.
Foruma yeni katılan arkadaşlara öncelikle hoşgeldin demek istiyorum. Forumda katılımcı olmanız dileğiyle.
herkese merhaba arkadaşlar,
on senelik fiili ve aktif bir bisiklet hayatının akabinde artık bir motosiklet sahibi olmanın zamanı geldi diye düşündüğümde tabi ki öncelikle gidip bir A2 ehliyet aldım. Daha sonra da bilinen bir kursa gidip temel sürüş eğitimimi de bitirdim.
Uzun bir araştırma sonrasında da birçok arkadaşımın da tavsiyesiyle ben de artık 2010 model mavi bir ybr 125 K sahibiyim ve heyecanlıyım. Motoru yarın teslim alacağım. Amatör bir arkadaşınızdan birkaç soru gelecek şimdi, cevaplarsanız müteşekkir olurum :
1- Motora alışmak ve kendi durumumu da iyice görebilmek için başlangıçta motora nerelerde binmemi önerirsiniz. Trafiği az olursa harika olur. Yer önerirseniz sevinirim. Harbiye/Şişli-İstanbul da oturuyorum.
2- Motor sıfır km olduğu için, kaç km ye kadar hangi devirde ve hangi hız aralıklarında kullanmalıyım.
3- Yeni bir motoru tam verimle kullanmak ve bir sıkıntı yaşamamak için önereceğiniz başka bir husus var mı ?
Cevap verene/vermeyene herkese selam olsun !
Öncelikle ybr en hayırlı olsun.
vitesli motorda fazla tecrüben yoksa öncelikle bisikletten çok farklı olduğunu bilmelisin. Hatta otomatik vitesli motorlardan bile çok farklıdır. 2.000 km yol yapmadan acemi olduğunu unutmamalısın. İyice motora alışmadan riskli hareketlerden ve hızdan kaçınmalısın.
Öncelikle Mont eldiven dizlik dirseklik gibi korumalarını aldıktan sonra motoruna bir koruma demiri taktırmanı şiddetle tavsiye ederim. Bu ürünlere vereceğin ücretin karşılığını fazlasıyla kazanacağına emin olabilirsin.
Alıştırma süreci için sakin bir ortamda acele etmeden alıştırmalar yapmalısın. Bir pazar sabahıda trafik yoğunlaşmadan trafik ortamında kullanmanı tavsiye ederim. öncelikle alışman gereken ön fren ve debriaj kullanımı bu ikisini gerektiği gibi kulladığında %50 vitesli motosikleti kullanmayı öğrenmiş sayılırsın.
Rodaj konusu sitede bol miktarda anlatılmış. Fazla zorlamadan gerekli vites ve devirde kullanman gerekiyor. Alttaki linkten sitedeki konulara göz atmanı tavsiye ederim. Ve kitapcıktaki rodaj anlatımını harfiyen uygulaman yeterli.
http://www.motosiklet.net/forum/search.php?searchid=1870245
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...daj-hakkinda-bilinmesi-gereken-gercekler.html
ybr kullanma kılavuzunu baştan sona okumalısın. 1.000 bakımı servis bakımını geciktirmemelisin. Ybr sağlam bir araç. sıkıntı yaşayacağın bir husus olacağını sanmıyorum.