Merhaba arkadaşlar.. Yeni aldığım motorumu (600 F, 2005 model) satıp satmamakta kararsızım.Hiç böyle performanslı müthiş bir motorum olmamıştı ama 1 saat sonunda ellerim ağrımaya başlıyor.Aslında kısa kullanımlarda inanılmaz bir makine ama uzun yola (yolculu ve yüklü) uygun bir araç değil gibi geliyor bana. Katır gibi bir Transalp'e alıştıktan sonra bana öyle geliyor olabilir. Aranızda 600F le uzun yol deneyimi olanlar var mı? Arkadaşlarımdan bu motorla Avrupa turu yapmış olanlar var ama yolcusuz gitmişler. Bir de sık mola vermekten bahsediyorlardı. Bu motora arkaya yolcu, ve çanta içine eşya vs. konunca uzun yolda nasıl olur? Bir de amortisörlerin çalışma mesafesi az, bu da beni düşündürüyor. Biraz bozuk yolda sorun olacak gibi..
Diğer danışacağım bir konu da; fiyatlama. Burda eminim çok farklı fikirler ortaya çıkacak.
Motor şu an 3800 km de. Lastikleri (Michelin Road 2CT) takalı daha 300 km oldu. Aldığımda aküyü, yağını, filtresini vs. yeniledim. Makinada en ufak bir sorun yok. Düşme, kaza vs hiç yok. Sağ grenajda çok ufak çizik var; sanırım duvara sürtme sonucu olmuş. Bir de deponun üstünde mercimek kadar boya atmış(Benzincide pompacının eşekliği)
Bu km.de bir CBR 600F ben duymadım. Sahibinden.com a falan ilan koymadım. Benim motor ne edebilir?. (motor mevsimi olduğunu düşünerek fiyat saptamak lazım herhalde)
Teşekkürler..
Gürsel abi senin de dediğin gibi, katır gibi Transalp'e alıştıktan sonra bu makina sana asla beklediğin uzun yol konforunu veremez. Olay biraz beklentiyle doğru orantılı. Ama eğer niyet performanslı bir makinayla ortalamanın üzerinde süratlerde otobanda 1-2 saatlik mesafeler almak ise, bunun için de 600F'den daha kullanışlı ve keyifli bir makine düşünemiyorum.
Çok uzun mesafeli ve yolculu yolculuklarda ise, eğer sadece yol kullanımı söz konusuysa, mola sayısını sık tutarak yolculuk etmek mümkün aslında. Malum benim sistem ile bu artçı için de çok daha konforlu hale geliyor. Arka amortisör ayarını da en yüksek (7) seviyeye getirip yumuşaklığı artırdığımız takdirde, ortalama süratlerde bir sport touring rahatlığının yaşanacağına eminim.
Ama engebeli yollar için amortisör çalışma mesafesinin az olduğu konusunda hemfikirim. Bu sanki yere yakın bir arabanın hız tümseğindeki durumunu çağrıştırıyor bana. Bunun dışında dediğim gibi, bence olmazsa olmaz değil; hatta bu sınıfdaki en rahat motosiklet de 600F'dir kuşkusuz.
Senin motorun ederi konusunda piyasayı şu an pek bilmediğim için bir yorum yapmak istemiyorum ama, km. düşük ve tertemiz, orjinal bir makina olduğu için illaki ortalamanın biraz üzerinde etmesi gerekir diye düşünüyorum.
Beyler bu arada bi 600f le görüşme aşamasındayım. anlaşırsak yarın alabilirim kısmet bakalım...bu arada alırsam motorda egzos yok o biraz sıkıntı olacak, ayıracak bütçemde yok artık çakma yoshi ya da çıkma bişeyler arayacağım sanırım...
Emir hadi hayırlısı İnşallah.
ii günler 600f tunkunuları geçengün bizim orda bir 600rr gördüm yanına kallaşınca baktımki ene 600f beyaz konika girdirmiş hemen men sordum ne iş diye cinden getirtmiş grenajları 700 dolara filan patlamış siz ne dersiniz deyermi
Genelde patlayanlar ucuza grenaj işini halletmek için kullanıyor bu yöntemi. Bence öyle olmasa bile gereksiz, orjinalini bozmaya değmez.
Ama zevk meselesi tabi.