Herkese merhaba,
15 gün önce hayalimi gerçekleştirip ilk motosikletimi aldım ve 600F kullanıcıları arasına dahil oldum.
(Kırmızı-siyah, 2006 model, 18000 kilometrede)
Bir haftadır buradaki her satırı atlamadan okudum. Şimdi yazma sırası bende
Motosikleti servisine gösterip aldım ama işe yeni başlamış ve anlamayan bir servis elemanına denk gelmişim. Granajına bakıp "sorun yok abi" dedi ve aldım!
Sizden yardımınızı rica ediyorum...
*En büyük problemim, motosikletimin hararet yapması. Motoru, hakkını vererek doğru devirlerde kullandığıma emin olabilirsiniz.
Uzun yol giderken ram air den giren hava motoru soğutuyor ama şehir içinde, sürekli duruş ve kalkışlarda kısa sürede 104-106 dereceyi görüyorum.
104 derecede fan çalışmaya başlıyor. 106 dereceyi geçmiyor.
Eski sahibi bu durumun normal olduğunu söyledi. Beni bu konuda aydınlatmanızı rica ediyorum.
(MaRaNtZz 115 dereceden bahsetmiş. şaşırdım!)
Eski sahibi bakımlarını yaptığını söylemişti ama hiç rahat değilim çünkü yalan söylediği ortada.
Yağını ve yağ filtresini değiştireceğim. Hava filtresini temizleteceğim.
*Bir de motor soğutma suyunu kendim değiştirmek istiyorum. Antifriz olmadan sadece içme suyu koysam olur mu? (Bodrum gibi bir yerde antifriz gerekmez galiba)
*Birinci viteste giderken, vites kutusundan vızıltı sesi geliyor. Diğer viteslerde o ses yok. Normal midir? Değilse sorun ne olabilir?
*Ayrıca birinci viteste sabit ve düşük hızda giderken motosiklet ileriye doğru sıçramalar yapıyor. İleri-geri sarsılıyor. Elcikten veya hava filtresinden olabilir mi?
*Bir diğer problemim sele yüksekliği... Boyum 167cm. Üstündeyken geriye hareket ettirmekte zorlanıyorum. (dreamdark ve mtlkzlsln beni anlayabilir. Sanırım aynı boydayız. yanlış hatırlıyorsam kusuruma bakmayın lütfen)
Yol gösterirseniz bahsettiğiniz alçaltma kitinden temin etmek istiyorum.
Ayrıca denge topuzunu çok merak ediyorum. Fiyatı, şekline göre çok pahalı! Bana denge topuzunun çalışma mantığını ve gereklilik durumunu basit şekilde anlatabilirseniz çok sevinirim.
Forumun bu bölümüne can kattığı için dreamdark'a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca katlanabilir plakalık 1.sınıf bir çalışma olmuş. Tebrikler
En güzel günler sizin olsun