Mazluma yatmayalım hemen... "sen sele çok takılma detaylara da çok takılma" dediğin anda karşındakini inceden alaya alıyorsun demektir. Meramını düzgün ve ima yapmadan anlat ki böyle tartışmak zorunda kalmayalım.
sayın forumdaş,
"ayar olmak", "mazluma yatmak" ifadeleri bana göre değil. Mazlum değilim yatmam. Sen her ifadende ofsayta düşüyorsun, dikkat et! Ben seni karşımda addedip de yazıyorum. Sen de LÜTFEN aynı itinayı göster.
"inceden alay" konusu göreceli, benim inceye-alaya ihtiyacım yok. Seni "haksız" olduğun ve "kaba" olduğun için nezaketen uyarmak istedim. Yoksa hollanda askeri tavrıyla yazmıyorum!Ben seni karşımda addedip de yazıyorum. Sen de LÜTFEN aynı itinayı göster.
"sele takılma, detaylara da çok takılma demek" şudur;
kadim ve hatalı bir davranış var o da şu;
sen ve senin gibi bazı arkadaşlar burada yeni bir fikir meydana getirmektense, fikir üretenlerin fikirlerini eleştirme yolunu tercih ediyorlar. Kısa yoldan üste çıkma stratejisidir bu. Fikrin varsa beyan et, tezat olsa da beyan et. Ama başkasının fikrini, düşüncesini, teorisini alıntı yapıp sonra altına havadan salma çekmek, en hafifi ifade ile kolay yoldur.
Ben güçlüyüm, bilmediğim konuda ahkam kesmem, fikrim olan konuda da geri durmam, ama herkes aynı değil, herkesin benim gibi olmasını da beklemem, bundan dolayı da hakir görme-m.
Ama senin gibi yukarıda bahsettiğim gibi davranan arkadaşlar yüzünden çoğu insan burada eleştirilme kaygısı ile fikrini beyan etmekten kaçınıyor. Halbuki temiz ve egosuz masum zihinlerin aklından ağzından çıkacak kelimeler benim gibi ukalalarınkinden çok daha önemli.
Örnek vereyim:
Bir arkadaşımız trakyadan gelirken thomas adlı bir motorlu çocugu evinde yağmurda misafir etmiş yedirmiş kurutmuş yollamış ve "karşılıksız iyilik"yapmanın ne kadar onu mutlu ettiğini motorculuk ruhunu esastan tertemiz yazmış. Ama bu kavgaları okumuş olsa "bence" yazıp yazmamak konusunda çekinirdi.
yoksa sular seller çok önemli değil, senin yaptığın da (benim için) önemli değil. Ama genele yaymak adına sen kurban oldun. Bu konuda "sana" tek bir ek kelime dahi yazmayacağımı da bilmeni isterim.
Fazla yüklendiysem özür dilerim. Özürümün sebebi de hollanda askeri tabiatı değil çok şükür Türk ve Türk askeri ruhundandır. yoksa ayar olup, mazluma yatmak, korkmak çekinmek gerilmek değil durum. Durum medeni ve kibar olmak.
Saygılarımı sunarım.
"hollanda askeri" ifadesini lütfen inceden alay olarak görme, ben forumda caiz olmayan tâbirler kullanmak istemediğim için....