Motoru satma,cep harçlıklarınla bir sandık limon al,aldığın fiyattan satıp da kazancını hesaplayabiliyorsan bir sandık daha al.
sonra bana özel mesaj at.
Bir ara benim aklıma şöyle fantastik bir fikir gelmişti.. Tabii olur yanı yoktur muhakkak. Sonuçta ülkemizde 2 kuruş kazanmak için varını yoğunu prosedürlere vergilere veriyorsun.
Şöyle güçlü kuvvetli bir motorum olsa. Yanına da bağlasam bi sepet. Onu da taksi renklerine boyasam. Belki turistlere yönelik güzel bir ücret karışılığında ufak tefek turlar attırılabilir. İlginçlik seven yurdum insanı da eğer normal taksiden ucuz olacaksa ilgi duyabilir.
Ancaaakk.. Bunu resmiyete bağlamaya kalksan altından kalkılacağını sanmıyorum. Bir de böyle bir durumda taksici kardeşler levyeyle bize ayar çekmeye kalkışabilir
Birinci Önerim;
Bencede uygun. Marketlerin bulunmadığı semtlerde mahalle bakkalı gibi birşey sizi rahatça geçindirecek parayı bırakır. Zaten toptancılar verdikleri malzemeyi sattıkça geri ödeme alırlar. Fakat anlaşmayı baştan yaparsan tabi...
İkinci önerim; Yine oto yıkama servisi açılabilir. Tabiki cadde üzeri tercihtir.
Malzemelerin BAUHAUS fiyatları; Kaliteli bir yıkama makinası Sıcak ve soğuk su sistemli) 3-3,500 TL. Bir hava komprösörü 500 TL, Bir fıçasız yıkama köpük atma makinası, 500 TL, İç temizleme için bir adet (Gayet güçlü ve kalıteli) elektrık sürüpgesi Herküles marka 100 TL, 20 litrelik köpük 100 araba yıkama deterjanı (Alman malı Förçh marka )105 TL, Cİla atma polisaj makinası 100 TL, Oto cilası ce uygulama malzemesi 100 TL. Toplam 4900 TL.
Dükkan açılış masrafleri da 3000-5000 TL. olursa cebine de para kaldı. Sende kendi İşinin sahibi olursun.
Danışmanlık ve akıl ücretimi tesisi kurup ilk kirayı ödedikten sonraki kazançlarından 24 ay vadeli tahsil ediyorum...
Not ; aksı halde topal bırakırım..
Motoru satma,cep harçlıklarınla bir sandık limon al,aldığın fiyattan satıp da kazancını hesaplayabiliyorsan bir sandık daha al.
Valla bu dunya ne yapacaksan kadınlar üzerine yada cocuklar üzerine yapacaksın. Bence bir dükkanda kadın iç camasırcısı aç 2 haftada paranı cıkarırsın. Bakırköyde ki peş peşe çamaşırcılar herzaman full dolu sanırsın milllet donsuz geziyor :queen:
Hic bir meslegin yok, elinde nakite donecegini dusundugun bir motorun var. Oncelikle onun dusunden degerden %30 daha edecegini kabullen. O fiyata satilmasini bekleyerek kendini yorarsin. Ikincisi benim tavsiyem , bir meslek edinme adina bir yerde calis 1 - 2 sene, isi ogren sonra elindeki sermaye ile isini ac. Bu bilincsizlik ile hem motorundan olursun hemde ekmeginden. Benim kendi isimi kurmam calisma hayatimdan tam 10 sene sonra oldu. Artik gerisini sen tahmin et.