hava soğutmalı motora hararet göstergesi takmanın pekte kolay olabileceğini sanmıyorum, sonuçta su soğutmalıda derece suyun içinde duruyo, bunda nerde duracak nasıl ölçecek, gösterge nerde duracak falan filan..... bence en basit yolu motoru sıkıştırdığınızı düşündüğünüz zamanlarda biraz rölantide gitmek, servislerdeki yeni kalın yağı kullanmak vs. yoksa her makina sıcakta zorlandığında ısınıp hata vermeye mahkumdur
arkadaslar motorumu satıyorum, ilgilenenler için
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...mondial-rs-151-kirmizi-tertemiz-bakimli/detay
dün motorumu 4.000 bakımına götürdüm arkadaşlar
motordaki çekiş düşüklüğünü ustama bildirdim
açar bakarız eğer baskı balatadan ise malzemeler 75 işçilik 25 dedi.
sizce nasıl fiyatı yada fiyatlardan haberdar olan varmıdır :salut:[/QUOTE
baskı balta dediği debriyaj balatası buda arka varyatörün içinde 15 -20 liralık bir malzeme debriyaj balatası ben komple kapağın içindeki çeki aksamlarının hepsini değiştirttim debriyaj balatası arka - ön varyatör - kayıs + işçilik 150 bence çok pahalı sadece debriyaj balatasını değiştirecek ise
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:43 ----------
Bende Tekirdağlıyım Tekira Avm'nin tam yanında oturuyorum Köprübaşındamotor temiz inş alıcı bulursun..
kardeş bende banarlıdan bilirmisin
Arkadaşlar, hararet göstergesi takdıran veya bu konuda araştırma yapan varmı? Hava soğutmalı motorlar için olanlar varmı, bilgisi olan aydınlatırsa iyi olur. Bu yaz çok sıcak olacak. Harareti kontrol altında tutmamız faydalı olur.
karterin uygun bi tarafına tornacıda diş açtırıyorsun sonra müşürü oraya monte ediyorsun kabloyla saat takım halinde satılır 120 derecelik göstergeler işine yarar ama bu iş zor ve meşaketli ayrıca pek işe yaradığına hiç şahit olmadım birde zaten rslerde böyle birşeye gerek yok sıkıştırmadıkça hava soğutma yeterlidir kolay kolay üst derecelere çıkmaz çıksada hemen çekişten düşer anlarsın hızını düşürür veya 5 10 dakıka stop edip beklersin kendine gelir bide gerekli olsaydı fabrikası hararet göstergeli yapardı değil mi? hiç bu işe bulaşma taktırdığına pişman olursun:rendeer:
huska sence stop edip beklemek mi daha çabuk düşürür harareti yoksa çalışır halde bekleyip fanın dönmesi mi?? bu arada gaz vermeyince fan dönüyor mu onuda bilmiyorum![]()
Benim motorun ruhsatında istiap haddi 01 kişi yazıyor. Motorum 2006 model, sizin ruhsatlarınızda ne yazıyor?
aga gaz versende vermesende fan döner.ayrıca stop etmesende motor rolantide soğur yalnız stop edilirse hareket olmayacağından soğuma daha kolay olur.uzun süreli sıkıştırılmış her motor normalden fazla ısınır.ondan sonra contam patladı yağ kacırıyor cekısten dustu ılk gunkü gibi değil dıye topic acıyor mılletr:
Benim motorun ruhsatında istiap haddi 01 kişi yazıyor. Motorum 2006 model, sizin ruhsatlarınızda ne yazıyor?