Emre;
vallahi eğer 2006 bi 600f 11 bine gidiyosa, 2006 gsr600 benim nazarımda 9 binden bi kuruş fazla etmez ama ilginç o da o rakamlara alıcı buluyor. diyeceksiniz ki 600f boyalı kazalı şudur budur ama değil yaşına göre hatasız iki makineyi kıyaslıyorum. Hele fazerler daha bi yüksek fiyatlarda, çıkamadım işin içinden...
Boşver, satılamayınca 3 ay sonra 1'er milyar aşağıda görürsün o rakamları.
DREAMDARK merhaba, motorumun yağ filtresiyle birlikte yağını değiştireceğim. Bu konu ile ilgili bilmem gerekenleri ve kısaca nasıl yapmam gerektiğini yazabilirmisin?
Merhaba, tabiki anlatayım :
Öncelikle motor sıcak olmamalı ama yağın akışkan olması açısından çok soğuk da olmamalı; elini yakmayacak gibi düşün yani.
Motoru orta sehpaya alıyorsun, sağ tarafta üstteki yağ ekleme tıpasını açıyorsun (boşaltırkenki hava sirkülasyonu nedeniyle) ve alttaki yağ tahliye tıpasını da açtıktan sonra, eski yağı motorun altına koyduğun leğene boşaltıyorsun. Boşaldıktan sonra iyice süzülmesi için 10 dk. civarı beklemen iyi olur.
Yağ filtren orjinal ise eğer, üzerinde çevirerek çıkarmak için herhangi bir anahtar çıkıntısı yoktur. Bu durumda şanslıysan elle zorlayıp çevirerek çıkartabilirsin, ama sıkıysa malesef biraz uğraşacaksın. Bu durumda filtreyi sivri bir tornavidayla ortasından geçip diğer taraftan çıkacak şekilde delmen ve saat yönünün tersine; vida misali çevirerek çıkarman gerekiyor.
Yağ filtresini söktüğün zaman içindeki az miktardaki yağ, headers borularına ve alt grenajın içine akacaktır. Ben grenajı sökmektense, daha sonra bunları bir bezle silip temizlemenin daha az zahmetli olduğunu düşünüyorum.
K&N yağ filtrelerinde anahtar çıkıntısı mevcuttur, mümkünse yeni takacağın filtreyi bu şekilde almanı öneririm.
Yağı süzülüp yeni filtreyi de yerine taktıktan sonra, alttaki tıpayı sıkıp, üstteki yağ ekleme deliğinden yağımızı ekliyoruz. Gerekli seviyeye gelip gelmediğini yan tarafdaki yağ seviye göstergesi camından takip ederek, işlem tamamlanınca tıpamızı kapatıyoruz.
Yağ ekleme işlemini yaparken motoru kısa bir süre çalıştırıp seviyeyi bu şekilde kontrol edersek daha sağlıklı olur, çünkü yağ hem filtreye hem de motora iyice oturur.
Kolay gelsin.
Benim için 600f ile hiç bir şekilde kıyaslanamazlar.. Hem performans, hem görünüş, hemde isim olarak
Aynen katılıyorum.:cat:
600F, Fazer ve GSR'nin birlikte bir 0-400 metre videosunu çekmek farz oldu artık