Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla uzun km lerce fitil kullandım lastikte ve hiçbir zararını görmedim.ama lastiğin gerçekten bitmişse hiç uğraşma değiştir derim.

kullandığını söylemen iyi oldu, içim rahatladı biraz :)

lastik şu an orta derecede. bu sezonu çıkarır heralde. kime sorduysam öyle söylüyor en azından. bakalım sonbahara doğru birşeyler yapabiliriz. teşekkürler

Beyler bir aksilik olmazsa yarın yeni kuyruk-plakalık tasarımımı paylaşacağım kısmetse. :)

Evet arkadaşlar, bugün katlanır plakalık da elime geçti. Ancak vakitsizlikten henüz monte edemedim.

Şimdi paylaşacağım fotoğraflar kuyruğun kesilip gerekli modifikasyonlar yapılarak plakalığın takılmasına uygunlaştırılmış halidir ve tamamen benim el emeğimdir. :)

Yapım aşamasında fotoğraf çekme fırsatım olmadı, o yüzden şu anda sadece bitmiş halini paylaşabiliyorum.

Yapılan işlemler :

- Kuyruk grenajını, arka stopu ve sinyalleri söktüm
- Kalemle keseceğim yerleri işaretledikten sonra, ince kıl testere ile plakalığı file bağlama kancalarına kadar kestim. Bu kancalar işime yaradığı için kesmek istemedim.
- Falçata ile kestiğim yerleri bayağı bir uğraşarak düzelttim ve sonrasında zımpara yaparak düzledim.
- Plakalığı kancalara kadar kesince dolayısıyla arka stoptan kancalara kadar bagajı da kesmiş olduk ve bir boşluk oluştu.
- Oluşan bu boşluğu ölçtüm ve plastik bir parçadan aynen buraya uyacak bir kalıp oluşturdum.
- Plakalıkdaki anahtar mekanizmasını da söktüm ve yaptığım kalıp için ona da bir yer tesbit ettim.
- Sonrasında yaptığım plastik kalıbın aynısından gidip fibercide kestirdim.
- Motorda vidalayacağım yerleri belirledim ve anahtar mekanizması için de fiber parçayı deldikten sonra, ince zımparayla düzeltip, mat siyah sprey boyayla 2 günde 3 kat boya attım.
- Kuruduktan sonra boş kalan kısma monte işlemini bitirdim.
- Sırada parçayı yerine yerleştirmeme rağman kanca sisteminin üstünde kalan oluklu boşlukları kapatmak kalmıştı.
- Bunun için de bir araştırma yaptıktan sonra, nalburdan fiber macunu aldım ve sertleştirici karışımı hazırlayarak macunla boşluk kalan yerleri kapattım.
- 1 gün süreyle kurumaya bıraktıktan sonra zımparasını yaptım ve mat siyah sprey boyayla 2 kat boya da ona attım.

Tüm bu işlemler sonucunda ortaya çıkan görüntü budur arkadaşlar : :)

2w236fn.jpg

2vl3ci0.jpg

219xe01.jpg

2hg68g7.jpg

k9j19g.jpg

293havp.jpg

Yarın da plakalığı takıp fotoğrafları eklerim.:wiinkk:

Emre eline sağlık çok güzel olmuş, şu an arka taraf boş gözüküyor ama plakalığı takıp eğimli bi açı verince bi de motraxları ona aktarınca arkadan da yandan da harika ötesi bi görüntü çıkacak. güle güle kullan...

Sağolasın Emir, bayağı uğraştım ama değdi sanırım. :) Yarın da dediğin gibi montajın tamamen bitmiş halini göreceğiz bakalım.
Daha agresif ve spor görünüyor sanki makine bu haliyle, ne dersin?

kesinlikle haklısın çok daha agresif ve de yol motorundan ziyade super sport gibi görünüyo bu kuyruk tasarımıyla. inşallah tekrar 600f alırsam ilk yapacağım iştir bu.

eline sağlık çok güzel olmuş sinyalleri nasıl yapacaksın,gömme led mi,plakalık üzerine mi??

süper olmuş gerçekten çok farklı gözüküyor.emeğine sağlık.

Sağolasın Emir, bayağı uğraştım ama değdi sanırım. :) Yarın da dediğin gibi montajın tamamen bitmiş halini göreceğiz bakalım.
Daha agresif ve spor görünüyor sanki makine bu haliyle, ne dersin?

Emre sele anahtarı sol tarafa doğru metal gibi gözüken yermi?Ben tam anlayamadım.Plakalığı monte edince nasıl açıp kapatacaksın?Foto!!!!

dreamdark süper bir çalışma olmuş.. helal olsun..bu çalışmayı diğer arkadaşların 600 f'ine de yaparsın artık.. bu arada ne iş yapıyodun?

dreamdark süper bir çalışma olmuş.. helal olsun..bu çalışmayı diğer arkadaşların 600 f'ine de yaparsın artık.. bu arada ne iş yapıyodun?

Teşekkür ederim.
Açıkçası bir daha aynı işi yapmayı hiç gözüm yemiyor, çok uğraştırıyor gerçekten de.
Medya mensubuyum bu arada.

herkese iyi günler,

600f'den önce en iyi tecrübe kazandıracak makina ne alınmalıdır tecrübeli arkadaşlardan rica etsem yorumlarını paylaşabilirlermi?

syg.

herkese iyi günler,

600f'den önce en iyi tecrübe kazandıracak makina ne alınmalıdır tecrübeli arkadaşlardan rica etsem yorumlarını paylaşabilirlermi?

syg.

Forumu Araştır Hazırı bekleme kardeşim bir ton şey var bu forumda... ;) araştırırsan bulursun :cat: hadi kolay gelsin..

herkese iyi günler,

syg.

Kendi tecrübem doğrultusunda, 600F ya da her türlü büyük hacimli Sport makina öncesinde ben Hyosung GT250R'ı tek geçerim. Bence fiyat performans ve fiziksel özellikleri bakımından geçiş motoru olarak en uygun makina.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar