Lastik patlaması ve Lastik Spreyleri ..?

Merhaba,

Aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşıp, tecrübeli arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum.
Herhangi bir şekilde ve tamirciye uzak olduğumuz bir bölgede lastiğimiz patlarsa tamir spreyleri işe yarıyor mu ? Yarıyorsa ;
Ne kadar şişiriyor ? Ne kadar yol alabiliriz ? Ek olarak tavsiyeleriniz neler ? Şambrelli veya Şambrelsiz lastiklerde etkisi ?

Kullanan, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkürler

Şambriyelli lastiklerde işe yaramaz.Tubless lastiklerde tamirciye kadar götürür.

jr.

işe yaramadığını söyleyenler oldu. lastiği bile şişirmiyor dediler. ben de korkup fitilli tamir seti aldım bunun yanına. seyahatlerde bir de ayak pompası tabi ki.

Gökhan sen bana sor. :) Ben kullandım. Lastiği şişiriyor evet. Dibine kadar sönmüş lastiği binip gidilebilecek hale getiriyor. Bir tamirciye kadar veya şehirler arası yoldaysan yerleşim yerine kadar rahat rahat gidersin. Ama spreyi sıktım lastik tamir oldu diye birşey yok. 3 gün sonra yine inik halde buluyorsun. :) Ayrıca köpük içerde homojen olmadığı için lastikte denge bozuluyor. Hız artınca titreme yapıyor. Sonuç uzun yola çıkarken muhakkak yanında olmalı hayat kurtarır. Ama tamirat malzemesi değil ilk fırsatta lastikten uzaklaştırılıp kalıcı yama,fitil yapılmalı. Bunlar tabi tubeless için geçerli. Şambriyeli bilmiyorum.

şamyelli lastikde denedim ben daha önce hiçbir işe yaramıyor ama tubeles de iş görüyor küçük bir pompa ve lastik tamir kiti daha iyi bir çözüm ama mutlaka uzun yola çıkmadan yanınıza alın

bark arkadaşım merhaba sana birşey söylüyeyim sen o resimdeki sprey varya araba lastiği varsa o motosiklet için değildir motosiklet resmi olması lazım
bu bitek o motocarizmada var başka yerde yok
sana tel verim kargoyla göndersin sana benim lastik patlamışdı hala gidiyo sprey ii çıkdı
adam bu işin piri
MotoCarizma Bütün motosiklet markaların yedek parçalarının satışı yapılmaktadır iletişim: 0252 382 06 88 fax : 0 252 382 53 50 E-mail : [email protected]

Şambriyelli lastiklerde nasıl bunlar, kesin bilgi var mı ? Olmuyorsa neden olmuyor? Bir vatandaşta gördüm bisiklete basıp duruyordu, gayet de iyi olduğunu söylemişti, tabi o bisiklet. :)

Şambriyelli lastiklerde nasıl bunlar, kesin bilgi var mı ? Olmuyorsa neden olmuyor? Bir vatandaşta gördüm bisiklete basıp duruyordu, gayet de iyi olduğunu söylemişti, tabi o bisiklet. :)

yukarda yazdım ben denedim şişirdi ama 5 dak sonra indi şamyelli de şamyel ince kalıyor içine dolup hava çıkışını kesemiyor sanırım ama tubeles de uzun süre idare ediyor

Çantamda olmadan yola çıkmadığım bir alettir. Şimdiye kadar 3 kez kullandım. Sadece tubeless lastiklerde kullanılıyor. Lastiği tekrar hava basacağınız bir yere kadar, çok rahat idare edecek kadar şişiriyor. Bu üç sefer kullandığım dediğimin hiç birinde daha sonra hava basıp yola devam etmekten başka bir işlem yapmadım. Kullandığım motosiklet f650cs maksimum hızı 195

Açıklayıcı mesajlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Başlık umarım merak eden arkadaşlar için de faydalı olmuştur.

Bu bahsettiğim konudaki vatandaşı bugün tekrar gördüm, sprey yanındaydı ve alıp inceledim. Nasıl kullanılır bölümünde, şambriyelli veya şambriyelsiz her lastikte kullanabilirsiniz, şambireyele zarar vermez yazıyordu. Aldım elime biraz sıktım, elimde ovaladım ve o köpük lastik gibi bir hale geldi.

Arkdaşın kullandığı marka "stac plastic". Diğer markalar nedir, ne değildir bilmiyorum. Aklınızda olsun.

iç lastik eger civi ile patlamıs ve civi lastikteyse sprey hicbir ise yaramayacaktır
civiyi lastikten cıkarıp uygulanırsa faydalı olur.sambriyelli lastiktede patlakla uzun sure yol olmamakta fayda var yoksa iç lastıgınız elek gıbı olur :mrgreen:

kac kere kullaniliyor bu peki bi kutu kac kere tamamen inmis lastigi sisirebiliyor tek kullanimlikmi

Şambriyelli lastiklerde işe yaramaz.Tubless lastiklerde tamirciye kadar götürür.

malesef size katılmıyorum.mct 250 kullanırken iç lastikli olmasına rağmen (hatta tel jantlı) çook da güzel işe yaramış yere yapışmış,jant üstünde giden lastiği şişirmiş ve saatlerce yol yapmama rağmen sukoyvermemişştir.ancak ilk fırsatta iç lastiği değiştirmek menfaatiniz icabıdır!!!

dublex lastıkler zaten yol aldıkca havası ınmıyormuydu ya ben oyle bılıyordum ama samrellilerde benım ıcın sorun yok kınetic 5 dk nı alıyo stetme var:D

Bu spreyler işe yarıyor başıma geldi kanuni trex de 0 lastiği tamamen şişirdi ve bastıktan sonra 10dk gezmen gerekiyor.

bunlardan heryerde görüyodum ama işe yaramaz diye düşünüyodum meğer baya marifetliymişler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar