geliyorum 
Hani buluşacaktık ?! Motorum yok diye dışladınız mı beni ?! Demek spyder adamı değiştiriyormuş...:queen:
Spyder kullanıcısı arkadaşlara bir sorum olacak. Ön çatalının uzunluğu sebebi ile bu motorun dönüş yarı çapı çok geniş değil mi ? Şehir içinde dar manevra yapmanız gereken yerlerde sıkıntı yaratmıyor mu bu durum ?
Mat siyah
[/COLOR]bunların yanı sıra sizlere bir sorum olacak Shell dışında bir benzin istasyonundan benzin alınca motor aşırı titreme yapıyor. bu durum benim motorlamı alakalı yoksa diğer benziklerin benzinleri mi dandik, yoksa ben hep shellden aldığım içim motor shell' e mi alıştı :cherry: çözemedim. (her zaman 95 oktan kullnıyorum)
Bilmem Nihat GENÇ 'i severmisiniz.bir programda amerikan arabaları ile ilgili bir olayı anlattı.
Amerikada chevrolet fabrikası 57 yılından itibaren motoruyla şasesiyle , görüntüsü ve kullanımının , insana verdiği haz ile , o kadar güzel arabalar yapmış ki. arabayı alan arabasına aşık oluyor ve yıllarca kullanıp kesinlikle satmıyor.aradan ne kadar zaman geçerse geçsin , nerdeyse ilk günkü gibi kullanmakta zevk alıyor.bu durumda satışları bıçak gibi kesilmiş.çünkü satış yaptıkları insanların bir süre sonra , mesala 3-5 yıl sonra arabasının gözünde eskimesinden dolayı satıp yeni araba alması üzerine hesaplar yapmışlar.bakmışlar ki daha da güzelini yapsalar iyice şapa oturcak firma ciddi şekilde sarsılacak, bundan sonraki üretimlerimde araçlarını bizzat 57 modelinden kötü yapmaya başlamışlar. daha küçük , daha güçsüz , daha konforsuz.daha az krom. böyle olmalı ki insanlar 3 yıl içinde bıkıp satıp yenisini alsınlar.
Harley davidson sahipleride keza böyle , bir harley benzin ve yağ koyduktan sonra yıllarca gider.bir harley sahibi çok büyük bir maddi sıkıntı olmadıkça asla harleyinden vazgeçmez.eski tarihli modellere bir bakın. motorun ihtişamından nerdeyse önünüzü ilikler esas duruşa geçersiniz. motorunuza aşık olmak işte böyle bir şey.dolasyısıyla motorunuz için yaptığınız masraf asla gözünüze batmayacaktır.
Syper da tam aşık olunacak motor. varsın çin malı olsun , varsın V motor olmasın ,varsın bu fiyata 10 yaşında japon alırsın eleşrileri yapılsın. kimin umurunda ki. Türkiye şartlarında ve yollarında özellikle büyük şehirlerde kullanılacak ideal motorlardan birisi ama bence bu fiyata alanabilecek motorların en güzeli.
Mat siyah harika özkan bilir bende çok istiyorum ve ilk yaptığın da burda fotolarını ve yerini istiyorum o zaman senden
Benzin meselesine gelince bizim makinalar daha rodajda yani titreşim evet özellikle de alçak devirlerde çok fazla ve sanırım civataları çok fazla sıkılmamış.Ayrıca bazı bilgiler aldık çinden gelirken kullandıkları malzeme erozyona ve okyanustan geçerken tuza karşı sürülen sıvı vs vs yani daha ilk bakım tam kontrol olmadan bilgi vermemiz bence çok zor ben ilk benzini shell den aldım 95 oktan yani eğer dediğin gibi bu yok haliyse bilmiyorum daha sonra p.o den aldım açıkcası aradaki fark bence yok gibiydi.İzmir de durum farklımıdır bilmem ama burada güvenlik sıkıdır ve bildiğim kadarıyla onay almak için kaliteleri %99 aynı (Pet.Bir. den aldığım bilgi.) Farklılaştırma içine kattıkları özel firmalara göre bir karışım yani pepsi coca cola farkı küçük de olsa farkediyodur mutlaka
Bu arada sana da sorum olmadan olmaz vites aralığı ayağın bot kullanırken o araya giriyor mu Üstadımın da dediği gibi elime anahtar alıp girişecem yakında mutlaka var ayarı ama hangisi?
Sonra eksozlar senin açık muhtemel nerde nasıl?.Ses ten memnunmusun?

Hani buluşacaktık ?! Motorum yok diye dışladınız mı beni ?! Demek spyder adamı değiştiriyormuş...:queen:
aslında pinkkucras kardeşim en iyi cevabı vermiş;0-10 km hızlarda bir ileri iki geri yapıyosunSpyder kullanıcısı arkadaşlara bir sorum olacak. Ön çatalının uzunluğu sebebi ile bu motorun dönüş yarı çapı çok geniş değil mi ? Şehir içinde dar manevra yapmanız gereken yerlerde sıkıntı yaratmıyor mu bu durum ?
valla regal raptor nasıl bir marka bilmem ama motor şekli tamamen kawasaki vn serisinin aynısı
Egzosu rodaj bittikten sonra Şaşmazda açtırdım, ama tamamen açtırmadım çünkü boş borudan hoş bir ses çıkmıyor. (denedim gördüm zamanında eski regalimder
![]()
sesden gayet memnunum güzel bir hırıltısı ve çatırtısı var. Bu arada yerle görüştüm bir egzoz projem var şekilleri tamam sadece boruları büktürmek kaldı çok da iyi bir fiyata hemde, orjinalleri söküp baştan yaptıracağım, fiyatta makul olduğu için beğenmessem sesini veya şeklini, atarım yaptırdıklarımı orjinallere dönerim![]()
motor üzerinde değişiklik yaparken birinci dikkat ettiğim ilk nokta orjinal parçayı bozmadan yeniden yaptırmak böylece sonucu beğenmessem orjinal parçayı tekrar yerine takıp dönülmez bir hata yapmıyorum.
İyi bir rodaj yaptıktan sonra 170 180 km hızlara ulaşıyormuş forumlarda okuduğum kadarı ile titreşim fazlamı öbür çinlilerden.
Vites pedalının ayarı,
ikinci elini kaça alabiliriz abi regalin. ben kısa maşa almayı düşünüyorum bilemiyorum fiyatları nedir çok farklı rakamlar var nette. yardım ederseniz sevinirim...
Harika bayılıyorum bunlara helede el yapımı biraz oynanmışsa dehşet güç çıkıyor ortaya.Bildiğim kadarıyla oldukça da pahalı aletler
Üstadım senin bu hyper in sesini bilmem ama hızına uzaktan yakından yaklaşamıyacağımız 2*2 4.
üniverse88 in youtube da bir videosu var koymadı ben koyayım bari:
http://www.youtube.com/watch?v=G1WnmSpRlfc
iki taneymiş.
http://www.youtube.com/watch?v=cCoMoK8y_3Y
Kesinlikle bu sesi dinlemenizi öneririm
Harika bir ses tonu İşi bildiği kesin kapalı alan Aslan değil Daha çok leopar kaplan Adı üstünde o bir yırtıcı örümcek Raptor SPYDERreklam kokan hareketler ok ama makine ortada...Ama önce uzun bir ömür Sabırla rodaj azimle bıkmadan
![]()

Motocenter'a bir sor onlarda costum çalışmaları çok yapıyor.
Kardeşim t gidon mu düşünüyosun büyük ihtimal ve siyahtır tabii Çok değerli bir Arkadaşımız var o da karar verse yüklenicez ama))
T gidon siyahları 3000 den aşağı alman biraz zor Gri istersen yada Kartal gidon 2500 kadar buluyosun Ama temiz olsun güzel rodajlı sağlam masrafsız dersen Sanırım : (Arkadaşlar daha iyi bilir ama 3500 ü gözden çıkarman gerek)
Tabi bunlar 250cc 9 ve 9b 2006-7 vs model için geçerli ..
Motocenter'a bir sor onlarda costum çalışmaları çok yapıyor.