evet ya.tartırşmaya hiç gerek yok.. . yavaş kullanırsan az yakıyo hızlı kullanırsan çok yakıyo bu kadar basit.
O kadar. :cat:
evet ya.tartırşmaya hiç gerek yok.. . yavaş kullanırsan az yakıyo hızlı kullanırsan çok yakıyo bu kadar basit.
O kadar. :cat:
Arkadaşlar 2009 model city ybr aldığımı önceki sayfalarda da yazmıştım.Motor şu anda 320 km de.Aklıma takılan birşey var motor vitese geçerken çat çut ses yapıyor uygun devirde olmasına rağmen.bazen ışıklarda durunca boştan 1 e atıncada zor geçiyor ileri geri itiyorum motoru o şeklde geçiyor.motor konusnda tecrübeli bi abime sordum bana rodaj yağından dolayı dedi bu önemli bir sorun mu?
Motoseyyah,
Ben elime hesap makinasını alıp hesap yapmadım.Uzun yolda bizzat deneyerek kaç km yaptığını yazdım.
Yazdığım maili düzgün okumadan yok 30 yıldır motorcuyum yok iktisatçıyım diye ne anlatmaya
çalışıyorsun.
Bende 1972 yılından beri motorcuyum vede mühendisim. Böyle şeylere senin gibi değinmek gereksizdi ama en azından motorun dilinden ve hesabından anladığımı anla diye yazıyorum.
Oğlunun 450 km'yi geçemediği bir depo benzinle sen kaç km yapıyorsun? Somut rakamlarla foruma açıklama yap. Daha fazla yaparım diye kestirip atmak olmaz. Yaptığın denemelerden ve tecrübelerden bahsetki forumdaki yeni başlayan genç arkadaşlarımızda bilgilensin.
Yeni modeller depo hacminden ve geri dönüşüm olduğundan dolayı eski modellerden 100 km fazla yapsınlar. yinede 600 km'yi geçemediklerini göreceklerdir.
Herkese kazasız sürüşler diliyorum
bazı ile gittiğim km yi yazmıştım sen ise olamayacağını nükteli sözlerle (100 km de 1,5 lt yakarlar yakında gibi)polemik yarattın .gereksiz ve yakışıksızdı.bu topikte bende bu şekilde böyle bir tartışmaya girmek istemezdim ama dediğim gibi boş bir polemik yarattın.bundan sonrada bu konuya girmek istemiyorum.gereksiz uzadı.
Bugün yaylaya gidiyim dedim 13 km gidiyoz yollar çamur falan bizim bi şifalı su var orayada gideyim dedim yollara ağaçlar falan devrilmiş.Ağaçların üstünden geçdim kar falan var.İlk kez bu kadar çamur gördü motorNeyse dönüşte bizim köyün yaylasından inerken dağın başında bi adam yürüyor.Oğlu yaylaya bırakmıış akşamüstü almamış.Adam yaşlı.Dedim dayı atla 13 14 km yol yürünürmü.Adam bizim köylü çıkdı :cherry: Neyse adamı belediye otobüsüne bindirdim gitti.Ne evlatlar var :farao:
motoseyyah,
Bu konuyu fazla uzattın. Kapat istersen. Başkalarının da canını sıkmayalım.
motoseyyah,
Bu konuyu fazla uzattın. Kapat istersen. Başkalarının da canını sıkmayalım.
Newceri
Rölantı ayarını ampermetrede hangi konumda yapılır.
Motor çalışırken 13,6-14,6 voltajı hangisinde görürsen orda yapabilirsin. Ama geçenki videonda senin rolantin harika idi.