MaRaNtZz:
Bakım/onarım işlerinden pek anlamamHatta askerde komutan şoförlüğü (sivil Cherokee jiple makam şoförlüğü) gibi güzel bir görevi (bakım/onarımdan anlamam diyerek) reddettim. Millet birbirini yiyordu halbuki makam şoförlüğü için.
Bana sorarsan, en ufak şeyi ustama danışırım/ (genelde de) ona yaptırırım. Bahsettiğin konu bence çok önemli. Ustasına göstermen daha doğru olur...
En ufak şeyde adamın başını ağırtıyorum ama hassasiyetimi bildiği için beni sabırla dinliyor her seferindeMalum, oğlumun başına bişey gelsin istemem
Ustamla antifrizi değişeli 1 ay oldu.. Geçen haftada ustamla yağını ve filtresini değiştik. 2 gün sonra seviye kontrolü için rahatsız ettim kendisiniAynı gün kendisinden şakayla karışık fırça yedim (daha 2 ay önce bujilere baktık iyiydi, ben zamanı gelince sana söylerim) dedi :mrgreen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:48 ----------
Deme Hasanale:
Ama dediğim gibi genelde full trafikte kullanıyorum malesef. Bizim Topkapı-Aksaray yolundaki 10'a yakın trafik ışığını ve bundan kaynaklanan trafiği bilirsin. Bence o bile yeter bu rakamlara.
Evet aynen söylediğinizi yaptım bana yakın iyi bir motor ustası buldum ve ona danıştımsıkıntı olmadığını fakat sizlerinde söylediği gibi yedek sulukta boş yer kalması gerektiğini söyledi ve biraz boşalttı.:queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:24 ----------
Arkadaşım motor soğutma suyu yedek su kabında dolaşmaz.Yedek su kabı(expansıon-genleşme)içindir.Bu yüzden de yarısına kadar doldurulur.Yani radyatör ve motor içinde dolaşan su ısınıp genleştiği zaman buraya gelir ve soğuduğunda yada eksildiğinde buradan tamamlanır.Bizim motorların su kapasitesi 2.7 litre.Ssenin koyduğun 4 su bardağı(normal su bardağı ise0.2 litre) 0.8 lt. antrifiriz yapar ki oda yaklaşık kapasitenin % 30 u yapar.Yani herşey normal.Sorun yok.:cat:
Evet anladığım kadarıyla yedek sulukta belirtilen seviyeyi aşmamak gerekeriyor boşluk kalmalı:cat::rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:26 ----------
bu yaptığınızın hiçbir zararı olmaz,aslında böyle yapmadan önce radyötörün suyunu komple boşaltıp,radyötörü bir iki defa normal su ile yıkadıkdan sonra,önce antifirizi doldurup,sonrada suyunu tamamlasaydınız çok daha sağlıklı olurdu.son olarak da motoru rölantide belli bir süre çalıştırıp suyun seviyesini kontrol edebilirsiniz.
Aslında en güzel çözüm bu fakat radyatörü boşlatmak bir sıkıntı olduğu gibi doldurduğunda da yapacağı hava olayı başka bir sıkıntı. İşim aslı aklıma geldi