Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

BEn pazar mahalleyi toplayıp gelecem inş :) Ama motorsuz geleceğim ben. Kurukafayı çalmasınlar :)

BEn pazar mahalleyi toplayıp gelecem inş :) Ama motorsuz geleceğim ben. Kurukafayı çalmasınlar :)

Zaten havalar da iyi olacak gibi görünmüyor gözüme..Pazar görüşelim orada..Sana daha önceki mesajımda sormuştum, şu koruma demiri işini..
Var mı elinde orjinal bir şey?

anadolu yakasında toplanma yeri olcak galiba engin abi orda toplanırız bnde gelcem çnkü yol bilmiyorum ordan geçeriz engin abi toplu geçelim

250 cc full oldscholl custom Macit yeni adıyla Tabu'nın ses kaydı. Sesi cep telefonumla kaydettim. motorun arka tekerinin yaklaşık 30 cm arkasına koyarak kayıt işlemini yaptım.

İndirmek için tıklayın.

Yeni custom stop+plakalık ayna ve sis farı aldım. Sisfarını montajını yaptıktan sonra güncel fotoğrajını koyacağım.

Sesin çıktığı motor budur :) 36000 km de 2006 :Model Mondial 250 MCT
234017Foto0279.jpg
318075Foto0281.jpg
625834Foto0280.jpg

Motor büyütme ile ilgili benim kafama takılan mevzu şu; bo motoru 800 cc de yapsak karbüratörü değiştirmediğimiz sürece gerçek anlamda bir performans alabileceğimize inanmıyorum. gs500 gn400 yada en500 tarzı karbüratörler yada iki tane 200 cclik çinişi karbüratörü bu byütmeden sonra denesek daha performanslı olavağına inanmaktayım. ne kadar büyük kabımız olursa olsun onu dolduracak musluk küçükse hızlı dolmaz :)

motorun sesi kayıt cihazından dolayı kötü geliyor olabilir ancak benim soruma cevap alamadım , 350 cc için tornaya girince blok payı yetiyormu ? şanzuman zaten sıfırında bile 2 den atıyor motor gücü bu kadar yükselince şanzuman kaldırıyor mu ? hava yetmemesi lazım zaten mevcut sistem ile ... birsürü sorun var nasıl hallettiniz ?

yani evet , hava derken karbüratör karışımı demek istedim ...

Son düzenleme:
galıba ben anlayamadım ben nasıl yapmalıyımkı guzel bır tok sese kavussun motorum? onerılerınız nelerdır?

MCt350 nin sesi chopper değilde naked motor gibi çıkıyor. Sanırım egzosun tarzından dolayı böyle.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ARBETUS hocam gerçektende bobber'dan farkı yok sesin güzel bir ses yakalamışın sıralı silindir gibi değide v2 motor varmış gibi çalışıyor :) tebrik ederim...

galıba ben anlayamadım ben nasıl yapmalıyımkı guzel bır tok sese kavussun motorum? onerılerınız nelerdır?

Dostum herkes farklı yöntemle tok ses alıyor. Dolayısıyla şimdi burda yöntemleri tekrardan yazmaya gerek görmüyorum. Çünkü ençok egzosla uğraşan kişi benimdir büyük ihtimalle. orijinalleri dahil 4. egzosum bu. bunun haricinde bilmem kaç kez sağsol tek ön kısa arka uzun vs kombinasyonlarında denemeler sonucunde en güzel sesin bu olduğuna kanaat getirdim ve artık değiştirmeyi düşünmüyorum. egzosu bozmadans es almak istiyorsan egzosları kesip açık tip tüp koyabilirsin. ya da egzoslardan susturucu sökebilirsizn. Bunun tarifini eski sayfalarda detaylı anlatmıştım.

Sağlıcakla.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

Zaten havalar da iyi olacak gibi görünmüyor gözüme..Pazar görüşelim orada..Sana daha önceki mesajımda sormuştum, şu koruma demiri işini..
Var mı elinde orjinal bir şey?

kalabalıktan göremedim mesajını kusurabakma. Şu an çok orijinal birşey yok elimde. BU aralar yatırımı aksesuara yapıyorum :) güzel ayna sinyal ve stop+plakalık getirtiyorum. Bir de kaliteli oringsiz zincir getirttim YBN marka.

Dostum herkes farklı yöntemle tok ses alıyor. Dolayısıyla şimdi burda yöntemleri tekrardan yazmaya gerek görmüyorum. Çünkü ençok egzosla uğraşan kişi benimdir büyük ihtimalle. orijinalleri dahil 4. egzosum bu. bunun haricinde bilmem kaç kez sağsol tek ön kısa arka uzun vs kombinasyonlarında denemeler sonucunde en güzel sesin bu olduğuna kanaat getirdim ve artık değiştirmeyi düşünmüyorum. egzosu bozmadans es almak istiyorsan egzosları kesip açık tip tüp koyabilirsin. ya da egzoslardan susturucu sökebilirsizn. Bunun tarifini eski sayfalarda detaylı anlatmıştım.

Sağlıcakla.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

kalabalıktan göremedim mesajını kusurabakma. Şu an çok orijinal birşey yok elimde. BU aralar yatırımı aksesuara yapıyorum :) güzel ayna sinyal ve stop+plakalık getirtiyorum. Bir de kaliteli oringsiz zincir getirttim YBN marka.

tesekkur ederım arbetus

eyw. gözüm :) sen bunun maliyetini dusyan ölürsün kahrından :) ya da neyden yaptığımı :)

tamirci adam maliyetinden işçiliğinden kaçınmaz hele bide isteyerek merak ederek yaptımmı varya sorma gitsin ikinci el parçalar kullanır gerekırse toptancıdan yeni alır bilirim yani arbetus :)
bizde bisiklet işi yapıyoruz sen bizim tamirini yaptıklarımızın motorlu olan abilerini yapıyorsun :)

tamirci adam maliyetinden işçiliğinden kaçınmaz hele bide isteyerek merak ederek yaptımmı varya sorma gitsin ikinci el parçalar kullanır gerekırse toptancıdan yeni alır bilirim yani arbetus :)
bizde bisiklet işi yapıyoruz sen bizim tamirini yaptıklarımızın motorlu olan abilerini yapıyorsun :)

Dur duuur sen pisiklet tamiri mi yapıyosun :) parça da satıyor musunuz? Bana bu bisikletlerin tekerleklerine takılan jant kapağı benzeri plastik şeylerden lazım bana Sende var mıdır?

Bu arada egzosların maliyeti bana boyasıyla birlikte 50 lirayı geçmemiştir.

Dur duuur sen pisiklet tamiri mi yapıyosun :) parça da satıyor musunuz? Bana bu bisikletlerin tekerleklerine takılan jant kapağı benzeri plastik şeylerden lazım bana Sende var mıdır?

Bu arada egzosların maliyeti bana boyasıyla birlikte 50 lirayı geçmemiştir.
şu anda daha sezonu açmadığımız için elimde geçen seneden kalan 3 4 takım falan var .
ne yapacaksınki onları :)

Kalınca bozuluyo mu bunlar :) bayatmı :p. öyle değilse senesi önemli değil. bir çiftine kaç para istiyorsun? parça takası da olur :)

yok ya simdi motor işi gibi değil bizim iş sezonluk yani anlatmak istediğim kışın melzeme almıyoruz en azından aksesuar falan.hani yazın ki gibi olsa elimizde 15 20 çeşit kapak olurdu farklı farklı modellerde o açıdan dedim.
parça takası olur benim maitin ön camı varsa çıkma falanda olur
sana 2 takım kapak vereyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar