığında çıktı. Normal gözüküyor :pale:

Sen karburatörü değiştirince problem çözülmemiş miydi? Sonradan stratorü değiştirmeye iten sebep neydi? Voltaj ölçümü yaptınız mı?

Off offf :pr:

benim statörden gelen 3 kablodan birinde elektrik çok cılızdı.sargı üzerindeki vernik erimiş ve kısa devre yapıyordu.

Arkadaslar motorum son bir haftadır 1. vitesten 2. vitese gecerken bi 5-10 saniye aralığında normal sesinden farklı olarak zırrrrrrrrrrr gibisinden bi ses cıkarıyo bazen bu ses 2 den 3 e gecerkende cıkıyo neden acaba????

Arkadaslar motorum son bir haftadır 1. vitesten 2. vitese gecerken bi 5-10 saniye aralığında normal sesinden farklı olarak zırrrrrrrrrrr gibisinden bi ses cıkarıyo bazen bu ses 2 den 3 e gecerkende cıkıyo neden acaba????

ben egzantrikten şüpheleniyorum ama bugün yarın baktırıcam kısmetse

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:38 ----------

ARKADAŞLAR SON ZAMANLARDA TEST EDEN VARMI 1 DEPO İLE KAÇ KM GİTTİĞİNİ:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kolay gelsin bana acil cevap lazımda yarın bende alıyorum anlaştım hyosung gt 250r için ,2009 model fakat ruhsatta 250 r yazmyor comet yazıyor sizdede ölemi,birde devir saati beyaz değil motorun normalmi bunlar?

kolay gelsin bana acil cevap lazımda yarın bende alıyorum anlaştım hyosung gt 250r için ,2009 model fakat ruhsatta 250 r yazmyor comet yazıyor sizdede ölemi,birde devir saati beyaz değil motorun normalmi bunlar?

Bende gt250 yazıyor r'si yok. Ama comet yazmıyor. 2009'lar beyaz gösterge diyebiliyorum ama başka da bilgi veren çıkar belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar