bulursan burayada yaz çalışması düzeldi ama jikle gaza basmadan çalışmıyor
Nasıl yaklaşımın var anlamadım ben seni..:farao:
Oynamasaydın istemiyecekti ne diye sökersin güzelim karbüratörü
Motor soğukken düşük çalışıyor buda ybr'yi zırt pırt stop etmeye teşvik ediyor.
En az 5 km yol yaptıktan sonra ibre düzeliyor yani sıkı çalışıp stop etmiyor,özellikle city kullanan arkadaşlarda bu durum varmı sormak isterim...
Yeni ybr'de stop etme sorunu ortadan kalkmış dün bindim motor soğukken bile hareket ediyor yani bizim eski ybr ler gibi ısınmasını beklemeye luzüm kalmıyor,karbüratör sistemi güzelleşmiş belli![]()
Sonuna kadar sık sonra 3,5 tur aç.Ya orjinalini bilen yokmu ya.
Mcrprst
Niye sökülmesinki karbüratör.Tıkanmış olabilir.Performans düşmüş olabilir.Temizlenmesi lazım.
Bu söylediğinin arkasında net olarak duruyormusun yani demek istemem şu ki burası büyük bir forum ve bende Ybr nin stop sorununa canı sıkılan biriyim şimdi bu ifadeni görünce acaba yeni ybr denmi almalıyım diyorum takdir edersinki benim gibi onlarca kişi bu kanıya varabilir yanlış bir bilgide başklarının hakkına girer bunu belirtmek istedim.
Yaklaşımımda ne var ? Anlaman için yakından tanıman lazım tanıyorsunda birlikte bilgi alışverişlerinde bulunduk,yardımlarımda dokundu sana :farao: bu hareket hiç hoş olmadı mert hocayinede seni seviyorum abi olarak :rendeer:
Parmak kadar çocuğa ne kızıyonDaha seninle karşılıklı oturup kahvelerimizi yudumladıktan sonra ybr karbüratör açılımı yapacaz :mrgreen:
Bilen yokmu orjinal hava ayarını yaale:
ustam bende farjklı biş idemedim![]()
su ybr ye bi türlü ısınamadım gitti hatta nefret ettiğim motorlardan biri yamaha ybr125
![]()
Sana bu konuda çok şey dedim yazdım..Ama sakalım yok galiba..
şimdi ezbere hava ayarı zor zanaat..öyle kafadan 3 tur yap demek olmaz..Ha şansına olabilirde ama ondan sonra işte diyorlar ya ybr ler de kronik stop etme varmış filan..Bunlar şehir efsanesi arkadaşlar...
şimdi çalıştırırken rölanti ve hava ayarını birlikte yapmak lazım..
Ama sende öncelikle yine bir yerden hava girişi var..Rölanti azda olsa oynuyor..
Ancak şöyle yapabilirsin..
hava vidasını tamammen sık sonra 2.5 tur geri al..Bak bi çalışmasına..Rölantiyi ayarla bu arada..Gaz verdiğinde stop etmemesi lazım motorun..Böyle böyle sabırla milimetrik olarak ayarlayacaksın..:cat: