Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, ehliyetsiz ve kasksız olarak yakalanan motosiklet sürücüsü Ceza yazılmasına sinirlenerek, üzerine benzin dökerek kendisini yaktı.
Aşağıpazar Mahallesi Hükümet Caddesi'nde meydana gelen olayda; cadde üzerinde uygulama yapan trafik polisleri kasksız olarak motor kullanan Ali İhsan Gül'ü (37) durdurdu. Polisler tarafından sorgusu yapılan Gül'ün ehliyeti olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Gül'e, sürücü belgesiz, kasksız ve tescil belgeleri olmaması nedeniyle cezai işlem uygulanacağı iletildi. Duruma sinirlenen Gül, olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra elinde bidonla geri gelen Gül, üzerine benzin dökerek, "Bana Ceza yazarsanız, kendimi ateşe veririm." diye bağırmaya başladı.
Polisleri ikna edemeyen Gül, benzini üzerine dökerek kendini yaktı. Bir anda alevler içinde kalan Gül'ü, söndürmek isteyen bir polis memuru Atilla Kılıçer de hafif şekilde yararlandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Korkuteli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gül'de ağır derecede yanık olduğu öğrenildi.
Öte yandan, denetimlerin, motosiklet kazalarını azaltmak için yapıldığı öğrenildi. İlçede sık sık yapılan kask ve ehliyet denetimleriyle geçen yıl meydan gelen 30 motosiklet kazası sayısının bu yıl 3 aylık süreçte 3 olduğu bildirildi.
Kaynak:Haberler
arkadaşlar gelin bu olayın türkiye'nin gayri safi milli hasılasına etksini değerlendirelim!
1-ehliyetsiz
adam kendi kimliğini ispat edemiyor daha, hırsız mı katil mi, terörist mi?!!!
2-tescil belgeleri yok
motosiklet ona mı ait yoksa çalıntı motorla mı geziyor, nereye ne yapmaya gidiyor
3-olay yerinden ayrıldı
kimliksiz şahsın müsadere altına alınması gerekir, hırsız mı katil mi, terörist mi?!!!
4-elinde bidonla geri geldi
benzinliklerin bidonla akaryakıt vermesi yasaktır!???
5-Ceza yazarsanız, kendimi ateşe veririm dedi
bence de kendisini ateşe vermeli, yoksa bu insansı canlı bu zihniyetle bugün kesinlikle bir başkasını ateşe verecek
6-benzini üzerine dökerek kendini yaktı
hiç üzülmedim, sevinecek bir şey de yok bakınız madde 5 ?!!!
7-denetimlerin, motosiklet kazalarını azaltmak için yapıldığı
ya çalıntı motosikletler ya kimliği belirsizlikle beraber yürütülebilecek illegal hareketler (cinayet, hırsızlık, gasp, cinayet, tecavüz) demek ki sadece kazaları azaltmak değil mesele değil mi canım kardeşim?!!!
8-30 motosiklet kazası sayısının bu yıl 3 aylık süreçte 3 olduğu bildirildi.
3 ayda 7.5 olan kaza sayısı 3 ayda 3'e düşmüş, yani yarıdan fazlası azalmış.
9-1500 tl para cezası meselesi
Ben arkadaşımızın bu haber yazısında böyle bir rakam okumadım! Olsa da fark etmez, bazıları iyiniyetle vay efendim 2 teker üzerinde ekmeğini çıkarmak için 2 aylık maaş filan diyor, haklı olduğunu düşünüyorsanız bakınız ilk 8 madde!!!
10-ve kasksız!!!
bu olayda olduğu gibi;
bazen kask ve kaskı takmanın hiç bir önemi kalmıyor...
Son düzenleme: